Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Ο γρίφος της ημέρας - Η τετραγωνική ρίζα του πάθους

Δίνεται: Κάθε γράμμα αντιπροσωπεύει ένα μοναδικό αριθμητικό ψηφίο 0-9.Δυο διαφορετικά γράμματα αντιπροσωπεύουν διαφορετικά ψη...

Ο γρίφος της ημέρας - Η τετραγωνική ρίζα του πάθους

Δίνεται:


Κάθε γράμμα αντιπροσωπεύει ένα μοναδικό αριθμητικό ψηφίο 0-9.Δυο διαφορετικά γράμματα αντιπροσωπεύουν διαφορετικά ψηφία,αλλά αν ένα γράμμα εμφανιστεί και δεύτερη φορά τότε αντιπροσωπεύει πάλι το ίδιο ψηφίο. Να βρεθεί σε ποιο ψηφίο αντιστοιχεί κάθε γράμμα.


Λύση του προηγούμενου γρίφου: Στην εποχή των μνημονίων

Το 600 και 396 είναι και τα δυο άρτιοι αριθμοί. Μόνο ένας άρτιος αριθμός από ευρώ μπορεί να κατατίθεται ή να αποσύρεται από την τράπεζα. Επίσης και οι δύο αριθμοί είναι πολλαπλάσια του 3 και άρα δεν είναι δυνατό με οποιαδήποτε ακολουθία αναλήψεων-καταθέσεων να αποσύρει ο συνταξιούχος και τα 1000 ευρώ που έχει στο λογαριασμό του, αφού το 1000 δεν είναι πολλαπλάσιο του 3.

Το μέγιστο ποσό που μπορεί να αποσυρθεί από τον τραπεζικό του λογαριασμό είναι τα 996 ευρώ.

Αυτό επιτυγχάνεται αν ο συνταξιούχος αποσύρει 600 ευρώ, στην συνέχεια καταθέσει 396 ευρώ και στην συνέχεια κάνει ανάληψη 600 ευρώ. Τότε θα έχουν μείνει στην τράπεζα 196 ευρώ. Αν στην συνέχεια πραγματοποιήσει τις εξής συναλλαγές +396+396-600+396-600 τότε θα έχουνε μείνει στην τράπεζα 184 ευρώ δηλαδή 12 ευρώ λιγότερα. Κάθε φορά που θα επαναλαμβάνει την παραπάνω ακολουθία αναλήψεων-καταθέσεων θα μένουν στην τράπεζα 12 ευρώ λιγότερα.Οπότε με συνεχή εφαρμογή της παραπάνω ακολουθίας τραπεζικών συναλλαγών (16x12=192) θα μείνουν τελικά στον λογαριασμό του 4 ευρώ και θα έχει γίνει ανάληψη 996 ευρώ.

Τα 4 ευρώ θα θυσιαστούν προς τιμή και δόξα των μνημονίων!



Άλλοι γρίφοι

Τα μανιτάρια του Αργύρη
Το νούμερο
Ο λαγός και η χελώνα
3+3=?
Τα "ίσα" τρίγωνα
Περπατώ περπατώ εις τον δρόμο ...
Πού μένουν οι 5 φίλοι;
Ο φοιτητής αγχώθηκε
Πάμε στοίχημα;
Ο Κύκλος με την Κιμωλία
Η μύτη του Πινόκιο
Η πισίνα
Ο κυρ Γιάννης ο μανάβης
Μαμ μαμ
Έχει καύσωνα ... το ψιλικατζίδικο παράγγειλε νερό
Τέσσερα όμοια