Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Ο γρίφος της ημέρας - Ο παγιδευμένος άνδρας

Ο γρίφος της ημέρας - Ο παγιδευμένος άνδρας


Ένας άνδρας είναι παγιδευμένος σε ένα δωμάτιο, το οποίο έχει μόνο δύο πιθανές εξόδους: δύο πόρτες, οι οποίες οδηγούν σε χώρους από όπου μπορεί να φύγει. Η μία οδηγεί σε ένα δωμάτιο, φτιαγμένο από γυαλί μεγεθυντικού φακού, και ο ήλιος καίει αυτόματα ό,τι και όποιον μπει στο δωμάτιο. Η δεύτερη οδηγεί σε ένα δωμάτιο με έναν φονικό δράκο που βγάζει φωτιά από το στόμα. Πώς μπορεί ο άνδρας να φύγει από το δωμάτιο; 

Η λύση του γρίφου αύριο

Λύση του χθεσινού γρίφου: Η κάλπικη λίρα

Αριθμούμε τις λίρες από το 1 έως το 12 και τις χωρίζουμε σε 3 τετράδες. Ζυγίζουμε τις δύο πρώτες τετράδες κι η ζυγαριά ισορροπήσει, τότε η κάλπικη λίρα είναι στην τρίτη τετράδα. Διαφορετικά, αν η ζυγαριά γείρει προς τη μία από τις δύο τετράδες, τότε η κάλπικη λίρα είναι στην άλλη τετράδα.

Αφού με το πρώτο ζύγισμα εντοπίσαμε σε ποια τετράδα είναι η κάλπικη λίρα, χωρίζουμε τις 4 λίρες σε δύο ζευγάρια και τις βάζουμε στη ζυγαριά. Έτσι με το δεύτερο ζύγισμα προσδιορίζουμε ποιο ζευγάρι έχει την κάλπικη λίρα. Τις δύο αυτές λίρες τις ξαναβάζουμε στη ζυγαριά και με το τρίτο ζύγισμα βρίσκουμε την κάλπικη.

Άλλοι γρίφοι

Η κάλπικη λίρα
Ο παγιδευμένος άνδρας 
Βρες το δολοφόνο
Οι μοναχοί και το σημάδι του Σατανά
Το Χαλιφάτο
Το χρυσό νόμισμα
Τα αποτσίγαρα
Ο λύκος, το πρόβατο και και το δεμάτι άχυρο