Γιατί γέμισε φίδια η Λάρισα;

Γιατί γέμισε φίδια η Λάρισα;

Δε λέει να κοπάσει ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει στη Λάρισα εδώ και εβδομάδες, από τα αλλεπάλληλα κρούσματα εμφάνισης φιδιών, ακόμη και στο κέντρο της πόλης! Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλά κρατεί η κουβέντα για τα αίτια του πρωτοφανούς – για τα τοπικά δεδομένα – φαινομένου, με τις ακραίες απόψεις να δίνουν και να παίρνουν.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα, με ρεπορτάζ του το onlarissa.gr, μετέφερε την άποψη ειδικών για το κατά πόσο το φαινόμενο αυτό μπορεί να συνδεθεί με ενδεχόμενη σεισμική δραστηριότητα. 

S;ymfvna με τον καθηγητή σεισμολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης κ. Κώστα Παπαζάχο:

«Υπάρχουν ενδείξεις που εμφανίζουν συσχετίσεις με τη συμπεριφορά ζώων και τη γένεση ενός σεισμού. Δεν υπάρχει όμως καμία συστηματικότητα ή κάποια συσχέτιση με χρόνο, μέγεθος ή πληροφορία που να μπορεί να φανεί αξιοποιήσιμη. Τέτοιες πληροφορίες ποτέ και πουθενά στον κόσμο δεν έχουν επιστημονικά τεκμηριωθεί. Δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε σοβαρή αξιολόγηση αυτής της πληροφορίας» εξήγησε ο κ. Παπαζάχος.

Πρόσθεσε δε, ότι «σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν εμφανίζεται κανένα φαινόμενο μετά από δραστηριότητα ζώων. Άρα δεν υπάρχει κάποιο αξιοποιήσιμο εργαλείο. Πόσω μάλλον όταν έχουμε συγκεντρώσεις ζώων χωρίς να συνδέονται με καμία σεισμική δόνηση. Τα φαινόμενα αυτά δεν είναι συστηματικά και γι’ αυτό δεν μπορούν να αξιολογηθούν ώστε να δίνουν πληροφορία για την πιθανή γένεση σεισμού» πρόσθεσε.


Τι λέει όμως ο καθ’ ύλην αρμόδιος δήμος Λαρισαίων για το θέμα και τι απαντά σε όσους τον κατηγορούν πως δεν έχει μεριμνήσει για την απομάκρυνση των χόρτων που ευνοούν και στην εμφάνιση ερπετών;

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Γιώργος Ζαούτσος υποστηρίζει στο onlarissa.gr τα εξής: «Δεν είμαι ειδικός, αλλά ο πληθυσμός των φιδιών, αυξήθηκε λόγω των καιρικών συνθηκών που προηγήθηκαν. Έτσι κι αλλιώς, στο κέντρο που έχουν κάνει την εμφάνισή τους, δεν υπάρχουν χόρτα.

Οι πολλές και συνεχείς βροχές ευθύνονται και για τη μεγαλύτερη βλάστηση που υπάρχει φέτος. Οργανωμένοι και ανοργάνωτοι χώροι που ανήκουν στο δήμο, καθαρίζονται συνεχώς και με πρόγραμμα. Υπάρχουν υπάλληλοι αποκλειστικά γι αυτή τη δουλειά, από δύο ή τρεις σε κάθε δημοτική κοινότητα, (1η, 2η, 3η, 4η, Τερψιθέα, Ελευθεραί, Κουτσόχερο, Γιάννουλη, Φαλάνη, Κοιλάδα, Μάνδρα, Ραχουλα, Αμυγδαλέα, Λουτρό.

Το πρόβλημα είναι με τα ακαθάριστα εγκαταλελειμμένα κλειστά σπίτια και οικόπεδα, οι ιδιοκτήτες των οποίων, αν και τους έχουν γίνει συστάσεις, δεν τα καθαρίζουν. Εκεί, υπάρχουν ποντίκια, οπότε εμφανίζονται και φίδια. Από τον δήμο γίνεται ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν…»

Αξίζει να σημειωθεί για την καταγραφή τέλος, πως το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν στο διαδίκτυο και οι υποστηρικτές μίας θεωρίας… συνωμοσίας η οποία θέλει τα ερπετά να ελευθερώνονται από ανθρώπινο χέρι σε διάφορα σημεία της πόλης…


Σχετικές αναρτήσεις

Φίδια 433283382549289331

Δημοσίευση σχολίου

Τοπικές επιχειρήσεις

Ενημέρωση στο email σας

Εισάγετε το email σας:

Πρόσφατα

Δημοφιλή

Σαν σήμερα

Προβολή επιχειρήσεων

item