Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Ο γρίφος της ημέρας - Τα αυγά του βασιλιά

Ο γρίφος της ημέρας - Τα αυγά του βασιλιά


Ένας βασιλιάς ζητάει από τον υπηρέτη του να του φέρει ένα αυγό. Στο δρόμο για το κοτέτσι υπάρχουν διαδοχικά 3 γέφυρες και στην κάθε μία υπάρχει ένας φρουρός.

Ο πρώτος φρουρός λέει στον υπηρέτη. Θα σε αφήσω να περάσεις, ωστόσο στο γυρισμό θα κρατήσω φόρο τα μισά αυγά που θα έχεις μαζί σου και μισό αυγό παραπάνω.

Ο υπηρέτης συνεχίζει και συναντάει τον δεύτερο φρουρό ο οποίος του λέει. Θα σε αφήσω να περάσεις, ωστόσο στο γυρισμό θα ζητήσω φόρο τα μισά αυγά που θα έχεις μαζί σου και μισό αυγό παραπάνω.

Ο υπηρέτης συνεχίζει τον δρόμο του προς το κοτέτσι και συναντάει τον τρίτο φρουρό ο οποίος και του λέει. Θα σε αφήσω να περάσεις, ωστόσο στο γυρισμό θα ζητήσω φόρο τα μισά αυγά που θα έχεις μαζί σου και μισό αυγό παραπάνω. Ο υπηρέτης φτάνει λοιπόν στο κοτέτσι και αναρωτιέται.

Πόσα αυγά πρέπει να πάρει έτσι ώστε να φτάσει στον βασιλιά με ακριβώς 1 αυγό;

Προσοχή. Τα αυγά δεν μπορούν να σπάσουν στη μέση

Η λύση του γρίφου αύριο

Στην αρχή ο βοσκός θα πάρει το πρόβατο διότι αν πάρει τον λύκο τότε το πρόβατο θα μείνει μόνο του με το άχυρο  και θα το φάει ενώ αν πάρει το άχυρο τότε ο λύκος θα μείνει μόνος του με το πρόβατο και θα το φάει. Αφού λοιπόν αφήσει το πρόβατο στην άλλη όχθη, θα επιστρέψει και θα πάρει τον λύκο. Μόλις όμως πάει τον λύκο στην μεριά που βρίσκεται το πρόβατο, τότε για να μην το φάει θα γυρίσει το πρόβατο πίσω. Στη συνέχεια θα πάρει το άχυρο και θα το περάσει απέναντι στην πλευρά που βρίσκεται ο λύκος. Ο λύκος δεν τρώει άχυρο οπότε όλα είναι OK. Επομένως ο βοσκός θα αφήσει μόνο του το λύκο με το άχυρο και θα γυρίσει να πάρει το πρόβατο.


Άλλοι γρίφοι

Ο παγιδευμένος άνδρας
Βρες το δολοφόνο
Οι μοναχοί και το σημάδι του Σατανά
Το Χαλιφάτο
Το χρυσό νόμισμα
Τα αποτσίγαρα
Ο λύκος, το πρόβατο και και το δεμάτι άχυρο