Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

‌‌Ο γρίφος της ημέρας - Περπατώ περπατώ εις τον δρόμο ...

Η Μαρία κάθε μέρα με το που τελειώνει τη δουλειά παίρνει το τρένο, φτάνει στον προορισμό της στις 17:30 και από εκεί την παίρνει ...

Ο γρίφος της ημέρας - Περπατώ περπατώ εις τον δρόμο ...

Η Μαρία κάθε μέρα με το που τελειώνει τη δουλειά παίρνει το τρένο, φτάνει στον προορισμό της στις 17:30 και από εκεί την παίρνει ο άντρας της (που φτάνει ακριβώς εκείνη την ώρα) με το αμάξι για να την πάει σπίτι.

Μια Παρασκευή η Μαρία τελειώνει πιο νωρίς, οπότε φεύγει με το προηγούμενο τρένο και φτάνει στον προορισμό της στις 16:30.

Αποφασίζει να περπατήσει ένα μέρος της διαδρομής. Στη διαδρομή επάνω την πετυχαίνει ο άντρας της, που είχε ξεκινήσει με το αμάξι τη συνηθισμένη ώρα, την παίρνει και γυρνάν σπίτι, όπου φτάνουν 10 λεπτά νωρίτερα απ’ το συνηθισμένο.

Πόση ώρα περπάταγε η Μαρία;


Λύση του χθεσινού γρίφου: Τα "ίσα" τρίγωνα


Τα φαινόμενα απατούν.
Για την κάτω αριστερή γωνία του κόκκινου τριγώνου είναι εφθ=3/8=15/40, ενώ για του γαλάζιου εφθ’=2/5=16/40….. Οπότε θ ≠ θ’!!! Επί της ουσίας αυτό που μοιάζει με υποτείνουσα των τριγώνων δεν είναι ευθεία αλλά έχει μια ελαφρά κλίση προς τα μέσα στο πάνω τρίγωνο και προς τα έξω στο κάτω (η κλίση αυτή είναι τόσο μικρή που δεν φαίνεται εύκολα με το μάτι). Εκεί οφείλεται η διαφορά των εμβαδών!!!

Άλλοι γρίφοι

Ο λαγός και η χελώνα
3+3=?
Τα "ίσα" τρίγωνα