Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ 10-10-2018 - Ενημερωτικό Δελτίο των Αιρετών στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας

Μπουλούμη Δημήτρη και Βαρδακώστα Γιώργου της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών Ακολουθεί το ενημερωτικό δελτίο για τις τελευταίες συνε...

Συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ 10-10-2018 - Ενημερωτικό Δελτίο των Αιρετών στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας

Μπουλούμη Δημήτρη και Βαρδακώστα Γιώργου της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών

Ακολουθεί το ενημερωτικό δελτίο για τις τελευταίες συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ Πιερίας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ 
ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 
και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ
της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 10-10-2018 είναι τα εξής:

Θέμα 1ο: Τροποποίηση της συμπλήρωσης του υποχρεωτικού ωραρίου εκπαιδευτικών, λόγω νέων λειτουργικών αναγκών.

Οι παραπάνω τροποποιήσεις αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Δ/νσης και πάρθηκαν ομόφωνα.

Θέμα 2ο: Αίτημα εκπ/κού σχετικά με τη διάθεσή του για διοικητικό έργο.

Θα εξεταστεί με τις αιτήσεις προσωρινής τοποθέτησης των συναδέλφων σε σχολικές μονάδες, για την παροχή διοικητικού έργου. Καλό είναι όμως να υποβληθεί αύριο σχετική αίτηση, όπως αναφέρεται στη σημερινή ανακοίνωση της Δ/νσης.

Θέμα 3ο: Αίτημα εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ04.01 και ακρόαση του αιτήματός του, που αφορούσε τη διάθεσή του για συμπλήρωση του υποχρεωτικού του ωραρίου και σε τέταρτη σχολική μονάδα.

Το δίκαιο αίτημα του συναδέλφου έγινε ομόφωνα δεκτό, διότι βρέθηκε εναλλακτικός τρόπος ώστε να καλυφθεί η λειτουργική ανάγκη. Υπενθυμίζουμε ότι η προηγούμενη απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία 3:2, μειοψηφώντας οι δύο αιρετοί, όπως άλλωστε πράττουμε και σε όλες τις περιπτώσεις, όπου καλείται ο εκπ/κός να συμπληρώσει το ωράριό του σε περισσότερες από τρεις σχολικές μονάδες.

Θέμα 4ο: Αιτήματα δύο σχολικών μονάδων.

Το ένα εξ’ αυτών αφορούσε την κάλυψη λειτουργικής ανάγκης για τη λειτουργία σχολικής βιβλιοθήκης και το άλλο την έγκριση ολιγομελών τμημάτων στην τεχνολογία και την πληροφορική.

Και τα δύο παραπέμθηκαν σε επόμενη συνεδρίαση.

Θέμα 5ο: Αιτήματα δύο Δ/ντών σχολικών μονάδων, ώστε να τους διατεθεί εκπ/κός για γραμματειακή υποστήριξη.

Όλα τα αιτήματα που αφορούν την τοποθέτηση εκπ/κών για παροχή γραμματειακής υποστήριξης θα εξεταστούν την Παρασκευή 12-10-18, μετά την υποβολή σχετικής δήλωση προτίμησης σχολείων από τους συναδέλφους, έως αύριο Πέμπτη 11-10-18.

Θέμα 6ο: Τοποθετήσεις τριών εκπ/κών ειδικότητας ΠΕ02 στα ΕΠΑ.Λ. της Πιερίας, για την λειτουργία του θεσμού της εναλλακτικής ενισχυτικής διδασκαλίας.

Οι παραπάνω τοποθετήσεις αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Δ/νσης και πάρθηκαν με ομόφωνη απόφαση.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

1) Η επόμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ προγραμματίστηκε για την Παρασκευή 12-10-2018, με βασικό θέμα τη διάθεση εκπ/κών με μηδενικό ωράριο στις σχολικές μονάδες, για παροχή διοικητικού έργου.

2) Στην ιστοσελίδα της Δ/νσης αναρτήθηκαν 21 σχολικές μονάδες, με ένα επιπλέον κενό στη Δ/νση, όπου θα διατεθούν εκπ/κοί με μηδενικό ωράριο, για παροχή διοικητικού έργου και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι, να υποβάλλουν σχετική δήλωση, μέχρι αύριο Πέμπτη 11-10-18 και ώρα 15μ.μ, εφόσον η αίτηση υποβληθεί δια ζώσης, ενώ για όσους την υποβάλλουν ηλεκτρονικά, η προθεσμία λήγει στις 23:59μ.μ.

Συνάδελφοι εφιστούμε την προσοχή σας στην τήρηση των προθεσμιών και στο γεγονός, ότι θα πρέπει να δηλώσετε όσο το δυνατόν περισσότερες σχολικές μονάδες, οι οποίες βέβαια σας ενδιαφέρουν, ώστε να αποφύγετε δυσκολότερες τοποθετήσεις.

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει το συμβούλιο προκειμένου να προβεί στις τοποθετήσεις των εκπ/κών με βάσει τα μόρια και τη δήλωσή τους, όπως ακριβώς υλοποιείται από το 2013, κατόπιν πρότασης του αιρετού της ΚΕΕ, μολονότι το τότε συμβούλιο επέμενε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Επισημαίνουμε βέβαια ότι το πρόβλημα της γραμματειακής υποστήριξης των σχολικών μονάδων δεν αντιμετωπίζεται ριζικά με αυτές τις τοποθετήσεις και θα πρέπει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να δώσει οριστική λύση στο θέμα αυτό, επιτρέποντας σε εκπ/κούς που το επιθυμούν να μεταταγούν σε διοικητικές θέσεις στις σχολικές μονάδες και επιπλέον να γίνουν μόνιμοι διορισμοί διοικητικών υπαλλήλων για την κάλυψη των υπολοίπων κενών.

3) Στην ιστοσελίδα της Δ/νσης αναρτήθηκε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Δ/ντή στο ΕΕΕΕΚ Κατερίνης και θέσεις Υπ/ντών σε έξι σχολικές μονάδες.

4) Σήμερα οι δύο αιρετοί επανέφεραν στο συμβούλιο την ανάγκη να ικανοποιηθούν αποσπάσεις συναδέλφων από άλλα ΠΥΣΔΕ και την ανάγκη να προσληφθούν αναπληρωτές, ώστε να καλυφθούν οι νέες λειτουργικές ανάγκες που μεταβάλλονται καθημερινά. Ο Δ/ντής Εκπ/σης μας διαβεβαίωσε ότι θα πιέσει την προϊσταμένη αρχή προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σήμερα συνεδρίασε το διευρυμένο συμβούλιο, με μοναδικό θέμα την εξέταση της αίτησης παραίτησης ενός συναδέλφου από τη θέση του Υπ/ντή στο 2ο Γυμνάσιο Κατερίνης, για προσωπικούς λόγους.

Το αίτημα έγινε ομόφωνα δεκτό.




ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 
αιρετό τακτικό μέλος του ΠΥΣΔΕ 
τηλ. 6940044993

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
αιρετό αναπληρωματικό μέλος του ΠΥΣΔΕ
τηλ. 6930478469

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών