Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ 9-10-2018 - Ενημερωτικό Δελτίο των Αιρετών στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας

Μπουλούμη Δημήτρη και Βαρδακώστα Γιώργου της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών Ακολουθεί το ενημερωτικό δελτίο για τις τελευταίες συνε...

Συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ 9-10-2018 - Ενημερωτικό Δελτίο των Αιρετών στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας

Μπουλούμη Δημήτρη και Βαρδακώστα Γιώργου της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών

Ακολουθεί το ενημερωτικό δελτίο για τις τελευταίες συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ Πιερίας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ 
ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 
και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ
της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 09-10-2018 είναι τα εξής:

Θέμα 1ο: Διάθεση εκπ/κών στο Ε.Κ Κατερίνης.

Η υπηρεσία θα ζητήσει από το Δ/ντή του Ε.Κ. Κατερίνης να καταθέσει στο ΠΥΣΔΕ τροποποίηση της εισηγητικής του πρόταση, για τη διάθεση εκπ/κών στο Ε.Κ. λόγω εμφάνισης νέων δεδομένων.

Θέμα 2ο: Τροποποίηση της συμπλήρωσης του υποχρεωτικού ωραρίου εκπαιδευτικών, λόγω υποβολής κοινού αιτήματος δύο εκπ/κών της ειδικότητας ΠΕ79.01.

Οι παραπάνω τροποποιήσεις αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Δ/νσης και πάρθηκαν ομόφωνα.

Θέμα 3ο: Δύο αιτήσεις εκπ/κών ειδικότητας ΠΕ04 ι ακρόαση του αιτήματός τους, σχετικά με τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου.

Το συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία 3:2, μειοψηφώντας οι δύο αιρετοί, ότι τα αιτήματά τους δεν ήταν δυνατόν να ικανοποιηθούν προς το παρόν, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Οι δύο αιρετοί ζήτησαν από τα τρία υπηρεσιακά μέλη να ζητηθούν αναπληρωτές, διότι τα μικρά πλεονάσματα που υπάρχουν σε πολλές ειδικότητες δεν είναι αξιοποιήσιμα και οδηγούν τους συναδέλφους σε εξαντλητικές μετακινήσεις, προκειμένου να συμπληρώσουν το υποχρεωτικό τους ωράριο.

Θέμα 4ο: Αίτημα εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ11, σχετικά με τη διάθεσή του σε άλλη σχολική μονάδα για συμπλήρωση του υποχρεωτικού του ωραρίου.

Το αίτημα θα συνεξεταστεί με τις προσωρινές τοποθετήσεις των συναδέλφων σε σχολικές μονάδες, για παροχή διοικητικού έργου.

Θέμα 5ο: Προσωρινή τοποθέτηση αναπληρωτή εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ02 στο Δ.Υ.Ε.Π. Κάτω Μηλιάς.

Η παραπάνω τοποθέτηση έγινε ομόφωνα.

Θέμα 6ο: Λειτουργικά κενά για τμήματα εναλλακτικής ενισχυτικής διδασκαλίας στα ΕΠΑ.Λ.

Οι συνολικές ανάγκες στα τρία ΕΠΑ.Λ. για την ειδικότητα ΠΕ02 ανέρχονται σε 59 διδακτικές ώρες, που θα καλυφθούν από μόνιμο εκπ/κό προσωπικό, που είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και για την ειδικότητα ΠΕ03 ανέρχονται σε 60 διδακτικές ώρες και θα καλυφθούν από δύο αναπληρωτές πλήρους ωραρίου και έναν μειωμένου ωραρίου.

Θέμα 7ο: Αίτημα του 2ου Γυμνασίου για την έγκριση ολιγομελών τμημάτων στην τεχνολογία και την πληροφορική.

Το αίτημα θα εξεταστεί στην επόμενη συνεδρίαση.

Θέμα 8ο: Διάθεση εκπ/κών στο ΔΙΕΚ Κατερίνης.

Διατέθηκαν συνολικά έξι εκπ/κοί εκ των οποίων ο ένας είναι ειδικότητας ΠΕ05, ο άλλος ειδικότητας ΠΕ11 και τέσσερεις της ειδικότητας ΠΕ86.

Οι τρεις πρώτες αποφάσεις πάρθηκαν ομόφωνα, διότι είχαν υποβάλλει σχετική δήλωση οι εκπ/κοί, ενώ οι άλλες τρεις κατά πλειοψηφία 3:2 μειοψηφώντας οι δύο αιρετοί, διότι οι εκπ/κοί διατέθηκαν στο ΔΙΕΚ χωρίς αίτηση.

Θέμα 9ο: Διάθεση εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ82 από το 2ο ΕΠΑ.Λ. στο 1ο ΕΠΑ.Λ. για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού του ωραρίου.

Η παραπάνω τοποθέτηση πραγματοποιήθηκε κατά πλειοψηφία 3:2, μειοψηφώντας οι αιρετοί. Ο αιρετός της ΚΕΕ καταψήφισε τη συγκεκριμένη διάθεση, διότι ο ενδιαφερόμενος εκπ/κός επιθυμεί να αναλάβει ώρες της μαθητείας του 1ου ΕΠΑ.Λ και ο αιρετός της ΚΕΕ ισχυρίστηκε ότι, λόγω του ασαφούς νομικού πλαισίου, που υπάρχει σχετικά με τη μαθητεία θα πρέπει πρώτα να σταλούν από την Περιφέρεια ή το Υπουργείο σαφείς οδηγίες και μετά να προβεί το συμβούλιο σε τέτοιες αποφάσεις, που οδηγούν σε ρίξεις συναδέλφους και θεσμικά όργανα.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 

1) Σήμερα λόγω εκτάκτων θεμάτων δεν πρόλαβε το συμβούλιο να ορίσει τις σχολικές μονάδες στις οποίες θα διατεθούν εκπ/κοί με μηδενικό ωράριο για παροχή διοικητικού έργου. Επίσης το Υπουργείο μας ανέτρεψε την προεργασία που είχαμε κάνει ως συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα, διότι την τελευταία στιγμή ενεργοποιήθηκε η εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία στα ΕΠΑ.Λ., με αποτέλεσμα να μεταβληθούν τα πλεονάσματα του προσωπικού, αφού θα πρέπει να διατεθούν άλλοι τρεις φιλόλογοι σ’ αυτά.

2) Η επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί ή την Τετάρτη 10-10-2018 ή την Πέμπτη 11-10-2018.

3) Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα της Δ/νσης πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη θέση του Δ/ντή του ΕΕΕΕΚ Κατερίνης και για τις θέσεις των Υπ/ντών στο 2ο και 5ο Γυμνάσιο στο Γυμνάσιο Λεπτοκαρυάς και στο ΓΕΛ Αιγινίου.



ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 
αιρετό τακτικό μέλος του ΠΥΣΔΕ 
τηλ. 6940044993

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
αιρετό αναπληρωματικό μέλος του ΠΥΣΔΕ
τηλ. 6930478469

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών