Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ 12-10-2018 - Ενημερωτικό Δελτίο των Αιρετών στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας

Μπουλούμη Δημήτρη και Βαρδακώστα Γιώργου της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών Ακολουθεί το ενημερωτικό δελτίο για τις τελευταίες συ...


Συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ 12-10-2018 - Ενημερωτικά Δελτία των Αιρετών στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας

Μπουλούμη Δημήτρη και Βαρδακώστα Γιώργου της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών

Ακολουθεί το ενημερωτικό δελτίο για τις τελευταίες συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ Πιερίας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ 
ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 
και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ
της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 12-10-2018 είναι τα εξής:

Θέμα 1ο: Τροποποίηση της συμπλήρωσης του υποχρεωτικού ωραρίου εκπαιδευτικών και προσωρινές τοποθετήσεις, λόγω νέων λειτουργικών αναγκών.

Οι παραπάνω τροποποιήσεις αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Δ/νσης και πάρθηκαν ομόφωνα.

Θέμα 2ο: Αιτήματα δύο εκπ/κών ειδικότητας ΠΕ02, σχετικά με τη διάθεσή τους για διοικητικό έργο.

Το αίτημα του ενός έγινε ομόφωνα δεκτό, ενώ του άλλου θα επανεξεταστεί στην επόμενη συνεδρίαση, ώστε να υπάρχει πιο σαφής εικόνα των αναγκών των σχολικών μονάδων για γραμματειακή υποστήριξη.

Θέμα 3ο: Αίτημα-ερώτημα εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ04.01 που αφορούσε την προσωρινή του τοποθέτηση και τη διάθεσή του για συμπλήρωση του υποχρεωτικού του ωραρίου.

Το αίτημα του συναδέλφου θα εξεταστεί στην επόμενη συνεδρίαση.

Θέμα 4ο: Αίτημα Δ/ντριας σχολικής μονάδας για ανάκληση της απόφασης του ΠΥΣΔΕ, που αφορούσε τη διάθεση εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ82 στη σχολική της μονάδα, για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου.

Το αίτημα δεν έγινε δεκτό, διότι η αιτιολόγηση του αιτήματος στηρίζονταν σε λανθασμένη ερμηνεία της νομοθεσίας που επικαλούνταν στο σχετικό αίτημα. Επομένως παραμένει σε ισχύ η προηγούμενη απόφαση του συμβουλίου, που πάρθηκε κατά πλειοψηφία 3:2, μειοψηφώντας οι δύο αιρετοί.

Θέμα 5ο: Αιτήματα δύο εκπ/κών ειδικότητας ΠΕ02 και ΠΕ11, που αφορούσαν τη διάθεσή τους σε άλλη σχολική μονάδα, για συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου.

Το αίτημά του ενός έγινε ομόφωνα δεκτό, ενώ του άλλου απορρίφθηκε, αφού δεν υπήρχε αντίστοιχο αίτημα από τον άλλο εμπλεκόμενο συνάδελφο .

Θέμα 6ο: Αίτημα-ερώτημα δύο εκπ/κών ειδικότητας ΠΕ80, που αφορούσε το δικαίωμα της υποβολής αίτησης για θέση Υπ/ντή.

Οι συνάδελφοι θα ενημερωθούν πως διατηρούν αυτό το δικαίωμα, αφού υπάρχουν στη σχολική τους  μονάδα οι απαιτούμενες από το νόμο ώρες, για την κάλυψη του υποχρεωτικού τους ωραρίου, σε περίπτωση που επιλεγούν Υπ/ντές.

Θέμα 7ο: Τροποποίηση της διάθεσης δύο εκπ/κών ειδικότητας ΠΕ86 στο ΔΙΕΚ Κατερίνης.

Η μία τροποποίηση αποφασίστηκε ομόφωνα, διότι υπήρχε σχετική αίτηση του συνάδελφου για να διατεθεί στο ΔΙΕΚ, ενώ η άλλη κατά πλειοψηφία 3:2, μειοψηφώντας οι δύο αιρετοί, διότι δεν υπήρχε σχετικό αίτημα .

Θέμα 8ο: Αιτήματα πέντε εκπ/κών, που αφορούσαν τη χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου.

Όλα τα αιτήματα έγιναν ομόφωνα δεκτά.

Θέμα 9ο: Προσωρινές τοποθετήσεις των εκπ/κών, που είναι με μηδενικό ωράριο, σε σχολικές μονάδες για παροχή διοικητικού έργου.

Οι παραπάνω τοποθετήσεις αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Δ/νσης.

Θέμα 10ο: Ένσταση εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ11, η οποία ενώ είχε εξεταστεί σε προηγούμενη συνεδρίαση, παραπέμφθηκε σε μεταγενέστερη και αφορούσε την διάθεσή του σε άλλη σχολική μονάδα, για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού του ωραρίου.

Τα αίτημά του έγινε ομόφωνα δεκτό, αφού με την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών για διοικητικό έργο βρέθηκε εναλλακτική λύση.


ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 
αιρετό τακτικό μέλος του ΠΥΣΔΕ 
τηλ. 6940044993

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
αιρετό αναπληρωματικό μέλος του ΠΥΣΔΕ
τηλ. 6930478469

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών