Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Ένταξη σε ειδική κατηγορία - Ενημερωτικό Δελτίο των Αιρετών στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας

Μπουλούμη Δημήτρη και Βαρδακώστα Γιώργου της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών Ακολουθεί το ενημερωτικό δελτίο για την τελευταία συνεδ...

Ένταξη σε ειδική κατηγορία - Ενημερωτικό Δελτίο των Αιρετών στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας

Μπουλούμη Δημήτρη και Βαρδακώστα Γιώργου της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών

Ακολουθεί το ενημερωτικό δελτίο για την τελευταία συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Πιερίας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ 
ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 
και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ
της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Θέμα: Συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 19-01-2018 είναι τα εξής:

Θέμα 1ο: Δύο αιτήσεις για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου.

Εγκρίθηκαν ομόφωνα και οι δύο.

Θέμα 2ο: Τρεις αιτήσεις αναπληρωτών εκπ/κών για αναγνώριση της συνάφειας του μεταπτυχιακού τους.

Το μεταπτυχιακό του πρώτου εκπαιδευτικού αναγνωρίστηκε, του δεύτερου εκπ/κού αναγνωρίστηκε το ένα εκ των δύο μεταπτυχιακών, διότι για το δεύτερο μεταπτυχιακό δεν προσκομίστηκε αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ, ενώ του τρίτου εκπ/κού δεν αναγνωρίστηκε, διότι το πτυχίο που κατέθεσε δεν αποτελούσε μεταπτυχιακό τίτλο.

Θέμα 3ο: Μία αίτηση εκπ/κού για να ενταχθεί σε ειδική κατηγορία.

Η αίτηση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία μειοψηφώντας ο αιρετός της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών, ως προς το γεγονός ότι η ένταξη έπρεπε να γίνει από την υπηρεσία και όχι από το ΠΥΣΔΕ. Εδώ οφείλω να τονίσω ότι η αιτούσα εκπ/κός πληρούσε τις απαραίτητες από το νόμο προϋποθέσεις.

Επίσης αναφέρω ότι στο Π.Δ. 1/2003 κεφ. Β΄ άρθρο 12 (Αρμοδιότητες ΠΥΣΔΕ) δεν αναφέρεται πουθενά ότι η ένταξη εκπ/κών σε ειδική κατηγορία είναι αρμοδιότητα του ΠΥΣΔΕ. Εξάλλου σε σχετικό ερώτημα που υποβλήθηκε στο παρελθόν προς το Υπουργείο, μας είχε δοθεί απάντηση με το υπ’ αριθμό πρωτ. 103884/Ε2/21-06-2017 έγγραφο, στο οποίο επικαλούνταν το Π.Δ. 50/96 όπου στην παρ. 3 περ. α του άρθρου 3 αναφέρει ότι «... τα ΠΥΣΔΕ είναι τα αρμόδια όργανα για τις μεταθέσεις εκπ/κών ειδικών κατηγοριών στην ίδια περιοχή μετάθεσης».

Προφανώς δε δόθηκε απάντηση στο ερώτημα, που τους υποβλήθηκε για το ποιο είναι το αρμόδιο όργανο για την ένταξη εκπ/κών σε ειδική κατηγορία και σε ποιο νόμο αναφέρεται αυτό. Ως εκ τούτου θεωρώ ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του συμβουλίου.

Θέμα 4ο: Αίτηση εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ 19-20 για τροποποίηση της διάθεσής του για συμπλήρωση του υποχρεωτικού του ωραρίου στην Α΄θμια εκπ/ση.

Η αίτηση θα εξεταστεί στην κοινή συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ, αφού γίνει διερεύνηση για το αν υπάρχει τρόπος να καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν.

Θέμα 5ο: Εννέα αιτήσεις αναπληρωτών εκπ/κών για αναγνώριση του χρόνου προϋπηρεσίας.

Όλες οι αιτήσεις ικανοποιήθηκαν. Σε μία εξ αυτών αφαιρέθηκαν τα χρονικά διαστήματα, που αλληλεπικαλύπτονταν, ενώ σε μία άλλη δεν προσμετρήθηκε η προϋπηρεσία σε ιδιωτικό ΙΕΚ, βάση του Ν.4354/2015 παρ.1 άρθρο 7.

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 
αιρετό τακτικό μέλος του ΠΥΣΔΕ 
τηλ. 6940044993

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
αιρετό αναπληρωματικό μέλος του ΠΥΣΔΕ
τηλ. 6930478469

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών