Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Σύγκρουση τρένων με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες στην Αλεξάνδρεια

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι των αρχών για την αύξηση του αριθμού των νεκρών και τραυματιών από τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στην Αλε...

Σύγκρουση τρένων με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες στην Αλεξάνδρεια

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι των αρχών για την αύξηση του αριθμού των νεκρών και τραυματιών από τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Όπως μετέδωσε το Γαλλικό πρακτορείο, επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας της χώρας, οι νεκροί ανήλθαν στους 36 και οι τραυματίες στους 123. Ο πρώτος απολογισμός έκανε λόγο για περίπου 24 νεκρούς και 55 τραυματίες. 

Το πολύνεκρο δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή Χορσίντ στην ανατολική Αλεξάνδρεια. To ένα τρένο είχε αναχωρήσει από το Κάιρο και το δεύτερο από το Πορτ Σάιντ, όταν συγκρούστηκαν μετωπικά, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα.

Στις εικόνες που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, διακρίνονται δύο βαγόνια του ενός τρένου που έχουν εκτροχιαστεί, ενώ οι ομάδες διάσωσης μεταφέρουν τους νεκρούς και τους τραυματίες προς τα ασθενοφόρα. 

Ο εισαγγελέας Ναμπίλ Σαντέκ διέταξε να διεξαχθεί επειγόντως έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Σημειώνεται πως το 2002, πυρκαγιά που ξέσπασε σε τρένο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 370 ανθρώπων σε περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων νότια του Καΐρου. Ήταν η πλέον πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στην ιστορία της Αιγύπτου.