Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Τραγωδία στη Μυτιλήνη - Αδέρφια κάηκαν ζωντανά πριν προλάβει η μητέρα τους να τα σώσει

Ανείπωτη τραγωδία στον Πολιχνίτο. Δύο αδέλφια ηλικίας 56 και 54 ετών κάηκαν κυριολεκτικά ζωντανοί πριν προλάβουν να βγουν από το σπίτι...

Τραγωδία στη Μυτιλήνη - Αδέρφια κάηκαν ζωντανά πριν προλάβει η μητέρα τους να τα σώσει

Ανείπωτη τραγωδία στον Πολιχνίτο. Δύο αδέλφια ηλικίας 56 και 54 ετών κάηκαν κυριολεκτικά ζωντανοί πριν προλάβουν να βγουν από το σπίτι το οποίο διέμεναν μαζί με τη μητέρα τους.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 02:30 τη νύχτα σε οικία κοντά στις εργατικές κατοικίες Πολιχνίτου. Στο σημείο έσπευσαν δέκα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, οι οποίοι έσβησαν τις φλόγες. Μετά την κατάσβεση, ωστόσο, ανέσυραν νεκρούς τους δύο άνδρες οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στις φλόγες, ενώ κατέρρευσε και η οροφή της οικίας.

Σύμφωνα με το αναλυτικό ρεπορτάζ του lesvosnews τα δύο αδέλφια – που αντιμετώπιζαν προβλήματα νοητικής στέρησης – ζούσαν μαζί με την 73χρονη μητέρα τους. Δυστυχώς τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει δεν της επέτρεψαν να βγάλει έξω από το φλεγόμενο σπίτι τα δύο της παιδιά.

Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς η άτυχη μητέρα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης σοκαρισμένη και με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε αργότερα η μητέρα των παιδιών, είδε τους δύο γιους της να είναι πεσμένοι στο πάτωμα και το σπίτι να έχει γεμίσει καπνούς. Προσπάθησε να τους σηκώσει και να τους σύρει, δεν τα κατάφερε όμως και έσπευσε να ανοίξει την πόρτα, πιστεύοντας έτσι ότι θα έμπαινε καθαρός αέρας και θα συνέρχονταν, όμως το οξυγόνο που μπήκε απότομα στο σπίτι φούντωσε την φωτιά αστραπιαία και μετέτρεψε στο σπίτι σε κόλαση. Η ηλικιωμένη γυναίκα βγήκε έξω καλώντας σε βοήθεια τους γείτονες αλλά ούτε αυτοί κατάφεραν να μπουν στο σπίτι.

Προανάκριση για την πυρκαγιά διενεργείται από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και με βάση τη μαρτυρία της άτυχης γυναίκας η πυρκαγιά προκλήθηκε από αναμμένο καντήλι.