Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε μπλε … μπλε

     Άσπρα , κόκκινα , κίτρινα , μπλε μπλε … μπλε ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ  ΜΠΟΥ...

    

Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε μπλε … μπλε

Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε μπλε μπλε

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ 
ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ


- Έλα Δημήτρη, δεν το ακούς που κόλλησε η βελόνα; Δώστου μία να πάει παρακάτω.
- Ε, εντάξει. Είναι και παλιός ο δίσκος. Βινύλιο … βλέπεις.
- Δεν φταίει ο δίσκος, που είναι παλιός. Κανένα πικάπ δεν μπορεί να παίξει κάτω από το νερό και ειδικά μέσα στη λάσπη του γαλάζιου βυθού.

Θέμα: Συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ 

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι, στ’ αλήθεια διαβάζετε τα ενημερωτικά των αιρετών; Δεν έχετε τίποτα καλύτερο να κάνετε; Όπως και να ’χει, για όσους έχουν βίτσια και ελεύθερο χρόνο να γεμίσουν, τα θέματα που εξετάστηκαν στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Πιερίας στις 08-09-2021 είναι τα εξής: 

Θέμα 1ο: Άδειες ασκήσεως ιδιωτικού έργου σε εκπαιδευτικούς.

Πάμε παρακάτω. Κανείς δεν το διαβάζει, ούτε καν αυτοί οι λίγοι που τις ζητούν.

Θέμα 2ο: Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών. 

Ούτε αυτό το διαβάζει κανείς. Πάντως προξενεί εντύπωση ο καταιγισμός των προσόντων των νέων συναδέλφων, νεοδιόριστων και αναπληρωτών. Κι όλα αυτά γιατί; Για να μπουν και να υπηρετήσουν στο δημόσιο σχολείο; Για να παίρνουν έναν μισθό τρεις κι εξήντα και αφού γυρίσουν όλη την Ελλάδα ως αναπληρωτές, αν καταφέρουν κάποτε να διοριστούν, να εξαρτώνται από τα κατά τόπους ΠΥΣΔΕ, που δεν θα έχουν και αιρετούς, όπως έχουμε προβλέψει; 

Θέμα 3ο: Αιτήματα εκπαιδευτικών

Καταιγισμός αιτημάτων μονίμων και αναπληρωτών, ένας μικρός χαμούλης. Όπως είχαμε προβλέψει (χωρίς τη χρήση κρυστάλλινης σφαίρας, η οποία στο κάτω κάτω είναι και διαφανής), τα στοιχεία των σχολικών μονάδων μεταβάλλονται διαρκώς. Κάτι οι μετεγγραφές, κάτι οι προσωρινοί αναπληρωτές Διευθυντές στα σχολεία που χήρεψαν, κάτι τα λάθη στα στοιχεία λόγω καλοκαιρινής ραστώνης, κάτι τα ολιγομελή (που για να εγκριθούν όλα, θα πρέπει κάποιοι να παρακαλέσουν και χρωστούν και χάρη στο τέλος), κάτι η δεύτερη φάση των ηλεκτρονικών εγγραφών, σχεδόν δεν υπάρχει σχολείο, που να μην άλλαξε τα στοιχεία για τα κενά και τα πλεονάσματα.

Έχουμε λοιπόν και λέμε. Κανένα αίτημα δεν εξετάστηκε, αν και ο διοικητικός αιρετός έκανε φιλότιμες να βολέψει τις φίλες του, αφήνοντας για έναν μήνα κενή θέση σε μία σχολική μονάδα. Άλλωστε η συνάδελφος, που ήθελε, όταν ΘΑ επιστρέψει από την άδεια της, να μην γυρίσει στο σχολείο της οργανικής της, αλλά να τοποθετηθεί από σήμερα σε άλλο σχολείο, όπου ήδη έχει τοποθετηθεί αναπληρωτής, το είχε ανακοινώσει: «Ο διοικητικός αιρετός μου το υποσχέθηκε ότι θα γίνει». Δεν έγινε όμως, γιατί και τα ρουσφέτια θα πρέπει να έχουν και όρια. 

Θέμα 4ο: Λειτουργικά κενά για τη β’ φάση τοποθετήσεων

Όπως είπαμε. Λάθη εδώ, λάθη εκεί, λάθη παραπέρα. Έχουμε καινούργια κενά. Τι πρέπει να γίνει; Αφού τα κενά εμφανίζονται εκ των υστέρων, για να μην υπάρχουν καχυποψίες, το σωστό και το δίκαιο να γίνουν οι διαδικασίες από την αρχή. Ξανά αιτήσεις, ξανά συγκρίσεις, όλα ξανά από την αρχή. Αυτή ήταν και η δική μας θέση.

Τρεις στους πέντε κατασκευαστές πλυντηρίων συμφωνούν. Όχι, αυτό είναι από άλλη διαφήμιση. Εν πάση περιπτώσει οι τρεις στους πέντε θέλουν τα καινούργια κενά να τα διεκδικήσουν μόνο όσοι δεν τοποθετήθηκαν ακόμα. Ο τέταρτος θέλει να τα διεκδικήσουν όλοι, αλλά να συγκριθούν μεταξύ τους με τα μόρια της απόσπασης! Έλα τώρα. Μην το κάνεις τόσο εξόφθαλμο. Βρες έναν άλλο τρόπο να τους βολέψεις.

Κι εκεί που λες ότι δεν υπάρχει ελπίδα, γίνεται διάλειμμα. Ξέρετε τώρα. Διάλειμμα για φαγητό, τουαλέτα και τα σχετικά. Το διάλειμμα τελειώνει και η συνεδρίαση συνεχίζεται. Και ως εκ θαύματος … ξαφνικά μετάλλαξη (όχι η δέλτα). Και οι τέσσερις συμφωνούν. Να κάνουν αίτηση ΟΛΟΙ. Υπεράριθμοι, στη διάθεση, αποσπασμένοι, αιτούντες απόσπαση, αναπληρωτές. ΟΛΟΙ. Δόξα τω Θεώ. God save the Queen. Όχι, για να είμαστε δίκαιοι. Πέρα από την πλάκα, αυτή είναι η πιο δίκαιη και σωστή απόφαση του ΠΥΣΔΕ, εδώ και καιρό και μακάρι να συνεχιστεί έτσι, ώστε το Συμβούλιο να λειτουργεί με διαφάνεια και δικαιοσύνη για ΟΛΟΥΣ και χωρίς σκιές. ΜΝΑΠ (Μια Νέα Αρχή στο ΠΥΣΔΕ).

Θέμα 5ο: Διάθεση τομεαρχών στο Ε.Κ. Κατερίνης
Εγκρίθηκαν οι διαθέσεις των τομεαρχών στο Ε.Κ Κατερίνης. Είπαμε, ενημερωτικό αιρετών είναι, όχι χρονογράφημα.

Παρατηρήσεις

1) Το κενό στους ΠΕ02 στο Γυμνάσιο Κορινού, που αναφέρεται στην ανακοίνωση της Δ.Δ.Ε. Πιερίας είναι προφανώς λάθος.

2) Πλάκα έχετε συνάδελφοι. Τσακωνόμαστε εμείς για εσάς για να αποκαθίστανται οι αδικίες κι εσείς δεν μπαίνετε καν στη διαδικασία να κάνετε μια αίτηση θεραπείας. Ενημερώστε μας τουλάχιστον, για να μην βασανίζουμε και τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου. Όχι τίποτε άλλο. Να τελειώνουν και πιο γρήγορα οι συνεδριάσεις. 

3) Διευθυντές Γυμνασίων ΠΡΟΣΟΧΗ. Κάντε όλοι αιτήσεις για να σπάσουν τα τμήματα στα μαθήματα πληροφορική και τεχνολογία. Covid-19 το λένε, πανδημία έχουμε. Όπου μπορείτε σπάστε τμήματα. Η Πολιτεία, που ενδιαφέρεται για τον περιορισμό της διασποράς, θα πρέπει να στείλει προσωπικό. Αν δεν το ζητήσετε όμως δεν θα γίνει ποτέ. 

Και είπαμε … για οποιαδήποτε απορία ή πληροφορία για τις διαδικασίες είμαστε στη διάθεση σας. Για οποιαδήποτε πληροφορία για το πώς θα παρακάμψετε τις διαδικασίες, καλέστε τον … άλλο. Απλά εμείς θα είμαστε εκεί για να το αποτρέψουμε.



ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 
αιρετό τακτικό μέλος του ΠΥΣΔΕ 
τηλ. 6947842040

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
αιρετό αναπληρωματικό μέλος του ΠΥΣΔΕ
τηλ. 6930478469

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών