Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

ΠΥΣΔΕ ... από τα παλιά

    ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ  ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ Θέμα: ...

   

ΠΥΣΔΕ ... από τα παλιά


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ 
ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ


Θέμα:
 Συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι, στην συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Πιερίας στις 31-08-2021 θυμηθήκαμε για ποιο λόγο ξεκινήσαμε το 2012 αυτή την προσπάθεια την οποία αποκαλούμε Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών. 

Το «Κίνηση» διότι όπως έλεγε και ο Ηράκλειτος «τὰ πάντα ῥεῖ». Τίποτα δεν παραμένει στάσιμο και γι’ αυτό κι εμείς θα πρέπει να εξελισσόμαστε, να πηγαίνουμε μπροστά και σε καμία περίπτωση προς τα πίσω.

Το «Ελεύθερων» είναι επειδή είμαστε ελεύθεροι από κομματικές ή άλλου είδους εξαρτήσεις. Δεν χρωστάμε σε κανέναν και γι’ αυτό δεν είμαστε υποχρεωμένοι να σκύβουμε το κεφάλι και να συμβιβαζόμαστε.

Και τέλος το «Εκπαιδευτικοί» επειδή ακριβώς αυτό είμαστε. Μάχιμοι εκπαιδευτικοί, εκπαιδευτικοί τάξης, που υπηρετούμε με συνέπεια το δημόσιο σχολείο. 

Αν αναρωτιέστε, διαβάστε τη συνέχεια. Τα θέματα που εξετάστηκαν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση είναι τα εξής:

Θέμα 1ο: Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών. 

Αναγνωρίστηκε ομόφωνα η συνάφεια του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών μιας εκπαιδευτικού ΠΕ87.02.

Θέμα 2ο: Αιτήματα εκπαιδευτικών

1) Όπως αναφέραμε στο προηγούμενο ενημερωτικό, συνεξετάστηκαν δύο ταυτόχρονα αιτήματα δύο εκπαιδευτικών ΠΕ11 για τροποποίηση της τοποθέτησης του ενός από το Γυμνάσιο Κορινού στο 1ο ΕΠΑ.Λ. και για απόσπαση του δεύτερου από το 1ο ΕΠΑ.Λ. στο Γυμνάσιο Κορινού. Μιας και δεν υπήρξε ανάλογο αίτημα από άλλον εκπαιδευτικό ΠΕ11, που να βλάπτεται από τη συγκεκριμένη διαδικασία, τα αιτήματα των δύο συναδέλφων ικανοποιήθηκαν.

2) Κατατέθηκαν αιτήματα τριών εκπαιδευτικών, που αφορούσαν το διοικητικό έργο, τα οποία όμως θα εξεταστούν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Θέμα 3ο: Τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά, αποσπάσεις, τροποποιήσεις τοποθετήσεων και αποσπάσεων.

Πραγματοποιήθηκαν τοποθετήσεις και αποσπάσεις σε υφιστάμενα λειτουργικά κενά στους ΠΕ02 και ΠΕ80, που ανακοινώθηκαν στην ιστοσελίδα της Δ.Δ.Ε. Πιερίας. Οι τοποθετήσεις και οι αποσπάσεις των ΠΕ02 πραγματοποιήθηκαν ομόφωνα, ενώ των ΠΕ80 με ψήφους 4-1 μειοψηφούντος του αιρετού της Κ.Ε.Ε.

Οι τέσσερις (4) διοικητικοί (3+1 δώρο) έκριναν ότι δύο συναδέλφισσες ΠΕ80, αποσπασμένες από άλλο ΠΥΣΔΕ, δεν έπρεπε να συγκριθούν με βάση τα μόριά τους. Έτσι τοποθέτησαν, παρά τις αντιρρήσεις μας, την μία συναδέλφισσα, που είναι ειδική κατηγορία, πολύτεκνη με οχτώ (8) παιδιά και τριπλάσια σταθερά μόρια στο ΕΠΑ.Λ. Αιγινίου και την άλλη, που είναι αιρετό μέλος Ο.Τ.Α., στο 1ο ΓΕ.Λ. Ζητήσαμε το νομοθετικό πλαίσιο στο οποίο στηρίζεται η συγκεκριμένη απόφαση και μαντέψτε … δεν υπάρχει! 

Το quiz της ημέρας: Έχει κάποιο λόγο το ΠΥΣΔΕ να παρανομήσει;

 Υπόδειξη λύσης: Η συναδέλφισσα αιρετός Ο.Τ.Α. είναι στέλεχος της Δ.Α.Κ.Ε., παρούσα σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Οι αγώνες τώρα δικαιώνονται.

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι, επί εννιά (9) χρόνια παλεύουμε για τα αυτονόητα και όσο μας στηρίζετε θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Η κόπρος του Αυγεία, εκτός από τον Ηρακλή, θέλει και δύο ποτάμια για να καθαρίσει. Εμείς έχουμε μόνο ένα.

Παρατήρηση: Για πρώτη φορά οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών δεν γίνονται από το ΠΥΣΔΕ, αλλά αυτόματα, σαφής προειδοποίηση, όπως είχαμε προβλέψει στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, ότι βαδίζουμε ολοταχώς προς Υπηρεσιακά Συμβούλια χωρίς αιρετούς, όπως συμβαίνει στο ΚΥΣΔΕ και στα ΠΥΣΔΕ και ΑΠΥΣΔΕ όλης της χώρας.

Και είπαμε … για οποιαδήποτε απορία ή πληροφορία για τις διαδικασίες είμαστε στη διάθεση σας. Για οποιαδήποτε πληροφορία για το πώς θα παρακάμψετε τις διαδικασίες, καλέστε τον … άλλο.





ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 
αιρετό τακτικό μέλος του ΠΥΣΔΕ 
τηλ. 6947842040

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
αιρετό αναπληρωματικό μέλος του ΠΥΣΔΕ
τηλ. 6930478469

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών