Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Κατά λάθος ... ενημέρωση

   ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ  ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ Θέμα:  ...

  Κατά λάθος ... ενημέρωση


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ 
ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ


Θέμα:
 Συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 27-08-2021 από το ΠΥΣΔΕ Πιερίας είναι τα εξής:

Θέμα 1ο: Τροποποίηση άδειας ασκήσεως ιδιωτικού έργου σε εκπαιδευτικό.

Τροποποιήθηκε ως προς την ημερομηνία λήξης της η άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου εκπαιδευτικού ΠΕ86.

Θέμα 2ο: Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακών και διδακτορικού τίτλου σπουδών.

Αναγνωρίστηκε ομόφωνα η συνάφεια του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών μιας εκπαιδευτικού ΠΕ03

Θέμα 3ο: Εξέταση αιτημάτων εκπαιδευτικών.

Όπως ίσως διαβάσετε στο … άλλο (μη) ενημερωτικό, κατατέθηκαν δύο αιτήματα θεραπείας και έγιναν δεκτά τα τρία! Μα πώς γίνεται αυτό; Συνήθως γίνονται τα τρία … δύο και όχι τα δύο … τρία. Εν πάση περιπτώσει, αυτά παθαίνετε όταν διαβάζετε το λάθος ενημερωτικό.   

Εξετάστηκαν τα ακόλουθα αιτήματα:

1) Αίτημα εκπαιδευτικού ΠΕ02 αποσπασμένου από άλλο ΠΥΣΔΕ για τοποθέτηση σε σχολική μονάδα. Ο συνάδελφος δεν γνώριζε ότι θα πρέπει να μπαίνει κάθε τρεις και λίγο στην ιστοσελίδα της Δ.Δ.Ε. Πιερίας για να παρακολουθεί τις συνεχείς τροποποιήσεις των λειτουργικών κενών κι έτσι δήλωσε κενό σε σχολική μονάδα, το οποίο εν τω μεταξύ είχε αφαιρεθεί, με αποτέλεσμα να τοποθετηθεί υποχρεωτικά σε άλλη σχολική μονάδα. Το αίτημά του δεν εξετάστηκε για λόγους που θα γίνουν αντιληπτοί στη συνέχεια.

2) Αίτημα θεραπείας εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ83 σχετικά με την μη ικανοποίηση του αιτήματος απόσπασής του, που είχε υποβληθεί μέσω του συστήματος ΑΘΗΝΑ. Το αίτημα απόσπασης του συναδέλφου είχε κατατεθεί εμπρόθεσμα, ωστόσο για λόγους, που θα εξηγήσουμε στη συνέχεια, δεν λήφθηκε υπόψη κατά τη διαδικασία των τοποθετήσεων στις 24/8. Το αίτημά του έγινε ομόφωνα δεκτό, με αποτέλεσμα την τροποποίηση των τοποθετήσεων και αποσπάσεων, όπως μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της Δ.Δ.Ε Πιερίας.  

3) Αίτημα θεραπείας εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ11 για την μη τοποθέτησή της σε σχολική μονάδα, παρά την σχετική αίτηση, που είχε υποβληθεί εμπρόθεσμα μέσω του συστήματος ΑΘΗΝΑ. Το αίτημά της έγινε ομόφωνα δεκτό, με αποτέλεσμα την τροποποίηση των τοποθετήσεων και αποσπάσεων, που Αφορούν τους ΠΕ11.

Θα πείτε «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός (ή γυναικός) σοφού (ή σοφής)», όμως έχετε άδικο. Η υπηρεσία μας διαβεβαίωσε ότι οι παραπάνω αιτήσεις των δύο συναδέλφων υπήρχαν στο αρχικό φύλλο Excel, που προέκυψε από την εξαγωγή των στοιχείων από το σύστημα ΑΘΗΝΑ αμέσως μετά την λήξη της προθεσμίας κατάθεσης αιτήσεων. Ωστόσο, κατά τη διαδικασία της αντιγραφής των στοιχείων σε άλλα φύλλα εργασίας του ίδιου αρχείου Excel, για λόγους κατηγοριοποίησης των αιτήσεων (υπεράριθμοι, στην διάθεση, αποσπάσεις εντός ΠΥΣΔΕ, αποσπασμένοι από άλλο ΠΥΣΔΕ, νεοδιόριστοι κλπ), εκ παραδρομής οι εν λόγω αιτήσεις δεν αντιγράφηκαν και δεν λήφθηκαν υπόψη κατά τη διαδικασία των τοποθετήσεων και αποσπάσεων. Μάλιστα, μας ζητήθηκε από την Υπηρεσία, να σας ενημερώσουμε μέσω των ενημερωτικών μας δελτίων ότι πρόκειται για απλό ανθρώπινο λάθος.

Και αυτό ακριβώς θα κάνουμε. Σας διαβεβαιώνουμε λοιπόν, παρά το ότι δεν έχουμε στη διάθεσή μας το αρχείο με τις δηλώσεις προτίμησής σας, ότι η παράλειψη των δύο συγκεκριμένων αιτήσεων, οφείλεται σε αβλεψία, διότι άνθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε. Αυτό που δεν είναι ανθρώπινο λάθος, είναι η συστηματική άρνηση της υπηρεσίας να χορηγήσει τα στοιχεία, με αποτέλεσμα η διαδικασία των τοποθετήσεων και αποσπάσεων να πραγματοποιείται στα τυφλά, χωρίς δυνατότητα ελέγχου από την πλευρά μας. Άλλωστε και η δικαιοσύνη … τυφλή είναι και αυτή και η απονομή της εναπόκειται στη Θεά Τύχη.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι δεν υπάρχουν και άλλα τέτοια «εκ παραδρομής λάθη». Ο μόνος τρόπος ελέγχου είναι να παρακολουθείτε τις εξελίξεις, να ενημερώνεστε και να μας ενημερώνετε για όποια λάθη διαπιστώνετε και φυσικά να καταθέτετε αιτήσεις θεραπείας χωρίς δεύτερη σκέψη.    
   
4) Ταυτόχρονα αιτήματα δύο εκπαιδευτικών ΠΕ11 για τροποποίηση της τοποθέτησης του ενός από το Γυμνάσιο Κορινού στο 1ο ΕΠΑ.Λ. και για απόσπαση του δεύτερου από το 1ο ΕΠΑ.Λ. στο Γυμνάσιο Κορινού. Τα αιτήματα δεν εξετάστηκαν, αφενός λόγω του προχωρημένου της ώρας και αφετέρου, λόγω της ένστασής μας για την ακολουθούμενη διαδικασία. Από τη στιγμή που στην συγκεκριμένη συνεδρίαση υπήρξε τροποποίηση των τοποθετήσεων και αποσπάσεων των ΠΕ11, που δεν είχε ανακοινωθεί ακόμα, θα ήταν άδικο να μη δώσουμε τη δυνατότητα και στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς ΠΕ11 να καταθέσουν και αυτοί ανάλογα αιτήματα, ώστε να συνεξεταστούν.

Πόσα αιτήματα μετρήσατε; Ούτε δύο (2) ούτε τρία (3), αλλά πέντε (5). Και έπεται και συνέχεια.

Θέμα 4ο: Τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά, αποσπάσεις, τροποποιήσεις τοποθετήσεων και αποσπάσεων.

Πραγματοποιήθηκαν τοποθετήσεις και αποσπάσεις σε υφιστάμενα λειτουργικά κενά στους ΠΕ86, καθώς και τροποποιήσεις τοποθετήσεων και αποσπάσεων στις ειδικότητες ΠΕ11, ΠΕ81, ΠΕ83, ΠΕ87.08, που ανακοινώθηκαν στην ιστοσελίδα της Δ.Δ.Ε. Πιερίας. Ταυτόχρονα όμως έγινε τροποποίηση της προσωρινής τοποθέτησης εκπαιδευτικού ΠΕ06 αποσπασμένης από άλλο ΠΥΣΔΕ από το 1ο ΓΕ.Λ. στο Γυμνάσιο Αιγινίου, λόγω λάθους στα στοιχεία του 1ου ΓΕ.Λ., η οποία όμως δεν ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της Δ.Δ.Ε. Πιερίας. Οι τοποθετήσεις και αποσπάσεις σε ΣΜΕΑΕ και ΤΕ, οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση με σκοπό να ανακοινωθούν μετά τις προσλήψεις των αναπληρωτών, δεν ανακοινώθηκαν ακόμα, παρά το ότι οι προσλήψεις των αναπληρωτών ανακοινώθηκαν. 

Λόγω ενός νέου κενού στο ΓΕΛ Λεπτοκαρυάς, που δεν είχε ανακοινωθεί εξαιτίας κοινών αναθέσεων ΠΕ78 και ΠΕ80, το Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα, όπως συνέβη και στην περίπτωση των ΠΕ86, να κληθούν ΟΛΟΙ οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ80 (του ΠΥΣΔΕ Πιερίας αλλά και οι αποσπασμένοι από άλλο ΠΥΣΔΕ) να υποβάλουν εκ νέου αιτήσεις, εφόσον το επιθυμούν, για προσωρινή τοποθέτηση ή απόσπαση μέχρι τη Δευτέρα 30-08-2021 και ώρα 12.00 π.μ.   

Λόγω τοποθέτησης εκπαιδευτικού ΠΕ02 ως διευθύντριας στο Σ.Δ.Ε. Κατερίνης και λόγω άδειας ανατροφής εκπαιδευτικού ΠΕ33 προέκυψαν δύο (2) νέα κενά στους ΠΕ02 στο 4ο ΓΕ.Λ. και στο Γυμνάσιο Περίστασης. Επιπλέον όμως υπήρχε και το αίτημα του συναδέλφου ΠΕ02, που αναφέρθηκε στο 1ο θέμα. Τι έπρεπε να πράξει το ΠΥΣΔΕ, με βάση τα όσα αποφασίστηκαν για τους ΠΕ86 και τους ΠΕ80, προκειμένου να μην υπάρχουν σκιές για στη λειτουργία του Συμβουλίου; Προφανώς θα έπρεπε αντίστοιχα να δοθεί νέα προθεσμία και τη δυνατότητα σε ΟΛΟΥΣ τους ΠΕ02 να καταθέσουν εκ νέου δηλώσεις, καθότι τα νέα κενά εμφανίστηκαν εκ των υστέρων, χωρίς ευθύνη των συναδέλφων, μιας η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια. 

Ωστόσο το Συμβούλιο είχε διαφορετική άποψη από τον Ιούλιο Καίσαρα και αποφάσισε με ψήφους 4-1, μειοψηφούντος του αιρετού της Κ.Ε.Ε., να δοθεί η δυνατότητα κατάθεσης νέας αίτησης ΜΟΝΟ στους εκπαιδευτικούς ΠΕ02, που δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη ή τοποθετήθηκαν υποχρεωτικά και ΜΟΝΟ για τα δύο συγκεκριμένα κενά, μέχρι τη Δευτέρα 30-08-2021 και ώρα 10.00 π.μ!   

Θέμα 5ο: Τοποθετήσεις αναπληρωτών ΕΑΕ σε ΣΜΕΑΕ, ΤΕ, παράλληλη στήριξη.

Αποφασίστηκαν τα σχολεία ή οι ομάδες σχολείων, που θα είναι διαθέσιμα στον Ο.Π.ΣΥ.Δ. προκειμένου οι προσληφθέντες αναπληρωτές να μπορούν να τα δηλώσουν για να τοποθετηθούν ανάλογα με τα μόριά τους.

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι, είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε απορία ή πληροφορία για τις διαδικασίες. Για οποιαδήποτε πληροφορία για το πώς θα παρακάμψετε τις διαδικασίες, παρακαλείσθε να καλείτε τον … γιαλαντζί αιρετό.




ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 
αιρετό τακτικό μέλος του ΠΥΣΔΕ 
τηλ. 6947842040

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
αιρετό αναπληρωματικό μέλος του ΠΥΣΔΕ
τηλ. 6930478469

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών