Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Τηλεμαγειρέματα

      ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ  ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ Ήταν...

     

Τηλεμαγειρέματα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ 
ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ

Ήτανε που λες Τρίτη και είχε Δ.Σ. η Ε.Λ.Μ.Ε.

- Καλά, αυτό δεν είναι το ενημερωτικό του Π.Υ.Σ.Δ.Ε.;

Σιγά μη σου γράψουμε ξεχωριστό ενημερωτικό για την Ε.Λ.Μ.Ε. και ξεχωριστό για το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι δεν ξέρουν την διαφορά και δεν τα διαβάζουν καν. Εξάλλου άμα κυλίσεις προς τα κάτω με το ροδάκι του ποντικιού σου, θα διαπιστώσεις ότι δεν πρόκειται για ενημερωτικό, αλλά για μυθιστόρημα. Μπορείς να μην το διαβάσεις και να χάσεις ή μπορείς να το διαβάσεις και να τα χάσεις. Δεν είναι σίγουρο ότι η γνώση είναι δύναμη, ωστόσο είναι βέβαιο ότι η άγνοια φέρνει την ευτυχία. Μείνε λοιπόν αδαής κι ευτυχισμένος ή χάσε τον χρόνο σου κι ενημερώσου. Πάντως για την διευκόλυνσή σου έχουμε χωρίσει το ενημερωτικό σε κεφάλαια, οπότε μπορείς να διαβάζεις ένα κάθε μέρα πριν πας για ύπνο.
Κεφάλαιο Α
Γκούνια μπέλα

Που λες λοιπόν, ήταν Τρίτη και είχε Δ.Σ. η Ε.Λ.Μ.Ε.

- Γειααα. Μπαα είναι και οι ανεξάρτητοι εδώ;
- Ωπ, καλώς τον. Εσύ ποιος είσαι; Έχουμε χάσει την μπάλα και με τη μάσκα είσαι απλά ένας μασκοφόρος. Οι δύο πρώτοι (του παπά και του αετού οι γιοι) παραιτήθηκαν σε χρόνο dt. Ο τρίτος άντεξε έναν χρόνο και μετά τον στείλαμε για σύνταξη. Ο τέταρτος παραιτήθηκε και αυτός. Η πέμπτη άντεξε ένα χρόνο (χωρίς πραγματικές συνεδριάσεις … καραντίνα βλέπεις) και την έκανε κι αυτή με ελαφριά πηδηματάκια για να βγει στην σύνταξη. Η παρασκευή … εεε .. συγνώμη η έκτη και ο έβδομος παραιτήθηκαν πριν παπαγάλος λαλήσει άπαξ. Σειρά έχει ο όγδοος ή ίσως ο ένατος από ένα ψηφοδέλτιο, που αυτοαποκαλείται άλλες φορές Αγωνιστική Συσπείρωση, άλλες φορές ΠΑΜΕ και είναι σταθερά το τελευταίο στις προτιμήσεις των συναδέλφων. Ψέματα. Υπάρχει και ένα ακόμη ψηφοδέλτιο, που δηλαδή δεν το ψηφίζουν ούτε δηλαδή όσοι είναι οι υποψήφιοί του … και δηλαδή.
- Ναι, αλλά εγώ δεν είμαι σαν τους άλλους.
- Σίγουρα δεν είσαι. Προφανώς εσύ είσαι πιο μάγκας και αλάνι, γι’ αυτό και ψηφίζουμε ομόφωνα να γίνεις Οργανωτικός Γραμματέας στη θέση του Οργανωτικού Γραμματέα. 
- Αφήστε τα αυτά. Εγώ δε είμαι οργανωτικός, είμαι τεχνολόγος.
- Παράξενη θέση αυτή. Πρώτη φορά την ακούμε. Και οι προηγούμενοι δεν ήταν. Ένας φιλόλογος και μια μαθηματικός ήταν, αλλά για τα μάτια του κόσμου τους κάναμε Οργανωτικούς Γραμματείς, για να φαίνεται ότι κάνουν και κάτι, εκτός από το να φέρνουν για ψήφιση ανόητα ψηφίσματα, που στο τέλος δεν τα ψήφιζαν ούτε οι ίδιοι.
- Α, όλα κι όλα. Εμένα με διέταξαν να μπω στο Δ.Σ. αλλά μέχρι εκεί. Οργανωτικός δεν γίνομαι.
- Γκούνια που σε γκούναγε. Σύντροφοι δεν είναι αυτοί που τρώνε μαζί, ούτε αυτοί που αγωνίζονται παρέα, αλλά αυτοί που τις τρώνε όλοι μαζί, αν δεν υπακούσουν στο κόμμα.

Ωστόσο, παρά την φούρια του νέου μέλους η συνεδρίαση του Δ.Σ. συνεχίστηκε κανονικά … που λέει ο λόγος. Η πρεμούρα των ΜΕΝ ήταν να σταλεί στην Αθήνα στη Συνέλευση των Προέδρων, που έγινε το Σάββατο 25-09-2021, αποκλειστικά εμβολιασμένος (!) εκπρόσωπος της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας, που να μεταφέρει την άποψη ότι η Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας «σύσσωμη» είναι υπέρ της απεργίας/αποχής από την αυτοαξιολόγηση και τα σχετικά. Η πρεμούρα του ΔΕΝ ήταν να μην πάει κανείς καθότι η ΔΑΚΕ, που αποτελείται από αθλητές (πρώην και νυν) έκανε ανακυβίστηση και ξαφνικά είναι υπέρ της αυτοαξιολόγησης!! 

Αντιγράφουμε από την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ: «Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε διαχρονικά είχε τοποθετηθεί υπέρ της αυτοαξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου»!

Και λίγο πιο κάτω: «Η θέση της αριστερής πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ για απεργία-αποχή είναι μία θέση αίολη και οδηγεί τον κλάδο στην αυτοκαταστροφή. Καταρχάς, κάθε αγώνας απαιτεί θυσίες. Η άποψη ότι ο κλάδος μπορεί με την απεργία-αποχή να μπλοκάρει την αυτοαξιολόγηση, χωρίς κόστος, είναι νομικά και συνδικαλιστικά αστήρικτη. Επιβάλλεται να προκηρυχτεί απεργία και ως απεργοί θα πληρώσουμε το τίμημα που πληρώνουμε κάθε φορά που απεργούμε. Επίσης, κάθε απεργία έχει έναρξη, συγκεκριμένη χρονική διάρκεια και λήξη.»

Έτσι μπράβο! Να πληρώσετε το τίμημα. Και κάντε και καμιά κανονική απεργία για να δώσετε το μεροκάματό σας στην Μαρία Αντουανέτα, για να αγοράσει καραμέλες για τους υπηκόους.

Άντε και λίγο ακόμα: «η πολιτική ηγεσία επέδειξε αδιάλλακτη στάση με τελικό αποτέλεσμα ο κλάδος να χάσει τους αιρετούς εκπροσώπους του στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Στη θέση τους βρίσκονται δοτοί εκπρόσωποι της Διοίκησης, που καμία σχέση δεν έχουν με τους συναδέλφους.»

Ουπς, τι έγινε παιδιά; Μπερδευτήκαμε. Μπορεί να μπερδευτήκατε κι εσείς. Τα παραπάνω τα λέει η ίδια ΔΑΚΕ … φέτος. Γιατί πέρυσι έλεγε άλλα. Να θυμίσουμε ότι στους παραπάνω «δοτούς εκπροσώπους της Διοίκησης» σύμφωνα με την ίδια την ΔΑΚΕ ανήκει και ο ψευτοαιρετός της ΔΑΚΕ κ. Τόκας και ο Πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. κ. Αντωνίου.

Ακούστε κι αυτό: «Με τον νέο νόμο οι Διευθυντές των Σχολείων αλλά και οι συνάδελφοι, που θα αρνηθούν να μετέχουν στην αυτοαξιολόγηση, αποκλείονται για οχτώ χρόνια από την κατάληψη θέσεων ευθύνης. Η ΔΑΚΕ Καθηγητών δε θα επιτρέψει να σφαγιαστούν όλοι αυτοί οι συνάδελφοι, που έχουν ευμενή άποψη για το συνδικάτο μας και τη θέση τους να καταλάβουν επαγγελματίες «καρεκλοκένταυροι», που με ύφος στρατάρχη, θα κουνάν το δάχτυλο και θα απειλούν τους συναδέλφους.»

Αμ πες έτσι! Είπαμε κι εμείς, πώς και άλλαξε στάση η ΔΑΚΕ; Ο καυγάς είναι για τις θέσεις των στελεχών. Τώρα που έχουμε την κατσαρόλα, είναι κρίμα να μην έχουμε και την κουτάλα. Οι Άριστοι σε θέσεις μάχης. Η Πόλις εάλω.  

Πλάκα έχει να είσαι συνδικαλιστής. Απευθύνεσαι σε συναδέλφους, που έχουν μνήμη χελώνας και την μία τους λες ότι είναι μέρα, ενώ την άλλη ότι είναι νύχτα. Σε όσους έχουν πράγματι μνήμη χελώνας, θυμίζουμε το ενημερωτικό μας πριν από μερικούς μήνες με τίτλο «ΨευτοΘόδωροι», τότε που οι συνδικαλιστές ΨευτοΘόδωροι αλληλοσυγχαίρονταν για την σπουδαία στρατηγική τους επιλογή να κηρύξουν απεργία/αποχή από την αυτοαξιολόγηση και πανηγύριζαν για την τεράστια συμμετοχή των συναδέλφων. Επιπλέον χαρακτήριζαν τον αιρετό κ. Μπουλούμη ως πληνάδελφο, την ίδια στιγμή, που δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα με τους «δοτούς» (σύμφωνα με τη ΔΑΚΕ) κ.κ. Σιαμάγκα, Τόκα και Αντωνίου! 

Anyway, που λένε και οι αγγλομαθείς. Για να μην πάρουν την απόφαση οι 6 του Δ.Σ. (απών ο Γενικός Γραμματέας, που ένα πρακτικό για δείγμα δεν έχει συντάξει σωστά) εκ μέρους των 1200 συναδέλφων αποφασίστηκε την απόφαση να την πάρουν οι 14 της Γενικής Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23-09-2021 (βλέπε παρακάτω στο Κεφάλαιο Γ).

Ένα ακόμα θέμα για το Δ.Σ. ήταν και αυτό, που έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο ενημερωτικό. Διευθυντής σχολικής μονάδας, θέλοντας να ξεφορτωθεί από το σχολείο του συνάδελφο ΠΕ04.04 με οργανική στο σχολείο, δεν της επέτρεψε να συμπληρώσει το ωράριό της με χημεία, δηλαδή με την Β΄ ανάθεση, όπως προβλέπει ο νόμος, αλλά αντίθετα τις ώρες αυτές τις δήλωσε για να τοποθετηθεί ως υπεράριθμη στο σχολείο του μια συνάδελφος ΠΕ85 (που βέβαια δεν φταίει σε τίποτα).  

- Εμετρήθης, εζυγίσθης και ευρέθης ελλιπής. Τράβα τώρα σε 4 σχολεία για να γίνεις Βιολόγος Γυρολόγος διότι κάποιοι ξεκίνησαν την αξιολόγηση πριν ακόμα αυτή ξεκινήσει.

Άντε τώρα η Ε.Λ.Μ.Ε. των επαναστατών να πάρει θέση για την συνάδελφο.

- Και πώς; Και τι; Και δεν είμαστε σίγουροι. Ας κάνουμε μια παράσταση διαμαρτυρίας στην Διευθύντρια Δ.Ε. την Πέμπτη με το καλό. Πρόεδρε, κανόνισέ το.

Κεφάλαιο Β
Συμ…παράσταση διαμαρτυρίας

Και πράγματι ο Πρόεδρος το κανόνισε. Δεν είπε βέβαια τίποτα σε κανέναν. Πήρε και τον φίλο του τον Αντιπρόεδρο και μια και δυο φτάνουν στη Δ.Δ.Ε. Πιερίας στα κρυφά σαν τους κλέφτες για μια συμ…παράσταση διαμαρτυρίας.

Η Διευθύντρια Δ.Ε. τους έδειξε την αίτηση της συναδέλφου προς την Δ.Δ.Ε. Πιερίας, με βάση την οποία η συνάδελφος δεν επιθυμεί να συμπληρώσει το ωράριό της με φυσική, μια αίτηση που ο ίδιος ο Διευθυντής της την ανάγκασε να συντάξει. Τους είπε επίσης ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του σχολείου, δεν υπήρχε πλεόνασμα 12 στους ΠΕ04 για να μπορεί η συνάδελφος να χαρακτηριστεί ως υπεράριθμη. Οι δυο αγωνιστές ευχαρίστησαν την Διευθύντρια Δ.Ε., ζήτησαν συγνώμη για την ενόχληση και αποχώρησαν σαν βρεγμένες γάτες ή καλύτερα σαν βρεγμένες κότες.

Φυσικά κανείς δεν τους έδειξε την αίτηση της συναδέλφου προς το σχολείο της, με βάση την οποία ζητούσε από τον Διευθυντή του σχολείου να της επιτρέψει να συμπληρώσει το ωράριό της με χημεία, που είναι Β΄ ανάθεση για τους βιολόγους. Ούτε τους είπε ότι αν η συνάδελφος χαρακτηριζόταν ως υπεράριθμη, θα διεκδικούσε και θα έπαιρνε κατά προτεραιότητα το σχολείο που κυνηγά ο Ψευδομάρτυρας βιολόγος.

Αν εσύ φίλε, που διαβάζεις το ενημερωτικό, δεν εξοργίζεται, που ένας συνάδελφος παρακαλεί τον Διευθυντή του να συμπληρώσει το ωράριό του με Β’ ανάθεση, όπως προβλέπει ο νόμος, και εκείνος του το αρνείται, τότε … καλομελέτα κι οσονούπω έρχεται και η δική σου η σειρά. 

Κεφάλαιο Γ
Κοκοκό … κόκο … κοκόκο

- Που ‘σαι Πρόεδρε. Την έκανες πάλι την μαγκιά σου. Έγραψες στα παλιά αθλητικά σου παπούτσια το συνδικάτο και πήγες μόνος σου στη Δ.Δ.Ε. Πιερίας για συμ…παράσταση διαμαρτυρίας.  

Ο Πρόεδρος συγχίζεται. Έχετε δει τον Πρόεδρο να συγχίζεται; Υποψήφιος για Oscar. Στην πραγματικότητα προσπαθεί να διαλύσει την Γενική Συνέλευση, γιατί έτσι του είπαν να κάνει. Δεν τα καταφέρνει όμως κι έτσι καθήκοντα Προέδρου αναλαμβάνει ο Ψευδομάρτυρας. Παρ’ τον στην Ε.Δ.Ε. σου να σου πει και του χρόνου. 

Προσοχή, η Γενική Συνέλευση της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας ξεκινά. Όλοι οι επαναστάτες, 14 τον αριθμό, είναι παρόντες. 

Του Αετού ο Γιός (που πάει πάντα ομπρός) παίρνει τον λόγο:

- Ο Βαρακώστας έτσι ο Βαρακώστας αλλιώς … Και καλά λογοπαίγνιο για να γελάσουμε. 
- Και οι Ελεύθεροι είναι απαράδεκτοι …. χικ. Είναι κυβερνητικοί … χικ … και διάφορα άλλα τέτοια επαναστατικά. Και ο Τόκας είναι πιο σωστός απ’ τους Ελεύθερους … χικ … χικ!!
- Οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ είναι εντάξει … χικ (δηλαδή δικοί μας) ενώ της Κ.Ε.Ε. κοπρίτες … χικ.

Ε, τώρα … φταίμε εμείς που γράφουμε ότι δεξιοί και αριστεροί έγιναν ένα;

Σύντροφε, από πού ψωνίζεις το σανδάλι; Μη μου πεις από το Internet ή από κάποιο εμπορικό κέντρο του καπιταλισμού, διότι θα απογοητευθώ. Άντε τώρα, ανέβα στο ποδήλατό σου, βάλε και τις βοηθητικές και τράβα στην μαμά σου να κλάψεις. Άντε, γιατί θα θυμηθούμε ότι όταν οι σύντροφοί σου (τρεις κι ο κούκος βέβαια) είχαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία, εσύ τα έλεγες παρέα με τον πρώην σφουγγαράκη, που στις Γενικές Συνελεύσεις μας έλεγες ότι δεν είναι συνάδελφος, όπως και οποιοσδήποτε άλλος της Διοίκησης. Όλα αυτά πριν γίνεις κι εσύ μέρος της Διοίκησης. 

Κι αν θες και μια συμβουλή, σε Γενική Συνέλευση της Ε.Λ.Μ.Ε. δεν λες δημόσια ότι στο σχολείο σου είχες μαθητές, που έπρεπε να φύγουν με μετεγγραφή, αλλά εσύ δεν τους άφηνες (ζητώντας από τους Υποδιευθυντές των άλλων σχολείων να κάνουν τα στραβά μάτια), για να κρατήσεις τη θέση του δεύτερου Υποδιευθυντή στο σχολείο σου και να μην κουράζεσαι. Ο σωστός αγωνιστής δεν κάνει έτσι. Δεν κοιτάει μόνο την πάρτη του. Αγωνίζεται ώστε όλα τα σχολεία να έχουν δεύτερο Υποδιευθυντή και με 260 και με 250 μαθητές, διότι η δουλειά είναι πολλή και δεν βγαίνει. 

Κάνε τώρα γρήγορα την αυτοκριτική σου, όπως προστάζει το κόμμα, και μετανόησε.

Για να μην τα πολυλογούμε η Γενική Συνέλευση (ο Θεός να την κάνει) αποφάσισε απεργία/αποχή από την αυτοαξιολόγηση και μια επιπλέον απεργία (κανονική αυτή τη φορά) για να περνά … περνά η μέλισσα. 

Τελειώσαμε; Εμείς λέμε όχι. Δύο συνάδελφοι στο νομό μας είναι ήδη σε αναστολή εργασίας για τα θέματα των εμβολίων και των rapid tests. Όσοι θυμάστε το 2013 με τις διαθεσιμότητες και αναπολείτε πορείες, διαμαρτυρίες, απεργίες και τα σχετικά είστε μακράν νυχτωμένοι. Οι εποχές των αγώνων έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Τώρα είμαστε στις εποχές της υποταγής και της υποτέλειας, που οι κότες κάνουν κικιρίκου, μήπως ξεγελάσουν κανέναν και τις περάσει για κοκόρια.

Καμιά απόφαση για τους συναδέλφους; Έστω ένα ψήφισμα συμπαράστασης, όπως για τις καθαρίστριες ή τους υγειονομικούς; Τίποτα;

Τίποτα. Διότι και οι γενναίοι ψευτοεπαναστάτες κι αυτοί ακόμη είναι τιποτένιοι. Άντε και στα δικά μας και στα δικά σας επίσης. Και για να γνωρίζουν όλοι, πλέον δεν υπάρχει προκαταρκτική εξέταση, Ε.Δ.Ε., πειθαρχικά και τα σχετικά. Κατευθείαν με συνοπτικές διαδικασίες αναστολή εργασίας με απόφαση της Διευθύντριας Δ.Ε. (άρθρο 111, παράγραφος 8 του Ν. 4821/2021 - ΦΕΚ 134/Α/31-07-2021). Να ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά (βλέπε παρακάτω στο Κεφάλαιο Δ).

Κεφάλαιο Δ
Τηλεμαγειρέματα

Η νέα εκπομπή του ΠΥΣΔΕ Πιερίας. Το concept της εκπομπής είναι απλό. Σας δίνουμε κάποια συγκεκριμένα υλικά. Πόσες διαφορετικές συνταγές μπορείτε να φτιάξετε με βάση τα συγκεκριμένα υλικά και πόσες διαφορετικές παρασκευές μπορείτε να δημιουργήσετε; Ο Μέγας σεφ είναι παρών και η εκπομπή αρχίζει.

Θέμα: Συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ 

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι, τα θέματα που εξετάστηκαν στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Πιερίας στις 24-09-2021 είναι τα εξής: 

Θέμα 1ο (εκτός ημερήσιας διάταξης): Αίτημα του αιρετού της Κ.Ε.Ε. να επανεξεταστεί η διάθεση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού ΠΕ03 τοποθετημένης με πλήρες ωράριο στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης στο ΓΕ.Λ Κ. Μηλιάς για 5 ώρες.

Θυμάστε πέρυσι; Το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. με το έτσι θέλω αφαίρεσε από εκπαιδευτικό ΠΕ07 με οργανική στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης (σύμπτωση) 6 ώρες Β΄ ανάθεσης (ιστορία) και 2 ώρες Α΄ ανάθεσης (γερμανικά) και την έστειλε για 8 ώρες να συμπληρώσει το ήδη συμπληρωμένο ωράριό της σε άλλο σχολείο, φέρνοντας στη θέση της άλλον εκπαιδευτικό ΠΕ07 για 2 ώρες, ο οποίος πήγαινε σε 5 σχολεία για να συμπληρώσει κι αυτός το δικό του ωράριο. Αυτό ονομάζεται χρηστή (ή άχρηστη) διαχείριση του προσωπικού. 

Φέτος; Πάλι τα ίδια;

Την 01-09-2021 με την 7294/01-09-2021 απόφαση της Διευθύντριας Δ.Ε. Πιερίας τοποθετούνται και παρουσιάζονται στο Μουσικό Σχολείο δύο αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ΠΕ03 για 23 ώρες ο καθένας. Στις 02-09-2021 συνεδριάζει ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου και κάνει τις αναθέσεις των διδασκαλιών στους εκπαιδευτικούς, με βάση τις οποίες στην δεύτερη από τους δύο αναπληρωτές ανατέθηκαν 23 ώρες διδασκαλίας εκ των οποίων 18 ώρες Α΄ ανάθεσης και 5 ώρες Β΄ ανάθεσης, όπως προβλέπεται από την  Υ.Α. 85980/Δ2/2020 (ΦΕΚ 2737/Β/4-7-2020). Οι αναθέσεις αυτές καταχωρούνται επίσης και στο myschool.

Στις 05-09-2021 το Μουσικό Σχολείο αποστέλλει στην Δ.Δ.Ε. τον δεύτερο κατά σειρά πίνακα Α με τα κενά και τα πλεονάσματα. Στον πίνακα αυτόν φαίνεται ότι υπάρχει μόνο 1 ώρα πλεόνασμα σε ΠΕ01, 20 ώρες κενό σε ΠΕ86 και μερικές εκατοντάδες ώρες κενά σε μουσικές ειδικεύσεις (ΠΕ79.01). 

Στις 15-09-2021 το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Πιερίας με την 30η πράξη του αποσπά στο Μουσικό Σχολείο έναν εκπαιδευτικό ΠΕ86. Πόσα κενά έχει τώρα το Μουσικό Σχολείο στις γενικές ειδικότητες; Μηδέν; Αμ δε.

Στις 20-09-2021 αναρτάται στη σελίδα της Δ.Δ.Ε. Πιερίας μετά από τρεις ανακοινοποιήσεις ο πίνακας με τα κενά και τα πλεονάσματα όλων των σχολικών μονάδων για να δηλώσουν οι συνάδελφοι, που επιθυμούν να συμπληρώσουν το ωράριό τους. Στον πίνακα αυτόν εμφανίζονται παραποιημένα τα στοιχεία του Μουσικού Σχολείου. Έτσι λοιπόν εκτός από την 1 ώρα πλεόνασμα σε ΠΕ01 (σωστό) εμφανίζονται 4 ώρες πλεόνασμα σε ΠΕ03 (λάθος), 5 ώρες πλεόνασμα σε ΠΕ05 (λάθος), 5 ώρες πλεόνασμα σε ΠΕ06 (λάθος), 3 ώρες πλεόνασμα σε ΠΕ07 (λάθος), 4 ώρες πλεόνασμα σε ΠΕ08 (λάθος), 6 ώρες πλεόνασμα σε ΠΕ11 (λάθος), 2 ώρες κενό σε ΠΕ078 (λάθος), 7 ώρες κενό σε ΠΕ86 (λάθος) και 5 ώρες πλεόνασμα σε ΠΕ04 (λάθος). Κάποιοι έχουν εθιστεί στις πλαστογραφίες!

Με βάση τα παραποιημένα στοιχεία, και παρά το ότι ο αιρετός της Κ.Ε.Ε. ενημερώνει το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ότι τα στοιχεία είναι λανθασμένα, το συμβούλιο στην συνεδρίασή του στις 23-09-2021 αποφασίζει να πάρει την αναπληρώτρια ΠΕ03 από το Μουσικό Σχολείο για 5 ώρες και να τη διαθέσει στο ΓΕ.Λ. Κ. Μηλιάς και στη θέση της να φέρει άλλη ΠΕ03 για 2 ώρες. Χαθήκατε; 

- Όχι, φταίει ο αλγόριθμος. Η συνάρτηση δεν τα υπολόγισε σωστά. Έγινε λάθος στο κόπυ πάστε. Φταίει ο δαίμων του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Είναι άπειρη και άμαθη η Γραμματέας κλπ κλπ.  
   
Τι κάνει ένα συμβούλιο, όταν καταλαβαίνει ότι έχει κάνει λάθος; Απλά το διορθώνει και λέει και καμία συγνώμη, άμα λάχει να πούμε. Τι κάνει το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Πιερίας όταν κάνει «λάθος»; Όχι απλά δεν το διορθώνει, αλλά αρνείται και να το συζητήσει, επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν πρόκειται για λάθος, αλλά για εσκεμμένη ενέργεια με σκοπό για άλλη μια φορά να βλάψει το ήδη βλαμμένο και πολύπαθο σχολείο και τον βλαμμένο Διευθυντή του, που ξενυχτά γράφοντας ενημερωτικά.

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι μέλη του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. είναι ο Διευθυντής του Γυμνασίου Κονταριώτισσας κ. Ταξιάρχης Κατσαμάγκας και η Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου κ. Λίτσα Παπαδοπούλου. Στα δικά τους σχολεία οι εκπαιδευτικοί επιτρέπεται να συμπληρώνουν το ωράριό τους με Β΄ ανάθεση για να μην μετακινούνται τζάμπα σε άλλες σχολικές μονάδες. Αντίθετα, στο Μουσικό Σχολείο, που δεν τους νοιάζει, αποφασίζουν ότι οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν το δικαίωμα αυτό. Αυτό είναι το τίμημα για το μισό μόριο.

Λεπτομέρεια. Στο Μουσικό Σχολείο υπάρχει εκπαιδευτικός, που δεν έχει ούτε μία ώρα Α΄ ανάθεση, αλλά αυτό δεν φαίνεται να ενδιαφέρει τα μέλη του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. 

Και κάτι τελευταίο για να γελάσουμε. Στο μη ενημερωτικό του άλλου διαβάζουμε «Αίτημα από εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ03 για συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου στη σχολική της μονάδα με ώρες β’ ανάθεσης για να μη μετακινηθεί σε άλλη για συμπλήρωση. Το αίτημα έγινε δεκτό.» Προφανώς κατά την άποψη του «δοτού» (σύμφωνα με την ίδια την ΔΑΚΕ) αιρετού οι εκπαιδευτικοί χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Σε αυτούς που μπορούν (επειδή είναι φίλοι μας) να συμπληρώσουν το ωράριό τους με Β΄ ανάθεση και σ’ αυτούς που δεν μπορούν (μέχρι να αποδείξουν ότι είναι κι αυτοί φίλοι μας).

Θέμα 2ο: Συμπλήρωση ωραρίου εκπαιδευτικών

Προσέξτε συνάδελφοι. Σύμφωνα με την άποψη της υπηρεσίας, όταν δηλώνετε ένα, δύο, τρία τέσσερα σχολεία για να συμπληρώσετε το ωράριό σας, αυτό σημαίνει ότι θέλετε να πάτε και στα τέσσερα, οπότε τοποθετείστε στα τέσσερα (σχολεία εννοείται) από λίγες ώρες στο καθένα. Αυτό είναι καλό για εσάς, διότι βλέπετε πώς λειτουργούν τέσσερα διαφορετικά σχολεία και θα αξιολογηθείτε από τέσσερις διαφορετικούς Διευθυντές. Όταν όμως είστε στα τέσσερα, σίγουρα δεν μπορείτε να πάτε γρήγορα. Εκτός κι αν είστε συγγενείς του Νίκι Λάουντα. 

Εννοείται ότι ο αιρετός της Κ.Ε.Ε. καταψήφισε όλες εκείνες τις περιπτώσεις στις οποίες οι εκπαιδευτικοί καλούνται να συμπληρώσουν το ωράριό τους σε περισσότερες από μία σχολικές μονάδες, οι οποίες απέχουν μεταξύ τους μεγάλες αποστάσεις και θα πρέπει κάθε εκπαιδευτικός καθημερινά να παίρνει το ελικόπτερο και να διακτινίζεται από το ένα σχολείο στο άλλο.

Σε μία περίπτωση εκπαιδευτικού ΠΕ07 μας αναφέρθηκε ότι η εκπαιδευτικός επιθυμεί να πηγαίνει σε όλες τις απομακρυσμένες σχολικές μονάδες, στις οποίες τοποθετήθηκε, για να μαζεύει μόρια. Εμείς φυσικά καταψηφίσαμε και την συγκεκριμένη απόφαση. Αν η πληροφόρηση ήταν σωστή (παρά το ότι δεν αναφερόταν στη δήλωση της συναδέλφου), τότε να της ζητήσουμε συγνώμη. Σε διαφορετική περίπτωση τη συγνώμη θα πρέπει να τη ζητήσουν οι διοικητικοί.

Θέμα 3ο: Αιτήματα συναδέλφων

Ρωτήσαμε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ίσαμε 10 φορές τι θα γίνει στο 1ο Γυμνάσιο, όπου ο εκπαιδευτικός που ορίστηκε από το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. για να εκτελεί χρέη Υποδιευθυντή δεν το επιθυμεί (βλέπε το άλλο μη ενημερωτικό του ... άλλου). Για δυο τρεις ώρες δεν πήραμε καμία απάντηση. Τελικά η Πρόεδρος του Συμβουλίου μας είπε ότι γίνονται διαβουλεύσεις για να βρεθεί μία συναινετική λύση.

Ρωτήσαμε τι γίνεται με τους συναδέλφους, που είναι σε αναστολή εργασίας και η απάντηση που πήραμε ήταν αποστομωτική:

- Κάποιοι ενδεχομένως το κάνουν επίτηδες, π.χ. γιατί θέλουν να μαζέψουν ροδάκινα!

Συνάδελφοι, αν θέλετε να μαζέψετε ροδάκινα ή ακτινίδια ή σταφύλια ή αν θέλετε να αρμέξετε την αγελάδα σας, τα πράγματα είναι απλά. Βγείτε σε μια αναστολή εργασίας και κανένα πρόβλημα. Έχετε όσο χρόνο χρειάζεστε για να κάνετε όλες εκείνες τις δουλειές, που μέχρι τώρα δεν προλαβαίνατε επειδή:
- δυο φορές την εβδομάδα στηνόσαστε στην ουρά με τις ώρες για το rapid test,
- επειδή κάθε εβδομάδα πρέπει να διαβάζετε την 59η, την 60η, την 61η (και πάει λέγοντας) εγκύκλιο από 200 σελίδες η κάθε μία με τα έκτακτα μέτρα για την πανδημία,
- επειδή πρέπει να παρακολουθήσετε τις επιμορφώσεις που πραγματοποιούνται την ώρα που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεστε στην τάξη για να κάνετε το μάθημά σας,
- επειδή πρέπει να προετοιμαστείτε για το μάθημα της επόμενης μέρας,
- επειδή πρέπει να λύσετε τα θέματα της τράπεζας θεμάτων,
- επειδή ετοιμάζεστε για την ατομική σας αξιολόγηση ή για την αυτοαξιολόγηση της σχολικής σας μονάδας, και πάει λέγοντας. 

Θέμα 4ο: Υπάρχει;  

Η ώρα έχει πάει τρεις. Ο αιρετός της Κ.Ε.Ε. διατυπώνει μια σειρά από αιτήματα. Τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου αδιαφορούν χαρακτηριστικά. Οι δύο Γραμματείς συνομιλούν μεταξύ τους με ανοιχτό το μικρόφωνο. Η Πρόεδρος συνομιλεί με την Προϊσταμένη Προσωπικού με κλειστό το μικρόφωνο και τα άλλα δύο μέλη σφυρίζουν αδιάφορα. Αφού λοιπόν είναι «αόρατος» ο αιρετός της Κ.Ε.Ε. κλείνει την κάμερα και το μικρόφωνο και αμέσως μετά ως εκ θαύματος η συνεδρίαση συνεχίζεται. Για αρκετή ώρα κανείς δεν ενοχλείται από την κλειστή κάμερα και το κλειστό μικρόφωνο. Άλλωστε αυτό έχει συμβεί στο παρελθόν επανειλημμένα με τους κ.κ. Σιαμάγκα, Πουλετίδη, Αγγελή.   

Να σημειωθεί ότι δεν ζητήθηκε από κανέναν ούτε να ψηφίσει ούτε να διατυπώσει άποψη. Κάποια στιγμή αναρωτιούνται πού είναι ο αιρετός της Κ.Ε.Ε. αφού δεν τον βλέπουν και δεν τον ακούν. Ο «δοτός» αιρετός διατυπώνει την άποψη ότι ο αιρετός της Κ.Ε.Ε. πρέπει να αποβληθεί διότι «δεν γνωρίζουμε ποιος είναι από πίσω»! Η Πρόεδρος του Συμβουλίου συμμορφώνεται. Δεξί κλικ και … Expel! Ναι η πρόεδρος του Συμβουλίου απέβαλε τον μοναδικό αιρετό εκπρόσωπο των συναδέλφων και συνέχισε τη Συνεδρίαση με τους διοικητικούς και τον «δοτό»!! Ο tempora ο mores. 

Και είπαμε … για οποιαδήποτε απορία ή πληροφορία για τις διαδικασίες είμαστε στη διάθεση σας. Για οποιαδήποτε πληροφορία για το πώς θα παρακάμψετε τις διαδικασίες, καλέστε τον … άλλο. Απλά εμείς θα είμαστε εκεί για να το αποτρέψουμε.



ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 
αιρετό τακτικό μέλος του ΠΥΣΔΕ 
τηλ. 6947842040

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
αιρετό αναπληρωματικό μέλος του ΠΥΣΔΕ
τηλ. 6930478469

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών