Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Κενά - Πλεονάσματα - Υπεράριθμοι - Νέοι Διευθυντές

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ  ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡ...

Κενά - Πλεονάσματα - Υπεράριθμοι - Νέοι Διευθυντές

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ 
ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ

Συνεδρίαση του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ της 27-08-20  (Πράξη 27η)

Θέμα 1ο: Πρόταση τοποθέτησης σε κενούμενη θέση Διευθυντή/Διευθύντριας του ΓΕ.Λ. Λιτοχώρου.

Λαμβάνοντας υπόψη τη λίστα με τα μόρια των υποψήφιων Διευθυντών των προηγουμένων κρίσεων του 2017 και τις αντίστοιχες δηλώσεις προτίμησης σχολείων, προτάθηκε ομόφωνα από το διευρυμένο συμβούλιο για τη θέση της Διευθύντριας η κ. Καραβίδα Ξανθίππη. Η απόφαση για τον ορισμό της  παραπάνω Διευθύντριας θα εκδοθεί άμεσα από τη νέα Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

Ευχόμαστε στη νέα Διευθύντρια του ΓΕ.Λ. Λιτοχώρου καλή δύναμη στο έργο της.

Κανονική συνεδρίαση της 27-08-20  (Πράξη 27η)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 27-08-2020 είναι τα εξής:

Θέμα 1ο: Γραπτά αιτήματα του αιρετού της Κ.Ε.Ε. για την ομαλή λειτουργία του νέου ΠΥΣΔΕ.

Α) Σε τουλάχιστον 15 σχολικές μονάδες διαπιστώθηκε ότι ακόμα υπάρχουν λάθη στα στοιχεία κενών και πλεονασμάτων. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικούς από τους λόγους:
α) Μη έγκριση ολιγομελών τμημάτων.
β) Αλλαγή Διευθυντή Δ.Δ.Ε. Πιερίας.
γ) Αλλαγές Διευθυντών κάποιων σχολικών μονάδων λόγω συνταξιοδότησης των προηγούμενων Διευθυντών.
δ) Απαλλαγές συναδέλφων από το διδακτικό έργο. Αν και δεν έχουν εγκριθεί ακόμα (χωρίς ευθύνη των συναδέλφων), για λόγους που έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα ενημερωτικά δελτία, σε κάποια σχολεία υπολογίστηκαν ως κενά και άλλα όχι. Αντίθετα, σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, που η απαλλαγή παραμένει σε ισχύ, τα κενά αυτά δεν δόθηκαν!

Ως εκ τούτου ο αιρετός της Κ.Ε.Ε. ζήτησε να γίνει εκ νέου ο υπολογισμός των λειτουργικών κενών - πλεονασμάτων, ώστε να προσαρμοστούν όλα τα νέα δεδομένα, για να μην υπάρχουν λάθη και προκληθούν αδικίες στη συνέχεια.

Η πρόταση καταψηφίστηκε από τα 3 διοικητικά μέλη και τον αιρετό της ΔΑΚΕ, ο οποίος δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για το αν αδικηθεί κάποιος συνάδελφος.

Να σημειωθεί ότι ο ενδεχόμενος επανυπολογισμός των κενών θα καθυστερούσε την όλη διαδικασία για 1-2 μέρες, αλλά θα γλίτωνε την υπηρεσία από λάθη και από την χρονοβόρα εξέταση τυχόν ενστάσεων εκ μέρους των συναδέλφων.

Στην πρόταση της Προέδρου, να συνεχιστεί η διαδικασία και τυχόν αλλαγές στα κενά να ενσωματωθούν στη συνέχεια, χωρίς όμως να δίνεται η δυνατότητα σε ήδη τοποθετημένους συναδέλφους να υποβάλουν νέες δηλώσεις προτίμησης, ο αιρετός της Κ.Ε.Ε. απείχε από τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Β) Ο αιρετός της ΚΕΕ πρότεινε, για λόγους διαφάνειας, να αναρτώνται οι δηλώσεις προτίμησης σχολείων των εκπαιδευτικών, καθώς επίσης και των μορίων μετάθεσης-απόσπασης, στην ιστοσελίδα της Δ.Δ.Ε. Πιερίας.

Η πρόταση καταψηφίστηκε από τα 3 διοικητικά μέλη και τον αιρετό της ΔΑΚΕ, ο οποίος είναι προφανώς κατά της διαφάνειας και θεωρεί ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι αρμοδιότητα του συμβουλίου.

Ένα από τα διοικητικά μέλη πρότεινε να τεθεί σχετικό ερώτημα στο υπουργείο, πρόταση η οποία δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία.

Να σημειωθεί ότι στην ιστοσελίδα της Δ.Δ.Ε. Πιερίας αναρτήθηκαν οι τοποθετήσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών, όχι με ονοματεπώνυμο αλλά με Α.Μ. (αριθμό μητρώου)! Προφανώς το ονοματεπώνυμο και τα μόρια είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, αλλά ο Α.Μ. όχι! Είναι προφανές ότι μ’ αυτόν τον τρόπο, είναι σχεδόν αδύνατο να ελεγχθεί αν έχει γίνει οποιοδήποτε λάθος, διότι ούτε ο αιρετός γνωρίζει τους Α.Μ. κάθε συναδέλφου.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι, μεταξύ των οποίων και Διευθυντές σχολικών μονάδων, που θέλουν να μάθουν ποιος εκπαιδευτικός τοποθετήθηκε σε ποιο σχολείο να επικοινωνούν με τη Δ.Δ.Ε. Πιερίας και όχι με τους αιρετούς, διότι κινδυνεύουμε να κατηγορηθούμε για διαρροή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων!

Επίσης παρακαλούνται οι συνάδελφοι, που έχουν έννομο συμφέρον να καταθέσουν σχετικές αιτήσεις στη Δ.Δ.Ε. Πιερίας, για να πληροφορηθούν τα στοιχεία των συναδέλφων τους της ίδιας ειδικότητας, που τοποθετούνται στα διάφορα σχολεία.

Γ) Ο αιρετός της ΚΕΕ πρότεινε να προαποφασίσει το συμβούλιο για τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες, όπως:
α) τρόπος συμπλήρωσης του υποχρεωτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών,
β) τρόπος απόσπασης των εκπαιδευτικών  στο Μουσικό σχολείο,
γ) τρόπος διάθεσης εκπαιδευτικών  για διοικητικό έργο,
δ) τρόπος τυπικής τοποθέτησης αδειούχων και εκπαιδευτικών  αποσπασμένων σε άλλα ΠΥΣΔΕ κ.α,

α) Για τον τρόπο συμπλήρωσης του υποχρεωτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών, η απόφαση μετατέθηκε σε επόμενη συνεδρίαση.

β) Για τον τρόπο απόσπασης των εκπαιδευτικών  στο Μουσικό σχολείο, ο αιρετός της Κ.Ε.Ε. πρότεινε να γίνεται με τα μόρια απόσπασης, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, εκτός από την περσινή χρονιά, έτσι ώστε τα κριτήρια να είναι μετρήσιμα και να μη δημιουργούνται υποψίες στους συναδέλφους για αδιαφανείς διαδικασίες και εξυπηρετήσεις ημετέρων. Η πρόταση του αιρετού της Κ.Ε.Ε. καταψηφίστηκε από τα 3 διοικητικά μέλη και τον αιρετό της ΔΑΚΕ.

Αντίθετα υπερψηφίστηκε από τα 4 υπόλοιπα μέλη πρόταση να γίνονται οι αποσπάσεις στο Μουσικό Σχολείο με βάση τα προσόντα των εκπαιδευτικών, όπως αυτά θα προκύπτουν από το βιογραφικό τους και τα σχετικά συνοδευτικά έγγραφα, που θα αποδεικνύουν τα προσόντα αυτά, χωρίς όμως να διευκρινιστεί με ποιον τρόπο θα γίνεται η σύγκριση μεταξύ των υποψηφίων. Για παράδειγμα ένα μεταπτυχιακό θα μετράει περισσότερο από μία ξένη γλώσσα ή από τη γνώση ενός μουσικού οργάνου ή μήπως το ανάποδο;

Η παραπάνω απόφαση λήφθηκε από τα υπόλοιπα 4 μέλη του ΠΥΣΔΕ με τη λογική ότι τα Μουσικά Σχολεία έχουν αυξημένες ανάγκες και για αυτό θα πρέπει να τοποθετούνται εκπαιδευτικοί αυξημένων προσόντων. Ωστόσο για τη επιλογή αυτών των εκπαιδευτικών δεν θα έχει άποψη το ίδιο το σχολείο!

Να σημειωθεί ότι για τις αποσπάσεις στα Μουσικά Σχολεία σε κεντρικό επίπεδο (και όχι εντός ΠΥΣΔΕ), πράγματι λαμβάνονται υπόψη τα προσόντα των υποψηφίων, μόνο που η επιλογή γίνεται από την Επιστημονική Επιτροπή Καλλιτεχνικής Παιδείας, η οποία αποτελείται από ειδικούς, που μπορούν να αξιολογήσουν σωστά τα προσόντα αυτά. Αντίθετα στην περίπτωση του ΠΥΣΔΕ Πιερίας την απόφαση θα κληθούν να πάρουν τα 5 μέλη του συμβουλίου, που δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για τη λειτουργία του Μουσικού Σχολείου και τις πραγματικές του ανάγκες.

γ) Για τον τρόπο διάθεση εκπαιδευτικών  για διοικητικό έργο, η απόφαση μετατέθηκε σε επόμενη συνεδρίαση.

δ) Η τυπική τοποθέτηση αδειούχων και εκπαιδευτικών  αποσπασμένων σε άλλα ΠΥΣΔΕ, αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνεται ανάλογα με τα μόριά τους, ωστόσο οι συνάδελφοι αυτοί δεν κλήθηκαν, όπως και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί να καταθέσουν επίσης δηλώσεις προτίμησης.

Θέμα 2ο: Αιτήσεις εκπαιδευτικών για αναγνώριση της συνάφειας του μεταπτυχιακού τους.

Τα αιτήματα των συναδέλφων έγιναν δεκτά ομόφωνα πλην ενός, για το οποίο εκκρεμεί ο έλεγχος γνησιότητας.

Θέμα 3ο: Αίτηση εκπαιδευτικού, για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου. 

Το αίτημα δεν έγινε δεκτό, διότι η συγκεκριμένη συνάδελφος έχει εν τω μεταξύ αποσπαστεί σε άλλο ΠΥΣΔΕ, το οποίο είναι αρμόδιο για να της χορηγήσει την εν λόγω άδεια.

Θέμα 4ο: Αιτήματα 3 εκπαιδευτικών για ένταξη σε ειδική κατηγορία 

Τα δύο αιτήματα ικανοποιήθηκαν, ενώ το τρίτο απορρίφθηκε από τα 3 διοικητικά μέλη και τον αιρετό της ΔΑΚΕ.

Ο αιρετός της Κ.Ε.Ε. απείχε από τη διαδικασία, διότι όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα ενημερωτικά, η συγκεκριμένη διαδικασία δεν αποτελεί αρμοδιότητα του ΠΥΣΔΕ.

Θέμα 5ο: Ένσταση υπεράριθμου εκπαιδευτικού ειδικότητας ΠΕ01 

Η ένσταση έγινε ομόφωνα δεκτή λόγω του ότι στο συγκεκριμένο σχολείο υπάρχει εκπαιδευτικός της ίδιας ειδικότητας με απαλλαγή από το διδακτικό έργο, η οποία είναι ακόμα σε ισχύ. Μία από τις παρενέργειες του λανθασμένου τρόπου υπολογισμού των κενών, που προαναφέραμε.

Θέμα 6ο: Προσωρινές τοποθετήσεις υπεράριθμων εκπαιδευτικών, σε λειτουργικά κενά.

Αποφασίστηκαν και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Δ/νσης. Τα υπόλοιπα 4 μέλη του συμβουλίου δεν έκαναν δεκτή εκπρόθεσμη αίτηση συναδέλφου. Υπενθυμίζουμε ότι η εκ του νόμου προβλεπόμενη προθεσμία για τις δηλώσεις προτίμησης των υπεράριθμων εκπαιδευτικών είναι 10 μέρες, κάτι που φυσικά δεν τηρήθηκε  στην περίπτωση αυτή και επομένως η συνάδελφος, εφόσον το επιθυμεί, μπορεί να καταθέσει ένσταση, πολύ περισσότερο αφού στο διάστημα που μεσολάβησε, δεν πραγματοποιήθηκαν συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ, λόγω της επικείμενης ανασύστασής του.

Ο αιρετός της Κ.Ε.Ε. απείχε από τη διαδικασία της ψηφοφορίας για τους λόγους που έχουν αναφερθεί σε προηγούμενα ενημερωτικά δελτία.

Θέμα 7ο: Τροποποίηση πίνακα λειτουργικών κενών-πλεονασμάτων μετά τις τοποθετήσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών.

Υπερψηφίστηκαν ομόφωνα τα λειτουργικά κενά του Μουσικού Σχολείου στις ειδικότητες γενικής παιδείας.

Ο αιρετός της Κ.Ε.Ε. απείχε από τη διαδικασία της ψηφοφορίας για την τροποποίηση του πίνακα, μιας η σχετική πρόταση που κατέθεσε δεν έγινε δεκτή, όπως ήδη αναφέρθηκε, και επιπλέον επειδή δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι που έχουν αναφερθεί σε προηγούμενα ενημερωτικά δελτία.

Προσοχή: Καλούνται οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί, οι αποσπασμένοι από άλλο ΠΥΣΔΕ και οι αποσπασμένοι σε ΣΜΕΑΕ να υποβάλουν αίτηση τοποθέτησης ή απόσπασης από την ανακοίνωση των κενών έως και την Τρίτη  01-09-2020 και ώρα 23.59 μ.μ. μέσω του ηλεκτρονικού Συστήματος Αθηνά.

Οι εκπαιδευτικοί δύναται να δηλώσουν και σχολικές μονάδες γενικής παιδείας στις οποίες δεν εμφανίζονται κενό χωρίς περιορισμό στο πλήθος των επιλογών τους, διότι ενδέχεται   να προκύψουν λειτουργικά κενά λόγω τοποθέτησης νέων Διευθυντών/ντριών και λόγω άλλων υπηρεσιακών μεταβολών εκπαιδευτικών.

Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για απόσπαση στο Μουσικό Σχολείο θα πρέπει να καταθέσουν (ηλεκτρονικά ή ιδιοχείρως) μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων τον φάκελο υποψηφιότητάς τους για απόσπαση στο Μουσικό Σχολείο με το βιογραφικό τους και τα λοιπά δικαιολογητικά σύμφωνα με τις προϋποθέσεις για την επιλογή των εκπαιδευτικών σε Μουσικά Σχολεία βάσει  της με αρ. πρωτ.  47130/Ε2/16-04-2020 εγκυκλίου αποσπάσεων 2020-2021.

Θέμα 8ο: Ενημέρωση του συμβουλίου σχετικά με πέντε (5) υπομνήματα συλλόγων εκπαιδευτικών.


Συνάδελφοι, παραμένουμε πάντα στο πλευρό σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή για την αποκατάσταση τυχόν αδικίας που έχετε υποστεί. Σας καλούμε να είστε σε ετοιμότητα, για να προλάβουμε τυχόν λάθη ή παραλήψεις που γίνονται εκ παραδρομής ή εκ του πονηρού. Να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις στη σελίδα της Διεύθυνσης.

Προσοχή στις προθεσμίες.



ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 
αιρετό τακτικό μέλος του ΠΥΣΔΕ 
τηλ. 6940044993

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
αιρετό αναπληρωματικό μέλος του ΠΥΣΔΕ
τηλ. 6930478469

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών