Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ 25-10-2018 - Ενημερωτικό Δελτίο των Αιρετών στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας

Μπουλούμη Δημήτρη και Βαρδακώστα Γιώργου της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών Ακολουθεί το ενημερωτικό δελτίο για τις τελευταίες συνε...

Συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ 25-10-2018 - Ενημερωτικό Δελτίο των Αιρετών στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας

Μπουλούμη Δημήτρη και Βαρδακώστα Γιώργου της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών

Ακολουθεί το ενημερωτικό δελτίο για τις τελευταίες συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ Πιερίας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ 
ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 
και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ
της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 25-10-2018 είναι τα εξής:

Θέμα 1ο: Ενημέρωση του συμβουλίου σχετικά με το απόσπασμα πρακτικού του συλλόγου διδασκόντων, που απέστειλε προς το ΠΥΣΔΕ η Δ/ντρια του 1ου ΕΠΑΛ και αφορούσε τη διάθεση εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ82 στο Ε.Κ. Κατερίνης, αφού της κοινοποιήθηκε σχετική εντολή από το ΠΥΣΔΕ.

Υπενθυμίζουμε ότι η αποστολή της παραπάνω εντολής αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία 3:2, μειοψηφώντας οι δύο αιρετοί, για λόγους που αναφέρθηκαν στο ενημερωτικό της προηγούμενης συνεδρίασης και για έναν επιπλέον λόγο ότι το θέμα αυτό ανήκει στις αρμοδιότητες του συλλόγου διδασκόντων του 1ου ΕΠΑ.Λ. και όχι του ΠΥΣΔΕ.

Θέμα 2ο: Ενημέρωση από την υπηρεσία για τον ορισμό υπευθύνου της ομάδας φυσικής αγωγής και τη διάθεση άλλων τριών εκπ/κών ειδικότητας ΠΕ11, σ’ αυτήν.

Η παραπάνω απόφαση πάρθηκε από τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπ/σης κατόπιν εισήγησης του Δ/ντή Β΄/θμιας Εκπ/σης, χωρίς να έχει οποιαδήποτε εμπλοκή το ΠΥΣΔΕ.

Θέμα 3ο: Αίτηση εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ03, για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου.

Εγκρίθηκε ομόφωνα.

Θέμα 4ο: Αιτήματα Δ/ντών τεσσάρων σχολικών μονάδων, που αφορούσαν τη διάθεση εκπ/κών για τη λειτουργία της παράλληλης στήριξης και των τμημάτων ένταξης.

Κατόπιν πρότασης του αιρετού της ΚΕΕ τα παραπάνω αιτήματα θα εξεταστούν στην επόμενη συνεδρίαση, διότι αναμένονται προσλήψεις αναπληρωτών ειδικής αγωγής στις 1-11-18.

Θέμα 5ο: Ενστάσεις δύο εκπ/κών ειδικότητας ΠΕ86.

Η μία εν μέρει ικανοποιήθηκε, ενώ η άλλη απορρίφθηκε. Όλες οι αποφάσεις πάρθηκαν ομόφωνα.

Θέμα 6ο: Αίτημα του 2ου ΕΠΑ.Λ σχετικά με τη διάθεση ωρών για ζώνη δημιουργικών δραστηριοτήτων.

Το αίτημα δεν έγινε δεκτό λόγω ύπαρξης πλεονασμάτων στη σχολική μονάδα σε άλλες ειδικότητες.

Θέμα 7ο: Τροποποίηση προσωρινών τοποθετήσεων εκπ/κών για παροχή διοικητικού έργου, λόγω επιστροφής δύο στελεχών της εκπ/σης στη σχολική μονάδα, που ανήκουν οργανικά.

Οι παραπάνω τοποθετήσεις έγιναν ομόφωνα και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Δ/νσης.

Θέμα 8ο: Τροποποίηση υπευθύνων για τα εργαστήρια φυσικών επιστημών και ορισμός υπευθύνων εργαστηρίων κατεύθυνσης και σχολικών εργαστηρίων καθώς επίσης και των εργαστηρίων του ΕΚ.

Οι παραπάνω αποφάσεις πάρθηκαν ομόφωνα.

Θέμα 9ο: Αναγνώριση χρόνου προϋπηρεσίας για μισθολογική εξέλιξη σε 36 αναπληρωτές εκπ/κούς, κατόπιν σχετικής εισήγησης της υπηρεσίας.

Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα και θα κοινοποιηθεί στους ενδιαφερόμενους.

Θέμα 10ο: Ακρόαση αιτημάτων δύο εκπ/κών ειδικότητας ΠΕ04.01 και ΠΕ86.

Το αίτημα του πρώτου θα μπορέσει να ικανοποιηθεί, εφόσον γίνει δεκτό το αίτημα της υπηρεσίας για την πρόσληψη αναπληρωτή βιολόγου, ενώ του δεύτερου ικανοποιήθηκε εν μέρει.

Θέμα 11ο: Τροποποίηση της διάθεσης εκπ/κών στο ΕΚ Κατερίνης και νέες διαθέσεις σ’ αυτό.

Το συμβούλιο δέχτηκε ομόφωνα την πρόταση του ΕΚ.

Θέμα 12ο: Προσωρινή τοποθέτηση αναπληρωτή ειδικότητας ΠΕ87.09 στο εσπερινό ΕΠΑ.Λ.

Η παραπάνω απόφαση πάρθηκε ομόφωνα.

Θέμα 13ο: Τυπική τοποθέτηση δύο εκπ/κών ειδικότητας ΠΕ11 και ΠΕ04.02, που ήρθαν με απόσπαση στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας.

Ο πρώτος συνάδελφος είναι αποσπασμένος στην ομοσπονδία του χάντμπολ και ο δεύτερος βρίσκεται σε μακροχρόνια συνδικαλιστική άδεια ως εκλεγμένος αιρετός στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Θέμα 14ο: Τροποποίηση της απόφασης συμπλήρωσης του υποχρεωτικού ωραρίου δύο εκπ/κών ειδικότητας ΠΕ81, κατόπιν αιτήματος σχολικής μονάδας.

Το αίτημα έγινε ομόφωνα δεκτό και οι αποφάσεις αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Δ/νσης.

Θέμα 15ο: Τροποποίηση της απόφασης συμπλήρωσης του υποχρεωτικού ωραρίου τριών εκπ/κών ειδικότητας ΠΕ11, λόγω διάθεσης εκπ/κών ειδικότητας ΠΕ11 στην Ομάδα Φυσικής Αγωγής, κατόπιν απόφασης του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπ/σης.

Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα.

Θέμα 16ο: Επικαιροποίηση κενών για την πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομισθίων.

Υπάρχει κενό 8 ωρών στην ειδικότητα ΤΕ01.19, ένα κενό για πρόσληψη αναπληρωτή πλήρους ωραρίου και δύο για μειωμένου στην ειδικότητα ΠΕ87.09, επίσης ένα κενό για πρόσληψη αναπληρωτή πλήρους ωραρίου και ένα για μειωμένου ωραρίου στην ειδικότητα ΠΕ87.09.

Θέμα 17ο: Αίτηση εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ11, για ανάκληση προηγούμενης αίτησης, με την οποία αιτούνταν προσωρινή τοποθέτηση στο Εσπερινό Γυμνάσιο για παροχή διοικητικού έργου, μετά τη λήξη της θητείας του σε θέση ευθύνης.

Η αίτηση ανάκλησης έγινε ομόφωνα δεκτή.

Σημειωτέον ότι το παραπάνω αίτημα ανάκλησης προέκυψε κατόπιν θετικής απόφασης, που πάρθηκε κατά πλειοψηφία 4:1 στην προηγούμενη συνεδρίαση, η οποία όμως ακυρώθηκε μετά την αιτιολόγηση των αντιρρήσεων του αιρετού της ΚΕΕ.

Ο αιρετός της ΚΕΕ κατέθεσε στο συμβούλιο την άποψη ότι θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να αναγράψει στην αίτησή του ότι αναλαμβάνει την ευθύνη να μετακινηθεί σε οποιαδήποτε σχολική μονάδα, εφόσον στο μέλλον προκύψουν διδακτικές ανάγκες και δεν θα διεκδικήσει εκ των υστέρων τις ώρες της οργανικής του θέσης εκτοπίζοντας άλλον εκπ/κό. Υπό αυτήν την προϋπόθεση μόνο και με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων θα έπρεπε να γίνει δεκτό το αίτημα, ώστε να μην υπάρξουν παρενέργειες και αδικίες εις βάρος άλλων συναδέλφων στο άμεσο μέλλον, αφού κάθε μέρα εμφανίζονται νέες λειτουργικές ανάγκες.

Επίσης ο αιρετός υπενθύμισε στα μέλη του συμβουλίου ότι τα προηγούμενα χρόνια, σε περιπτώσεις που τους ζήτησε να δείξουν ευαισθησία στους συναδέλφους, που επέστρεφαν στην εργασία μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας και για λίγες ημέρες επιθυμούσαν να ασκήσουν διοικητικό έργο, για να μη διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, επικαλούνταν όλοι τη νομοθεσία και ότι έπρεπε ο εκπ/κός να πάρει το διδακτικό του ωράριο.

Γιατί άραγε δεν εφαρμόστηκε αυτό την προηγούμενη σχολική χρονιά στον πρώην Πρόεδρο του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ και γιατί δεν πρέπει να εφαρμοστεί για τους συναδέλφους που επιστρέφουν από θέση ευθύνης, όπως εφαρμόστηκε και για τους πρώην Δ/ντές;

Εμείς πιστεύουμε ότι όλοι οι εκπ/κοί πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα και να μην εμφανίζονται επιλεκτικά οι ευαισθησίες κάποιων μόνο όταν έχουν απέναντί τους συντρόφους συναγωνιστές, συγγενείς και φίλους.

Επίσης πιστεύουμε ότι οι συνάδελφοι γι’ αυτές τις αρχές μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια και αυτές πρέπει να υπηρετούμε για όσο χρονικό διάστημα μας επιλέγουν.


ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΥΣΔΕ – ΠΥΣΠΕ

Θέμα 1ο: Αίτημα της Α΄/θμιας Εκπ/σης προς την Β΄/θμια, που αφορούσε την ολική διάθεση ενός εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ11 και τη μερική διάθεση ενός άλλου της ίδιας ειδικότητας για την κάλυψη νέων λειτουργικών αναγκών.

Το αίτημα έγινε ομόφωνα δεκτό.

Θέμα 2ο: Αίτημα της Β΄/θμιας Εκπ/σης προς την Α΄/θμια, που αφορούσε τη διάθεση εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ06.

Το αίτημα έγινε ομόφωνα δεκτό.


ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 
αιρετό τακτικό μέλος του ΠΥΣΔΕ 
τηλ. 6940044993

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
αιρετό αναπληρωματικό μέλος του ΠΥΣΔΕ
τηλ. 6930478469