Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Ανακοίνωση του αιρετού μέλους του ΠΥΣΔΕ Δημήτρη Μπουλούμη

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου καλούμαστε όλοι οι εκπ/κοί να εκλέξουμε τους αντιπροσώπους μας στα υπηρεσιακά συ...

Ανακοίνωση του αιρετού μέλους του ΠΥΣΔΕ Δημήτρη Μπουλούμη

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου καλούμαστε όλοι οι εκπ/κοί να εκλέξουμε τους αντιπροσώπους μας στα υπηρεσιακά συμβούλια, μολονότι κάποιοι αντιμετωπίζουν τις εκλογές αυτές ωσάν να πρόκειται για βουλευτικές.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στο 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης από τις 9π.μ έως τις 5μ.μ., χωρίς να απαιτείται κάποια συνδρομή, παρά μόνο η αστυνομική σας ταυτότητα.
Δικαίωμα του εκλέγειν έχουν οι τακτικοί εκπ/κοί (διορισμένοι σε μόνιμες θέσεις) της δημόσιας Δευτεροβάθμιας εκπ/σης καθώς και οι προσωρινοί αναπληρωτές.

Κατά την προεκλογική περίοδο αναφέρθηκαν από τους υποψηφίους πολλά γεγονότα και διαδικασίες σχετικά με τη λειτουργία του υπηρεσιακού συμβουλίου. Κάποιοι συνάδελφοι τα βρήκατε όλα αυτά ενδιαφέροντα, άλλοι αδιάφορα, γιατί πιστεύετε ότι δε σας αφορούν και κάποιοι ανιαρά. Αυτό μπορεί να φαίνεται λογικό μέχρι ενός σημείου, διότι ο καθένας μας βρίσκεται σε διαφορετική υπηρεσιακή κατάσταση, έχει διαφορετικές ανάγκες, προτεραιότητες και προβλήματα, αλλά και διαφορετικά κριτήρια. Όμως σε μία εποχή, που βιώνουμε ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο της εκπ/σης και όχι μόνο, κανείς δε μπορεί να προβλέψει σε ποια κατάσταση μπορεί να βρεθεί αύριο ο καθένας μας.

Χωρίς αμφιβολία ζούμε στην εποχή της μεγάλης πληροφόρησης και παραπληροφόρησης, αλλά και της εικονικής πραγματικότητας.

Έτσι κατά τις επισκέψεις μας στα σχολεία διαπιστώσαμε ότι αυτό που προβλημάτισε πολλούς συναδέλφους, που δεν θέλουν να μετανιώνουν την επομένη των εκλογών για την επιλογή τους, ( κάτι που έχουμε βιώσει πολλοί από εμάς, που δε φοράμε παρωπίδες, λίγες ημέρες μετά από οποιεσδήποτε εκλογικές αναμετρήσεις), είναι το ποιος από όλους τους υποψηφίους σας λέει αλήθειες και ποιος την επόμενη ημέρα των εκλογών θα είναι συνεπής των υποσχέσεών του.

Εδώ ας μου επιτραπεί να δανειστώ τα λόγια ενός επαγγελματία συνδικαλιστή του χώρου μας, που είπε ότι «τα ποιο μεγάλα ψέματα λέγονται μετά το κυνήγι, μετά το ψάρεμα αλλά πριν τις εκλογές», μολονότι γνωρίζω ότι τα δύο πρώτα δεν ανήκουν στα χόμπι του.

Αγαπητοί συνάδελφοι εδώ και έξι χρόνια δοκιμαστήκαμε σε εννέα εκλογικές αναμετρήσεις, όπου μας τιμήσατε με την ψήφο σας χαρίζοντάς μας πολλές πρωτιές. Αλλά και εμείς αποδείξαμε έμπρακτα ότι τιμήσαμε την ψήφο σας, υλοποιώντας τις υποσχέσεις μας, μολονότι δεχόμαστε όλα αυτά τα χρόνια τα πυρά όλων των κομματικών παρατάξεων, οι οποίες προτάσσουν το καλό του κόμματός τους και όχι του κλάδου. Πραγματικά είναι αξιοθαύμαστο το πώς κατάφερε μία ακομμάτιστη παράταξη, η Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών και σήμερα αλλά και στο παρελθόν, να ωθήσει αντίπαλες κομματικές παρατάξεις να ενώσουν τις δυνάμεις τους εναντίον της. Κατά τα άλλα είναι δημοκρατικό να αποφασίζει κατά πλειοψηφία 5:2 το Δ.Σ της ΕΛΜΕ ότι δεν πρέπει να ερωτηθούν οι συνάδελφοι για το αν θέλουν ενιαίο ψηφοδέλτιο ή να μας επιτίθεται σε γενική συνέλευση άλλος επαγγελματίας συνδικαλιστής, όταν φέραμε το θέμα του ενιαίου ψηφοδελτίου ως ΚΕΕ, λέγοντας ότι «αυτό που ζητάμε είναι φασιστικό και ότι μόνο η χούντα είχε ενιαίο ψηφοδέλτιο».

Ως Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών καταφέραμε όλα αυτά τα χρόνια, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και με έντιμες, αξιοπρεπείς και νόμιμες μεθόδους, να φέρουμε ριζικές αλλαγές και νέο ήθος στη λειτουργία του ΠΥΣΔΕ, αλλά και γενικότερα στο συνδικαλιστικό μας κίνημα. Φυσικό ήταν όπως συμβαίνει με οποιονδήποτε θέλει να επιφέρει αλλαγές, να έχουμε κάνει και λάθη, μολονότι πολλές φορές οι επιτήδειοι μας χρέωσαν και λάθη άλλων. Ακόμη και γι’ αυτά όμως δεν ντρεπόμαστε γιατί δεν ήταν εσκεμμένα και καθ’ υπόδειξη άλλων και τολμώ προσωπικά ως Μπουλούμης Δημήτρης, να ζητήσω δημόσια συγνώμη από όσους τυχόν δυσαρέστησα όλα αυτά τα χρόνια, μολονότι λειτουργούσα με ανιδιοτέλεια, έχοντας πάντα ως γνώμονα το κοινό καλό, αλλά και να απαιτήσω μία δημόσια συγνώμη από όλους αυτούς που καταστρέφουν με την υποκρισία και τα ψέματά τους το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπ/κών και γενικότερα τη χώρα, για προσωπικές φιλοδοξίες και οφέλη.

Σε αντίθεση κάποιοι επαγγελματίες λασπολόγοι μη έχοντας ουσιαστικά επιχειρήματα για να διεκδικήσουν την ψήφο σας, αφού στο παρελθόν δοκιμάστηκαν στο ΠΥΣΔΕ και αποκαλύφτηκαν τα προσωπεία τους, επιδίδονται στο προσφιλές για αυτούς σπορ της συκοφαντίας και της παραπληροφόρησης, για θέματα που αφορούν τις οικογένειες, τους συγγενείς, ακόμη και τους φίλους των μελών της Κίνησής μας. Οι επαγγελματίες συνδικαλιστές του χώρου μας μπορεί να πιστεύουν ότι το bulling αποδίδει ακόμη και στους εκπ/κούς, αλλά δεν σκέφτονται ότι όσους το αντέξουν τους κάνει πιο δυνατούς. Επίσης είναι φοβερό το ότι επικεντρωθήκανε κατά τις ενημερώσεις τους στα σχολεία σε μεμονωμένα λάθη, τα οποία όμως άμεσα διορθώθηκαν, προσπαθώντας να ακυρώσουν στα μάτια σας διαδικασίες, που προστατεύουν εκατοντάδες συναδέλφους. Βέβαια είναι δικαιολογημένοι αφού όλα αυτά τα χρόνια έμαθαν να βλέπουν μόνο το δικό τους έγχρωμο δέντρο, (μπλε, πράσινο, κόκκινο ή παραλλαγή του κόκκινου κ.λ.π), αγνοώντας το υπόλοιπο δάσος. 

Κάποιοι άλλοι φυγόπονοι και λαϊκιστές συνδικαλιστές αρκούνται στο να ευαγγελίζονται ως δικές τους τις αλλαγές, που πετύχαμε όλα αυτά τα χρόνια ως ΚΕΕ, είτε υποβάλλοντας ερωτήματα προς το Υπουργείο Παιδείας ή άλλη αρχή, είτε αιτήματα προς τη Δ/νση Β΄/θμιας Εκπ/σης, είτε με δημόσιες καταγγελίες, που αφορούσαν κάθε παράνομη και αυθαίρετη ενέργεια της διοίκησης, (κάτι που σκόπιμα παραλείπουν αυτοί που πριν από λίγα χρόνια το έκαναν συστηματικά, γιατί το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να ρίξουν την τότε κυβέρνηση), αλλά και με ανακοινώσεις και ενημερωτικά, που απαιτούσανε κόπο, ψυχικό σθένος και ελεύθερη φωνή.

Για τον λόγο αυτό παραθέτουμε στο τέλος της ανακοίνωσης λεπτομερώς τα πεπραγμένα των αιρετών της ΚΕΕ, από το 2013 έως σήμερα, ώστε να πειστεί και ο πιο δύσπιστος εκπ/κός, για το ποιος έφερε τις αλλαγές στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας και να αναλάβει τις ευθύνες του για ό,τι θα ακολουθήσει μετά τις 7 Νοεμβρίου, εφόσον πάψει να υπάρχει ελεύθερη και ακομμάτιστη φωνή στο συμβούλιο.

Αγαπητοί συνάδελφοι αρκεί να θυμηθείτε τη συμπεριφορά και τη συνέπεια του κάθε υποψήφιου στο πρόσφατο παρελθόν και να μπορέσετε να αποφασίσετε ελεύθερα για το ποιους θέλετε να σας εκπροσωπούν στο ΠΥΣΔΕ, σκεπτόμενοι όχι με κριτήριο το παροδικό προσωπικό όφελος, αλλά το μόνιμο καλό του κλάδου.

Αρκεί επίσης συνάδελφοι να θυμηθείτε και να συγκρίνετε την ενημέρωση, που είχατε από τους αιρετούς πριν από το 2013, με την ενημέρωση, που είχατε από τους αιρετούς της ΚΕΕ τα τελευταία έξι χρόνια. Σας ενημερώνουμε συστηματικά όχι μόνο για θέματα που αφορούσαν αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ, αλλά και για άλλα θέματα που δεν ανήκουν στις αρμοδιότητες των αιρετών, όπως για παράδειγμα σε θέματα σχετικά με την αναγνώριση του χρόνου προϋπηρεσίας από τον ιδιωτικό τομέα, την αναγνώριση πλασματικών χρόνων εργασίας, τα συνταξιοδοτικά, τις δικαστικές διεκδικήσεις, τις αιτήσεις για μη παραγραφή των επιδομάτων κ.α.   

Κλείνοντας την ανακοίνωσή μου θα ήθελα να αναφέρω τα λόγια του Ρήγα Φεραίου, γιατί ίσως μόνο αυτοί που βίωσαν σκλαβιά, μπορούν να καταλάβουν πραγματικά το καθεστώς, που βιώσαμε πολλοί εκπ/κοί στο χώρο της εκπ/σης πριν από το 2013, σε θέματα που αφορούσαν το ΠΥΣΕ Πιερίας και να σας καλέσω να μας στηρίξετε, διότι σ’ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση η ψήφος καθενός από εσάς θα είναι καθοριστική για το μέλλον του κλάδου αλλά και της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών.

«Όποιος ελεύθερα συλλογάται Συλλογάται καλά»



ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΚΕΕ ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΙ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2013 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ.
     


ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΥΣΔΕ 2014


Διαφάνεια - Αξιοκρατία - Αξιοπρέπεια - Δικαιοσύνη -Ενότητα

Αγαπητοί συνάδελφοι

Κάποιοι αφιέρωσαν δύο χρόνια ψυχικής και σωματικής κούρασης για το καλό του κλάδου μας…
Σας παρακαλούμε αφιερώστε κι εσείς 10΄ από τον ελεύθερο χρόνο σας για να ενημερωθείτε για τα:

αιτήματα και τις δράσεις του αιρετού μέλους του ΠΥΣΔΕ
Μπουλούμη Δημήτρη, που αφορούν:

Α) Στη λειτουργία του ΠΥΣΔΕ:

1) Κρατούσα αναλυτικά χειρόγραφα πρακτικά κατά τις συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ, τακτική η οποία προστάτεψε τα συμφέροντα των συναδέλφων, αλλά και εμένα προσωπικά.
2) Ζήτησα από το συμβούλιο να υπογράφονται τα πρακτικά κάθε μήνα, για να μπορώ έτσι να κάνω αντιπαραβολή με τα προσωπικά πρακτικά των συνεδριάσεων.
3) Ζήτησα από το συμβούλιο να ανακοινωθούν οι εκτιμήσεις του ΠΥΣΔΕ για οργανικά κενά και υλοποιήθηκε.
4)  Ζήτησα να ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης οι διαθέσιμες ώρες του κάθε οργανικού κενού και το αίτημα ικανοποιήθηκε.
5) Στις 29-08-13 ανακοινώσαμε λειτουργικά κενά, κατόπιν προφορικού αιτήματός μου προς τον πρόεδρο του ΠΥΣΔΕ και ζήτησα να ανακοινωθεί, ότι όποιος συνάδελφος επιθυμεί, μπορεί να τροποποιήσει τη δήλωση προσωρινής τοποθέτησής του, διότι η Διεύθυνση είχε ζητήσει τις δηλώσεις προτίμησης, πριν την ανακοίνωση των λειτουργικών κενών (πράγμα που δεν προβλέπεται σύμφωνα με το ΠΔ 50/96 και 100/97).
6) Ζητούσα επίμονα από το συμβούλιο, μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων και των συμπληρώσεων του ωραρίου των εκπαιδευτικών, να κατανεμηθούν οι συνάδελφοι με μηδενικό ωράριο στα σχολεία, για γραμματειακή υποστήριξη. Υλοποιήθηκε μεν, αλλά πολύ καθυστερημένα.
7) Στις 13-02-2014 (πράξη 6) γίνεται πρόταση των δύο αιρετών Μπουλούμη Δ. και Σιαμάγκα Θ. προς το συμβούλιο, για αύξηση του αριθμού των προτιμήσεων στις αιτήσεις προσωρινής τοποθέτησης των εκπαιδευτικών, από 20 σε 40. Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία 3:2.
8) Στις 24-02-14 ζητώ με αίτηση μου (αρ. πρωτ. 2114/24-02-14) να εξετάσει το ΠΥΣΔΕ τη δυνατότητα της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων προτίμησης των εκπαιδευτικών, για τις οριστικές και προσωρινές τοποθετήσεις και να γίνεται ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης. Έλαβα απάντηση ότι: ‘‘ θα συνεχίσει να εφαρμόζεται το ισχύον σύστημα υποβολής των αιτήσεων εν αναμονή των αποτελεσμάτων διερεύνησης’’ (πράξη 8η/04-03-14) και ότι η ανάρτησή τους δεν μπορεί να υλοποιηθεί λόγω προσωπικών δεδομένων. Επίσης με την ίδια αίτηση ζητώ οι εκπαιδευτικοί να δηλώνουν όλα τα σχολεία του νομού, αντί για 20, λόγω της ενοποίησης των περιοχών μετάθεσης. Το συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία 3:2 (μειοψηφούντων των δύο αιρετών) να παραμείνει ο αριθμός των προτιμήσεων στις 20. (Μεταγενέστερα όμως, τον Αύγουστο του 2014, επιτράπηκε να δηλώσουν οι συνάδελφοι, όλα τα σχολεία του νομού στις δηλώσεις προτίμησής τους, για προσωρινή τοποθέτηση).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στις 20-03-2014υπέβαλλα τα παραπάνω ερωτήματα με αίτησή μου (αρ. πρωτ.3341/20-03-14και 3342/20-03-14) προς το ΥΠΕΠΘ και την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και αναμένω απαντήσεις.

9) Στις 26-03-2014 ζήτησα να μου δοθούν σε ηλεκτρονική μορφή τα πρακτικά των συμβουλίων του 2013. Επίσης ζήτησα από τον πρόεδρο του συμβουλίου να μου επιτρέψει να υπογράψω κάθε εκτυπωμένη σελίδα του πρακτικού και όχι μόνο στο τέλος. Αφού έκανα επανέλεγχο αυτών, ζήτησα με αίτησή μου (αρ. πρωτ. 4277/08-04-14) να μου χορηγηθούν επικυρωμένα αντίγραφα. Στις 28-04-14 έλαβα επιστολή από τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης, ότι μπορούν να μου χορηγηθούν αντίγραφα, των οποίων η δαπάνη αναπαραγωγής θα βαρύνει τον αιτούντα, το οποίο και έπραξα.
10) Στις 05-05-14, απόντως του προέδρου, ο προεδρεύων του συμβουλίου, μου απαγορεύει να υπογράφω κάθε σελίδα του πρακτικού (πράξη 13/05-05-14), πράγμα το οποίο είχε αποδεχθεί ο πρόεδρος του συμβουλίου.
11) Στις 06-05-14 με αίτησή μου προς το ΠΥΣΔΕ (αρ. πρωτ. 5609/6-5-14 ζητώ από το συμβούλιο να συζητηθεί ο τρόπος και ο χρόνος υπογραφής των πρακτικών του συμβουλίου.
12)  Στις 08-05-14με αρ. πρωτ. 5609/06-05-14 έλαβα απάντηση από τον Αναπληρωτή Διευθυντή της ΔΙΔΕ Πιερίας, ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Ν.2690/1999 και Ν. 3839/2010):
α) Το πρακτικό συντάσσεται από το γραμματέα και επικυρώνεται από τον πρόεδρο
β) Η υπογραφή του προέδρου ή του αναπληρωτή του αρκεί για τη νόμιμη υπόσταση κάθε πράξης του συλλογικού οργάνου.

Επισήμανση 1

Η αίτησή μου ήταν προς το ΠΥΣΔΕ και όχι προς τον αναπληρωτή Διευθυντή.

Επισήμανση 2

Το αρκεί δε σημαίνει ότι απαγορεύεται να υπογράφουν τα πρακτικά του συμβουλίου τα υπόλοιπα μέλη.

13) Στις 27-05-14 (πράξη 14) κατόπιν προφορικού αιτήματός μου ενώπιον της ολομέλειας του συμβουλίου, ο πρόεδρος επαναφέρει για συζήτηση το αίτημά μου για τον τρόπο και το χρόνο υπογραφή των πρακτικών του συμβουλίου, καθώς επίσης και την αρίθμηση των σελίδων. Ο Δ/ντής αναφέρει στο συμβούλιο πως δέχεται να υπογράφω κάθε σελίδα των πρακτικών και από τούδε και στο εξής να υπάρχει αρίθμηση των σελίδων. Ο αντιπρόεδρος επιμένει ότι τα πρακτικά των συνεδριάσεων, στις οποίες θα είναι ο ίδιος προεδρεύων, θα υπογράφονται μόνο από τον ίδιο και την γραμματέα και θα μου χορηγεί επικυρωμένα αντίγραφα. (Ουσιαστικά ο αιρετός δε θα μπορεί να εκφράσει τις αντιρρήσεις του σε κάποιο θέμα!)

Επισήμανση 3

Στις 17-06-14 έφερα για συζήτηση το παραπάνω θέμα στο ΔΣ της ΕΛΜΕ, για να ζητήσω τη συμπαράστασή τους.

14) Στις 04-08-14με αίτησή μου (αρ. πρωτ. 8741) ζητώ από το ΠΥΣΔΕ να χορηγήσει στους δύο αιρετούς αντίγραφα των δηλώσεων προτίμησης (οριστικής ή προσωρινής) τοποθέτησης των εκπαιδευτικών για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των συναδέλφων.
Το συμβούλιο κατά πλειοψηφία (4:1), μειοψηφούντος του αιτούντος, αποφασίζει ότι δεν δύναται να χορηγηθούν αυτά (πράξη 26/04-08-14).
15) Στις 04-08-14με αίτησή μου (αρ. πρωτ. 8742) ζητώ να υπογράφουν όλα τα μέλη τα πρόχειρα πρακτικά του συμβουλίου, που καταγράφει η γραμματέας και να μου χορηγούνται αντίγραφα των συνεδριάσεων, όταν προεδρεύει ο αντιπρόεδρός του. Το αίτημά μου έγινε ομόφωνα δεκτό (πράξη 26η).
16) Στις 23-09-14με αίτησή μου (αρ. πρωτ. 1271) ζητώ από τον πρόεδρο του ΠΥΣΔΕ να συζητηθεί στο συμβούλιο, το θέμα της καταγραφής, στα πρακτικά των συνεδριάσεων, των ωρών προσέλευσης και αποχώρησης των μελών του συμβουλίου, κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων. Το αίτημα έγινε δεκτό (πράξη 40/24-09-14).
17) Στις 23-09-14 με αίτησή μου (αρ. πρωτ. 10273), ζητώ από το ΠΥΣΔΕ να συζητηθεί το θέμα της διαχείρισης του προσωπικού, που εξακολουθεί να παραμένει στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, για γραμματειακή υποστήριξη των σχολικών μονάδων. Το αίτημα έγινε δεκτό και θα γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες (πράξη 41/23-09-14).

Β) Γενικά θέματα:
1) Δημιουργήσαμε ιστοσελίδα για την καλύτερη ενημέρωση των συναδέλφων, όπου ανακοινώνονται στοιχεία που αφορούν ομάδες σχολείων, συνταξιοδοτήσεις κλπ.
2) Υπέβαλα δυο αιτήσεις προς το Δήμο Κατερίνης, με αριθμό πρωτοκόλλου (32182/16-05-13 και 8592/06-02-14) και συναντήθηκα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για ενημέρωση στο θέμα μεταστέγασης του ΤΕΕ ειδικής αγωγής, το οποίο στέγαζε μαθητές με ειδικές ανάγκες σε τουαλέτα.
3) Στις 07-05-14 με αίτησή μου (αρ. πρωτ. 5685) ζητώ από το Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Καζταρίδη να με απαλλάξει από μέλος Λυκειακής Επιτροπής, διότι θεωρώ πιο δίκαιο και ηθικό να τοποθετούνται συνάδελφοι που διδάσκουν στην Γ’ Λυκείου, ενώ εγώ δίδασκα στην Α΄ Λυκείου. Το αίτημά μου έγινε δεκτό.
4) Στις 18-09-14 ώρα 16:00 αποχώρησα από το συμβούλιο, και ενώ επρόκειτο να συζητηθεί η κάλυψη των κενών του μαθήματος της Τεχνολογίας, λόγω συγγένειας α’ βαθμού με την κ. Χαραλαμπίδου Αναστασία, η οποία ως ΠΕ12.01, επρόκειτο να είναι υποψήφια για κάποιο κενό στο μάθημα της Τεχνολογίας (πράξη 38).
5) Έκανα παρεμβάσεις κατά τις ενημερώσεις του Δ/ντή Εκπαίδευσης προς τους Δ/ντές των σχολείων σε θέματα που αφορούν το ωράριο εργασίας των εκπαιδευτικών και την τρομοκρατία που βιώνουν από κάποιους διευθυντές, που τους αντιμετωπίζουν ως διοικητικούς υπαλλήλους(πχ. συνάντηση Δ/ντών 05-09-14).

Με αξιοπρέπεια
Ο αιρετός σας Δημ. Μπουλούμης

Εμείς αποδείξαμε ότι είμαστε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

Εσείς μπορείτε να το αποδείξετε στις 7 Νοεμβρίου.



ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΥΣΔΕ 2016
  
1. Στις 21-01-2015 με την με αρ. πρωτ. 540 αίτησή μου ζήτησα αντίγραφα των πρακτικών των συνεδριάσεων του ΠΥΣΔΕ για το έτος 2014. (Έγινε δεκτό το αίτημά μου, με απάντηση του Δ/ντή να τα φωτοτυπήσω με δικά μου έξοδα, όπως και έπραξα).
2. Στις 04-01-2015 με την με αρ. πρωτ. 541 αίτησή μου, έφερα προς συζήτηση στο ΠΥΣΔΕ επτά θέματα σχετικά με τις διαδικασίες και τη λειτουργία του συμβουλίου. (Στην πλειοψηφία τους έγιναν δεκτά).
3. Στις 25-02-2015 με την με αρ. πρωτ. 2055 αίτησή μου, ζήτησα να μου χορηγηθούν οι αποφάσεις των εκπρόθεσμων μετεγγραφών δύο μαθητών στο εσπερινό ΕΠΑΛ, ώστε να αποσαφηνιστούν κάποια στοιχεία που απέστειλε η σχολική μονάδα (Μου χορηγήθηκε η απόφαση, στην οποία αναφέρεται ότι εγκρίθηκαν οι μετεγγραφές σύμφωνα με το ΠΔ. 104/79).
4. Στις 25-02-2015 με την με αρ. πρωτ. 2053 αίτησή μου, ζήτησα να επανεξεταστεί από το συμβούλιο το θέμα της ανάκλησης διάθεσης εκπαιδευτικού στην Α/βάθμια Εκπαίδευση (Συζητήθηκε).
5. Στις 25-02-2015 με την με αρ. πρωτ. 2056 αίτησή μου, ζήτησα να μου χορηγηθεί απόφαση της Α/θμιας Εκπαίδευσης για ανάκληση εκπαιδευτικού που διατέθηκε σ’ αυτή (δεν υπήρχε τέτοια απόφαση).
6. Στις 25-02-2015 με την με αρ. πρωτ. 2054 αίτησή μου, ζήτησα από τη Δ/νση να ενημερωθούν οι συνάδελφοι που επιθυμούν να χαρακτηριστούν ως ειδική κατηγορία (Ικανοποιήθηκε το αίτημα).
7. Στις 26-02-2015 με την με αρ. πρωτ. 2096 αίτησή μου, ζήτησα να υποβληθεί από το συμβούλιο ερώτημα προς το Υπουργείο Παιδείας, για το εάν επιτρέπεται η ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Δ/νσης, των δηλώσεων προτίμησης σχολείων για οριστική ή προσωρινή τοποθέτηση των εκπαιδευτικών. (Η απάντηση του Υπουργείου ανέφερε ότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο, όχι όμως ότι απαγορεύεται).
8. Στις 24-03-2015 με την με αρ. πρωτ. 3523 αίτησή μου, ζήτησα να συζητηθεί το θέμα της ανάκλησης απόφασης συμπλήρωσης ωραρίου εκπαιδευτικού (Συζητήθηκε).
9. Στις 24-03-2015 με την με αρ. πρωτ. 3524 αίτησή μου, ζήτησα να γίνει ανάκληση της τοποθέτησης εκπαιδευτικού σε σχολική μονάδα ενώ υπηρετούσε στη Δ/νση. (Απορρίφθηκε 4:1 μειοψηφούντος εμού του ιδίου).
10. Στις 24-03-2015 με την με αρ. πρωτ. 3525 αίτησή μου, ζήτησα να συζητηθεί το θέμα της μετακίνησης εκπαιδευτικού κατά την οποία δεν είχαν ενημερωθεί οι αιρετοί (Συζητήθηκε και απαντήθηκε ότι έγινε με απόφαση του Δ/ντή Β/θμιας Εκπαίδευσης).
11. Στις 24-03-2015 με την με αρ. πρωτ. 3526 αίτησή μου, ζήτησα να υποβληθεί ερώτημα προς την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων για την ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Δ/νσης, των δηλώσεων προτίμησης σχολείων των εκπαιδευτικών.(Το συμβούλιο αρνήθηκε διότι είχε υποβληθεί προς το Υπουργείο Παιδείας).
12. Στις 22-04-2015 με την με αρ. πρωτ. 4615 αίτηση και των δύο αιρετών ζητήθηκε να συζητηθούν δύο θέματα: α) υποβολή ερωτήματος προς την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων για δηλώσεις προτίμησης σχολείων (το συμβούλιο αρνήθηκε) και β) μετακίνηση εκπαιδευτικού λόγω εκπρόθεσμων μετεγγραφών (πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με το ΠΔ 104/1979).
13. Στις 03-06-2015 με την με αρ. πρωτ. 6427 αίτησή μου, ζήτησα να γίνει διόρθωση της 6ης πράξης του συμβουλίου (υλοποιήθηκε η διόρθωση).
14.  Στις 24-06-2015 με την με αρ. πρωτ. 7541 αίτησή μου, ζήτησα να εξεταστεί το θέμα των ομάδων σχολείων. (Το συμβούλιο αρνήθηκε κατά πλειοψηφία και παρέπεμψε το θέμα για την αρχή της σχολικής χρονιάς σύμφωνα με το ΠΔ 100/97).
15.  Στις 25-06-2015 με την με αρ. πρωτ. 7580 αίτησή μου προς το Δ/ντή της ΔΙΔΕ, ζήτησα να μου χορηγηθούν ηλεκτρονικά αντίγραφα των πινάκων που αποστέλλουν οι σχολικές μονάδες για κενά και πλεονάσματα (Ικανοποιήθηκε το αίτημα).
16. Στις 30-06-2015 με την με αρ. πρωτ. 7861 αίτησή μου προς το Δ/ντή της ΔΙΔΕ, ζήτησα αφού γίνει έλεγχος να μου χορηγηθεί βεβαίωση για την ακρίβεια των στοιχείων που απέστειλε προς το ΠΥΣΔΕ το ΓΕΛ Λιτοχώρου και αφορούσαν τα κενά της σχολικής μονάδας, ώστε να αποσαφηνιστούν κάποια στοιχεία που απέστειλε το ΓΕΛ (Μου κοινοποιήθηκε η απάντηση του Δ/ντή του ΓΕΛ η οποία ήταν ανεπαρκής και γι’ αυτό καταψήφισα το οργανικό κενό ειδικότητας ΠΕ09 που δόθηκε σ’ αυτό.
17. Στις 30-06-2015 με την με αρ. πρωτ. 7862 αίτησή μου προς το Δ/ντή της ΔΙΔΕ, ζήτησα αφού γίνει έλεγχος να μου χορηγηθεί βεβαίωση για τον αριθμό των μαθητών που δηλώθηκαν στο τμήμα ψυκτικών της Γ΄ τάξης του 1ου ΕΠΑΛ, ώστε να αποσαφηνιστούν τα στοιχεία που απέστειλε το 1ο ΕΠΑΛ (Μου κοινοποιήθηκε η απάντηση του Δ/ντή του ΕΠΑΛ η οποία ήταν ανεπαρκής).
18. Στις 15-07-2015 με την με αρ. πρωτ. 8618 αίτησή μου προς το Δ/ντή της ΔΙΔΕ, υπέβαλα δύο αιτήματα: α) να αναρτηθούν οι δηλώσεις προτίμησης σχολείων στην ιστοσελίδα της Δ/νσης, όπως προβλέπει ο νόμος και στις δηλώσεις προτίμησης των υποψηφίων Δ/ντων σχολικών μονάδων β) να μου επιτρέψει να μονογράψω και να φωτοτυπήσω τις δηλώσεις προτίμησης, ώστε να διασφαλίσω τα συμφέροντα όλων των συναδέλφων (Ικανοποιήθηκαν και τα δύο αιτήματα).
19. Στις 23-07-2015 με την με αρ. πρωτ. 8787 αίτησή μου, ζήτησα να συζητηθεί το θέμα του οργανικού κενού ειδικότητας ΠΕ17.04 στο εσπερινό ΕΠΑΛ (Διαγράφηκε ομόφωνα το οργανικό κενό από το συμβούλιο, διότι δεν υπήρχαν οι απαραίτητες εγγραφές μαθητών στο συγκεκριμένο τμήμα.
20. Στις 03-08-2015 με την με αρ. πρωτ. 8923 αίτησή μου, ζήτησα να συζητηθεί το θέμα των λειτουργικών κενών, διότι δεν κλήθηκαν οι συνάδελφοι από την υπηρεσία να υποβάλλουν δηλώσεις προσωρινής τοποθέτησης, χωρίς να έχουν ανακοινωθεί τα λειτουργικά κενά όπως προβλέπεται από το ΠΔ 50/96 και 100/97 (Αποφασίστηκε ότι θα γίνουν δεκτές τροποποιήσεις των αρχικών δηλώσεων των εκπαιδευτικών μετά την ανακοίνωση των λειτουργικών κενών).
21. Στις 07-08-2015 με την με αρ. πρωτ. 9020 αίτησή μου, ζήτησα να συζητηθεί το θέμα των οργανικών κενών ειδικότητας ΠΕ10 στο ΓΕΛ Λεπτοκαρυάς (Ορθώς δεν δόθηκε, διότι το κενό ήταν κάτω των 12 ωρών).
22. Στις 27-08-2015 με την με αρ. πρωτ. 9274 αίτησή μου, ζήτησα για δεύτερη φορά να συζητηθεί το θέμα των ομάδων σχολείων, αφού μετά την αίτησή μου στις 24-06-2015 για το ίδιο θέμα, το συμβούλιο παρέπεμψε το θέμα στην αρχή της σχολικής χρονιάς (Έως σήμερα 25-11-2015 δεν έχει συζητηθεί).
23.  Στις 03-09-2015 με την με αρ. πρωτ. 9448 αίτησή μου, ζήτησα να συζητηθεί το θέμα της υπεραριθμίας και της ρύθμισής της στους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ04, διότι δεν εφαρμόσαμε τον Ν. 4186/13 (το πρόβλημα αναδείχθηκε κατόπιν ένστασης εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ04. Διορθώθηκε η διαδικασία).
24. Στις 08-09-2015 ζήτησα από το συμβούλιο να χαρακτηρίσουμε τους λειτουργικά υπεράριθμους εκπαιδευτικούς (οι οποίοι δεν είναι κατ΄ ανάγκη όλοι οι οργανικά υπεράριθμοι), αφού την προηγούμενη σχολική χρονιά είχαμε εκπαιδευτικούς που πήραν οργανική θέση το καλοκαίρι και αρχές Σεπτεμβρίου δεν είχαν ωράριο (λειτουργικά υπεράριθμοι). Στο συγκεκριμένο συμβούλιο μειοψήφισα 4:1 διότι ζήτησα να χαρακτηριστούν λειτουργικά υπεράριθμοι οι εκπαιδευτικοί που έχουν πλεόνασμα από τουλάχιστον 14 ώρες και όχι 12, αφού μπορούν να συνυπολογιστούν και οι ώρες των project.
25. Στις 18-09-2015 με την με αρ. πρωτ. 10112 αίτησή μου, ζήτησα να συζητηθούν 3 θέματα: α) επανεξέταση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών στο Μουσικό σχολείο (έγινε μια ανάκληση απόσπασης), β) ανακοίνωση τοποθέτησης εκπαιδευτικού στο Γυμνάσιο Λεπτοκαρυάς χωρίς απόφαση του ΠΥΣΔΕ (διορθώθηκε η ανακοίνωση), γ) αίτημα συμπλήρωσης ωραρίου εκπαιδευτικού στο ΕΕΕΕΚ (ικανοποιήθηκε).
26. Στις 12-10-2015 με την με αρ. πρωτ. 11201 αίτησή μου προς το Δ/ντή της ΔΙΔΕ, ζήτησα να γίνει έλεγχος για τον αριθμό των μαθητών που γράφτηκαν στο τμήμα ψυκτικών της Γ΄ τάξης του 1ου ΕΠΑΛ, διότι υπήρχε ένσταση εκπαιδευτικού, που σχετίζονταν με αυτόν (Υλοποιήθηκε σχετικός έλεγχος).
27. Στις 19-10-2015 με την με αρ. πρωτ. 11586 αίτησή μου, ζήτησα να συζητηθεί το θέμα της καλύτερης διαχείρισης του προσωπικού που πλεονάζει, ώστε να διατεθεί για γραμματειακή υποστήριξη στις σχολικές μονάδες. (Έγινε η απαραίτητη προεργασία, αλλά το θέμα βρίσκεται σε εκκρεμότητα λόγω της αναστολής της λειτουργίας του συμβουλίου, εξ αιτίας της ανασυγκρότησής του.
28. Στις 27-10-2015 με την με αρ. πρωτ. 12060 αίτησή μου, ζήτησα να συζητηθεί το θέμα της ένστασης εκπαιδευτικού, διότι σε προηγούμενα συμβούλια δεν ολοκληρώθηκε (Δυστυχώς ακόμη δεν ολοκληρώθηκε).
29. Στις 18-11-2015 με την με αρ. πρωτ. 13130 αίτησή μου προς το Δ/ντή της ΔΙΔΕ ζήτησα να προγραμματιστεί συνάντηση των στελεχών διοίκησης των ΕΠΑΛ και ΕΚ με τους αιρετούς του ΠΥΣΔΕ και το ΔΣ της ΕΛΜΕ, που θα έχει ως στόχο την καλύτερη συνεργασία όλων και την ασφαλέστερη εξαγωγή των λειτουργικών κενών (Ο Δ/ντης με διαβεβαίωσε ότι θα υλοποιηθεί άμεσα).

Αγαπητοί συνάδελφοι τα παραπάνω στοιχεία τεκμηριώνουν το έργο μου στο ΠΥΣΔΕ από 01-01-2015 έως σήμερα και όσα έχουν υλοποιηθεί κατόπιν γραπτών αιτημάτων μου.

Παρατηρήσεις:
1. Μετά τις 06-11-15 δεν συνεδριάζει το συμβούλιο λόγω ανασυγκρότησης, οπότε αποφάσεις αρμοδιότητας του ΠΥΣΔΕ παίρνονται προσωρινά από το Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
2. Οι διαθέσεις εξ ολοκλήρου ή για συμπλήρωση ωραρίου στα ΔΙΕΚ έγιναν από το Υπουργείο Παιδείας και όχι από το ΠΥΣΔΕ.

Με εκτίμηση
Δ. Μπουλούμης  -  Γ. Βαρδακώστας








ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΥΣΔΕ 2018


1) Στις 24-07-2017, με αρ. πρωτ. 8015 αίτησή μου ζήτησα από τον πρόεδρο του συμβουλίου να συζητηθεί θέμα, σχετικά με τις προσβλητικές δημόσιες ανακοινώσεις Δ/ντή σχολικής μονάδας και υποψηφίου Δ/ντή για την επόμενη θητεία, προς το συμβούλιο επιλογής Δ/ντών.
2) Στις 02-11-2017, με αρ. πρωτ. 12276 αίτησή μου προς το Δ/ντή Β΄/θμιας εκ/σης, ζήτησα να καταγραφεί στα πρακτικά της συνεδρίασης απόφαση, που πάρθηκε κατά πλειοψηφία μειοψηφώντας ο αιρετός της ΚΕΕ και αφορούσε τοποθέτηση εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ70 στην ειδική αγωγή.
3) Στις 02-11-2017, με αρ. πρωτ. 12277 αίτησή μου προς τη Δ/νση Β΄/θμιας εκπ/σης, υπέβαλα προς το Υπουργείο τρία ερωτήματα σχετικά με:
Α) το νόμο 4473/2017 για την ειδική αγωγή.
Β) το οργανικό κενό στο ΕΕΕΕΚ Κατερίνης που αφορούσε την ειδικότητα ΠΕ70.
Γ) τη νομοθεσία για τις κατ’ οίκον διδασκαλίες.
4) Στις 19-03-2018, με αρ. πρωτ. 3491 αίτησή μου προς τη Δ/νση Β΄/θμιας εκπ/σης, ζήτησα να μου χορηγηθούν ηλεκτρονικά αντίγραφα των πρακτικών του συμβουλίου για το έτος 2017.
5) Στις 19-03-2018, με αρ. πρωτ. 3492 αίτησή μου προς τον Πρόεδρο του ΠΥΣΔΕ, ζήτησα να γίνει επίσημη ενημέρωση του συμβουλίου σχετικά με την παρέμβαση που έκανε η Περιφέρεια στον πίνακα των οργανικών κενών –πλεονασμάτων του Νομού μας.
6) Στις 25-05-2018, με αρ. πρωτ. 6630 αίτησή μου προς τη Δ/νση Β΄/θμιας εκπ/σης, υπέβαλα ερώτημα προς το Υπουργείο σχετικά με τις υπεραριθμίες.
7) Στις 10-07-2018, με αρ. πρωτ. 115973 αίτησή μου, υπέβαλα προς το Υπουργείο ερώτημα σχετικά με τις τοποθετήσεις των υπεράριθμων εκπ/κών του κλάδου ΠΕ04.
8) Στις 29-10-2018, με αρ. πρωτ. 12280 αίτησή μου προς τη Δ/νση Β΄/θμιας εκπ/σης, υπέβαλα ερώτημα προς το Υπουργείο σχετικά με τη διδακτική προϋπηρεσία των υποψηφίων Δ/ντών σχολικών μονάδων.

Με εκτίμηση

Μπουλούμης Δημήτρης



ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 
αιρετό τακτικό μέλος του ΠΥΣΔΕ 
τηλ. 6940044993

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
αιρετό αναπληρωματικό μέλος του ΠΥΣΔΕ
τηλ. 6930478469