Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Τοποθετήσεις και αιτήματα εκπαιδευτικών - Ενημερωτικό Δελτίο των Αιρετών στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας

Μπουλούμη Δημήτρη και Βαρδακώστα Γιώργου της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών Ακολουθεί το ενημερωτικό δελτίο για την τελευταία συνεδ...

Τοποθετήσεις και αιτήματα εκπαιδευτικών - Ενημερωτικό Δελτίο των Αιρετών στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας

Μπουλούμη Δημήτρη και Βαρδακώστα Γιώργου της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών

Ακολουθεί το ενημερωτικό δελτίο για την τελευταία συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Πιερίας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ 
ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 
και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ
της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 17-09-2018 είναι τα εξής:

Θέμα 1ο: Προσωρινές τοποθετήσεις και αποσπάσεις σε λειτουργικά κενά – πλεονάσματα των σχολείων Γενικής Αγωγής και του Μουσικού σχολείου.

Οι παραπάνω τοποθετήσεις αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Δ/νσης και κάλυψαν νέες λειτουργικές ανάγκες, που προέκυψαν από αναρρωτικές άδειες, από αποσπάσεις στο εξωτερικό αλλά και από αύξηση τμημάτων σε κάποιες σχολικές μονάδες.

Θέμα 2ο: Ανακλήσεις και τροποποιήσεις της προσωρινής τοποθέτησης εκπ/κών ειδικότητας ΠΕ86 λόγω ανάκλησης του λειτουργικού κενού, που δόθηκε στην ειδικότητά τους στο ΓΕΛ Κολινδρού και στο ΓΕΛ Αιγινίου.

Το πρώτο κενό ανακλήθηκε, διότι ο Δ/ντής της σχολικής μονάδας χρέωσε στον καθηγητή πληροφορικής 6 ώρες ως υπεύθυνο βιβλιοθήκης, κάτι το οποίο δεν ισχύει για τη φετινή χρονιά, αλλά ίσχυε πριν από δύο χρόνια και μάλιστα μόνο για συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου και όχι για την δημιουργία λειτουργικών κενών.

Το δεύτερο κενό δεν είχε δοθεί από τη σχολική μονάδα, αλλά εκ παραδρομής εμφανίστηκε στον συγκεντρωτικό πίνακα των λειτουργικών κενών -πλεονασμάτων και διορθώθηκε κατόπιν τηλεφωνικής ενημέρωσης του συμβουλίου από το Δ/ντή της σχολικής μονάδας.

Οι παραπάνω αποφάσεις πάρθηκαν ομόφωνα.

Θέμα 3ο: Ακρόαση αιτήματος εκπ/κού που τοποθετήθηκε χωρίς αίτησή της στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. και ζητούσε την ανάκληση της τοποθέτησής της λόγω ιδιαίτερων οικογενειακών συνθηκών.

Μολονότι η παραπάνω τοποθέτηση έγινε σύμφωνα με την προβλεπόμενη νομοθεσία, αφού το συμβούλιο κατανόησε τα ιδιαίτερα προβλήματα της συναδέλφισσας, ζήτησε από το Δ/ντή της σχολικής μονάδας να κάνει διερεύνηση για το ποια μαθήματα δημιουργούν το συγκεκριμένο κενό, ώστε να διδαχτούν από εκπ/κό άλλης ειδικότητας, που δήλωσε τη συγκεκριμένη σχολική μονάδα.

Θέμα 4ο: Ακρόαση αιτήματος εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ04.01, που αφορούσε τη διαγραφή του κενού στην ειδικότητα ΠΕ04.04, καθώς επίσης και ερώτημα σχετικά με την τοποθέτηση άλλου εκπ/κού της ειδικότητάς του, ο οποίος ενώ δεν είχε υποβάλει αίτηση για οριστική τοποθέτηση τοποθετήθηκε προσωρινά στο 2ο ΕΠΑ.Λ.

Στο πρώτο ερώτημα κατανόησε και αποδέχτηκε την εξήγηση, που του έδωσε ο αιρετός της ΚΕΕ ότι αυτή η τροποποίηση του κενού προέκυψε από τις πρόσφατες οδηγίες του Υπουργείου σχετικά με τις ερευνητικές δημιουργικές εργασίες, σύμφωνα με τις οποίες ο αριθμός των τμημάτων θα είναι πλέον ίδιος με τον αριθμό των τμημάτων γενικής παιδείας.

Για το δεύτερο ερώτημα θα λάβει γραπτή απάντηση που αναφέρει ότι ο τοποθετηθείς εκπ/κός όντως δεν είχε υποβάλει δήλωση οριστικής τοποθέτησης, αλλά κατέθεσε δήλωση προσωρινής, που είναι εντελώς ανεξάρτητες διαδικασίες.

Θέμα 5ο: Τροποποίηση της προϋπηρεσίας ενός αναπληρωτή εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ02 που αφορούσε την βαθμολογική του εξέλιξη.

Το αίτημα έγινε ομόφωνα δεκτό κατόπιν εισήγησης της υπηρεσίας.

Θέμα 6ο: Λειτουργικά κενά του Μουσικού σχολείου στις μουσικές ειδικεύσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπ/κών.

Οι ώρες που δόθηκαν συνολικά από τη σχολική μονάδα είναι 873 ώρες και έγιναν ομόφωνα δεκτές.

Θέμα 7ο: Ένσταση εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ79.01, που αιτούνταν ανάκληση της απόσπασης άλλης εκπ/κού με δύο ειδικότητες ΠΕ08 και ΠΕ79.01 καθώς επίσης ζητούσε την δική της τοποθέτηση στο Γυμνάσιο Αιγινίου, μολονότι δεν υπήρχε λειτουργικό κενό στην ειδικότητά της.

Το αίτημα απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία 4:1 μειοψηφώντας ο αιρετός της ΑΑΚ μόνο ως προς το πρώτο σκέλος της ένστασης.

Θέμα 8ο: Αίτημα Δ/ντή σχολικής μονάδας ώστε να τους διατεθεί εκπ/κός για γραμματειακή υποστήριξη.

Τα αιτήματα για γραμματειακή υποστήριξη θα εξεταστούν σε μεταγενέστερο χρόνο, αφού ολοκληρωθούν οι προσωρινές τοποθετήσεις στα λειτουργικά κενά.

Θέμα 9ο: Αίτημα του Δ/ντή σχολικής μονάδας που αφορούσε την κάλυψη λειτουργικών αναγκών.

Το αίτημα έγινε ομόφωνα δεκτό.

Θέμα 10ο: Δύο εκπρόθεσμες αιτήσεις προτίμησης σχολείων για προσωρινή τοποθέτηση.

Οι αιτήσεις απορρίφθηκαν ομόφωνα.

Θέμα 11ο: Αίτημα εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ04.01 με το οποίο ζητούσε να του χορηγηθούν τα μόρια των εκπ/κών της ειδικότητάς του.

Ο αιρετός της ΚΕΕ επανέφερε το αίτημά του για ανάρτηση των δηλώσεων των εκπ/κών με τις προτιμήσεις των σχολείων για προσωρινή τοποθέτηση, καθώς επίσης και των μορίων τους, όπως έγινε και την προηγούμενη σχολική χρονιά, ώστε να μπορεί ο κάθε εκπ/κός να ελέγχει την τοποθέτησή του και να μην δημιουργείται η παραμικρή αμφιβολία σχετικά με τις τοποθετήσεις των συναδέλφων και τη διαφάνεια των διαδικασιών.

Το αίτημα ικανοποιήθηκε σήμερα και οι σχετικοί πίνακες αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Δ/νσης.

Θέμα 12ο: Αίτημα εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ02, που ζητούσε να της προσμετρηθούν στα μόρια απόσπασης και τα μόρια της συνυπηρέτησης, όπως προβλέπεται και στην εγκύκλιο των αποσπάσεων σε όλο το Νομό και όχι μόνο στο Δήμο που υπηρετεί, κάτι που ισχύει μόνο για τις μεταθέσεις και τις προσωρινές τοποθετήσεις.

Το αίτημα απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία 4:1 μειοψηφώντας ο αιρετός της ΚΕΕ, μολονότι τεκμηρίωσε το δίκαιο αίτημα της συναδέλφισσας με ξεκάθαρα έγγραφα. Τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο αιρετός της ΚΕΕ είναι τα εξής:

α) Στο έγγραφο που έστειλε η Υπουργός Κιάου-Δημάκου με αρ. πρωτ. 137644/Ε1/03-09-2015 με θέμα «Οδηγίες για τη διαδικασία τοποθετήσεων σε οργανικές και λειτουργικές θέσεις» αναφέρεται ότι οι αποσπασμένοι εντός και εκτός ΠΥΣΔΕ συγκρίνονται μεταξύ τους με μόρια απόσπασης. Επομένως είναι αντισυνταγματικό και παράλογο να μοριοδοτούνται με διαφορετικά κριτήρια.

β) Σε απάντηση με αρ.πρωτ.81082/Δ2/18-07-2011 που είχε στείλει η Υπουργός Διαμαντοπούλου σε σχετικό ερώτημα με θέμα «Διευκρινήσεις επί των αποσπάσεων εντός ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ» αναφέρεται ότι η μοριοδότηση των εκπ/κών στις αποσπάσεις εντός του ΠΥΣΔΕ γίνεται με τα κριτήρια της εγκυκλίου των αποσπάσεων για να έχουν ενιαίο τρόπο αντιμετώπισης.

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για το πώς λειτουργούν κάποιοι άνθρωποι.

Θέμα 13ο: Αίτημα του Γυμνασίου Λεπτοκαρυάς για κάλυψη νέας λειτουργικής ανάγκης, που προέκυψε λόγω αναρρωτικής άδειας συναδέλφου στην ειδικότητα ΠΕ02.

 Το αίτημα ικανοποιήθηκε άμεσα με ομόφωνη απόφαση.

Θέμα 14ο: Ενημέρωση από την υπηρεσία για το έγγραφο που απέστειλε η Ένωση Ελλήνων Χημικών στο Υπουργείο Παιδείας με κοινοποίηση σε όλα τα ΠΥΣΔΕ και αφορούσε τον τρόπο με τον οποίο δίνονται τα κενά στην ειδικότητά τους.

Θέμα 15ο: Ενημέρωση από την υπηρεσία για την απάντηση που δόθηκε σε ερώτημα συναδέλφισσας που αποσπάστηκε στο εξωτερικό και αφορούσε την απώλεια της οργανικής της θέσης.

Θέμα 16ο: Αίτημα εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ03 για επανεξέταση της αίτησης απόσπασης για πολύ εξαιρετικούς λόγους από το ΓΕΛ Λεπτοκαρυάς στο Γυμνάσιο Λιτοχώρου.

Ενώ το συμβούλιο είχε την πρόθεση να ικανοποιήσει το αίτημά της, όταν της ζητήθηκε να καταθέσει αίτηση ότι εν γνώσει της αποσπάται σε προσωρινό κενό, που προέκυψε από αναρρωτική άδεια, έκανε ανάκληση του αιτήματός της.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

1) Στα μέσα της εβδομάδας θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Δ/νσης πίνακας, που θα περιέχει όλα τα κενά των σχολικών μονάδων, που είναι κάτω από 12 ώρες και θα κληθούν με σχετική ανακοίνωση οι εκπ/κοί, που δεν συμπληρώνουν το υποχρεωτικό τους ωράριο, να υποβάλλουν σχετική δήλωση, εφόσον το επιθυμούν φυσικά. Επίσης ο αιρετός της ΚΕΕ ζήτησε να αναρτηθούν και όλες οι ανάγκες σε κατ’ οίκον διδασκαλίες, ώστε να τις δηλώσουν όσοι το επιθυμούν. Στη συνέχεια προς το τέλος της εβδομάδας το συμβούλιο θα καλύψει τα μικρά κενά, αλλά και τα νέα λειτουργικά κενά που πιθανόν να προκύψουν από αναρρωτικές άδειες, αποσπάσεις εκτός ΠΥΣΔΕ, μετεγγραφές μαθητών, έγκριση ολιγομελών τμημάτων από το Υπουργείο ή άλλες μεταβολές, που δημιουργούν κάποιες αδικίες στις τοποθετήσεις των συναδέλφων, που όμως δεν μπορούν να προβλεφθούν από το συμβούλιο.

2) Οι αποσπάσεις στο Μουσικό σχολείο έγιναν με μόρια απόσπασης όπως γίνονταν και τα προηγούμενα χρόνια και όχι μόρια μετάθεσης.



ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 
αιρετό τακτικό μέλος του ΠΥΣΔΕ 
τηλ. 6940044993

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
αιρετό αναπληρωματικό μέλος του ΠΥΣΔΕ
τηλ. 6930478469

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών