Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Εξακολουθεί να ισχύει το δίπλωμα για τους οδηγούς άνω των 74 ετών

Παράταση στις άδειες οδήγησης για όσους έχουν συμπληρώσει το 74ο έτος της ηλικίας τους, μέχρι να ορισθεί η ημερομηνία της πρώτης δοκιμ...

Εξακολουθεί να ισχύει το δίπλωμα για τους οδηγούς άνω των 74 ετών

Παράταση στις άδειες οδήγησης για όσους έχουν συμπληρώσει το 74ο έτος της ηλικίας τους, μέχρι να ορισθεί η ημερομηνία της πρώτης δοκιμασίας ανανέωσης του διπλώματος (δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς) δίνει το υπουργείο Μεταφορών.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Μεταφορών Θάνου Βούρδα, όσοι έχουν υποβάλει αιτήσεις στις διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των περιφερειακών ενοτήτων της χώρας μετά τις 30 Αυγούστου για ανανέωση της άδειας μέχρι την 31η Δεκεμβρίου, θα μπορούν να χρησιμοποιούν την ήδη υπάρχουσα, μέχρι να εξεταστούν και να διαπιστωθεί ο βαθμός της ικανότητάς τους. Η ημερομηνία αυτή δεν μπορεί να απέχει περισσότερο από τρεις μήνες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας βάζει αυστηρά κριτήρια για τους οδηγούς άνω των 74 ετών. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Μεταφορών, οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να «φρεσκάρουν» τους κανόνες σωστής οδήγησης.

Όσοι επιθυμούν να οδηγούν και έχουν ξεπεράσει το 74ο έτος της ηλικίας τους θα πρέπει να ανανεώσουν το δίπλωμά τους αποδεικνύοντας πως και ξέρουν να οδηγούν και να παρκάρουν αλλά και έχουν τα αντανακλαστικά για σωστή πορεία κοκ.

Σύμφωνα με την απόφαση του Χρήστου Σπίρτζη οι ηλικιωμένοι υποχρεούνται να δώσουν ξανά εξετάσεις, αλλά και να επαναλαμβάνουν κάθε τρία χρόνια τη διαδικασία, πέρα από τις ιατρικές βεβαιώσεις που θα προσκομίζουν. Για εκείνους που έχουν ξεπεράσει το 80ο έτος της ηλικίας τους οι εξετάσεις για δίπλωμα θα είναι κάθε δύο χρόνια.