Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Βρετανία: Στο νοσοκομείο 12χρονος με επιληψία γιατί η αστυνομία κατάσχεσε το θεραπευτικό έλαιο κάνναβης

Ένας 12χρονος που πάσχει από επιληψία διακομίστηκε σε νοσοκομείο του Λονδίνου λίγες μέρες μετά την κατάσχεση από τις αρχές του ελαίου ...

Βρετανία: Στο νοσοκομείο 12χρονος με επιληψία γιατί η αστυνομία κατάσχεσε το θεραπευτικό έλαιο κάνναβης

Ένας 12χρονος που πάσχει από επιληψία διακομίστηκε σε νοσοκομείο του Λονδίνου λίγες μέρες μετά την κατάσχεση από τις αρχές του ελαίου κάνναβης που χρησιμοποιούσε για θεραπευτικούς σκοπούς σε μια υπόθεση, η οποία προκάλεσε διάλογο σχετικά με την ιατρική χρήση του παράνομου αυτού ναρκωτικού.

Ο Μπίλι Κάλντγουελ είχε ταξιδέψει στον Καναδά με την μητέρα του Σάρλοτ για να προμηθευτεί το έλαιο κάνναβης όταν απαγορεύτηκε στον γιατρό του να του το συνταγογραφεί, αλλά όταν μητέρα και γιος επέστρεψαν στο Λονδίνο οι τελωνειακές αρχές τους το κατάσχεσαν.

"Ο Μπίλι έχει άμεση ανάγκη του φαρμάκου του κατά της επιληψίας, το οποίο κατασχέθηκε", ανέφερε η μητέρα του σε ανακοίνωσή της.

Η ίδια είπε ότι οι επιληπτικές κρίσεις του γιου της, οι οποίες ενέχουν όλες τον κίνδυνο θανάτου, επανήλθαν την Τρίτη μετά την κατάσχεση του φαρμάκου. Πρόσθεσε ότι όταν ο γιος της χρησιμοποιούσε το έλαιο κάνναβης δεν πάθαινε κρίσεις.

Το υπουργείο Εσωτερικών δεν ήταν άμεσα προσβάσιμο για να σχολιάσει την υπόθεση. Νωρίτερα ωστόσο είχε ανακοινώσει ότι ενώ βλέπει θετικά την έκκληση της μητέρας, είναι υποχρεωμένο να σταματήσει την εισαγωγή των απαγορευμένων ουσιών στη χώρα.

Ο βρετανικός νόμος δεν αναγνωρίζει θεραπευτική αξία στην κάνναβη. Η οικογένεια Κάλντγουελ, η οποία διαμένει στη Βόρεια Ιρλανδία, έχει λάβει τη στήριξη πολλών βουλευτών από διαφορετικά κόμματα.

Ο Μπίλι κάνει χρήση θεραπευτικού ελαίου κάνναβης με συνταγογράφηση του οικογενειακού του γιατρού για περισσότερο από ένα χρόνο, αλλά οι προμήθειές του εξαντλήθηκαν αφότου το υπουργείου Εσωτερικών ζήτησε από τον γιατρό του να μη του συνταγογραφεί πλέον.