Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Δημοσκόπηση: Το 68,3% λέει "όχι" στη συμφωνία για το Σκοπιανό

Μιας και ο Αλέξης απέρριψε κάθε σκέψη για δημοψήφισμα, ο λαός μπορεί να εκφράζεται μόνο μέσω δημοσκοπήσεων. μας το είπε καθαρά: "...

Δημοσκόπηση: Το 68,3% λέει "όχι" στη συμφωνία για το Σκοπιανό

Μιας και ο Αλέξης απέρριψε κάθε σκέψη για δημοψήφισμα, ο λαός μπορεί να εκφράζεται μόνο μέσω δημοσκοπήσεων. μας το είπε καθαρά: "Ποιοι είστε εσείς που θα αποφασίσετε για το πώς θα ονομάζονται οι γείτονες; Μόνο εγώ έχω αυτό το δικαίωμα. Άλλωστε κι εκείνοι έχουν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και του αυτοπροσδιορισμού".

Κάποιοι όμως ενδιαφέρονται για τη γνώμη του λαού. Εξάλλου είναι χρονιά εκλογών. 

Δημοσκόπηση με ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα συμπεράσματα για το πολιτικό σκηνικό διενήργησε η εταιρεία Marc για λογαριασμό του "Πρώτου Θέματος".

Αναλυτικότερα, όπως σημειώνεται στην προδημοσίευση της κυριακάτικης έκδοσης, το 73,2% των ερωτηθέντων λέει "όχι" στη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας, ενώ ένα ποσοστό 68,3% λέει "όχι" στη συμφωνία που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση. Μάλιστα, το 49% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τίθεται κατά της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ.

Αναφορικά με το δεύτερο σκέλος της έρευνας, στο καθαυτό πολιτικό σκηνικό, φαίνεται να αυξάνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στις 14,4 μονάδες, έναντι 10,3 τον Μάρτιο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να λαμβάνει μονοψήφια ποσοστά σε Μακεδονία και Θράκη.

Τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

-Νέα Δημοκρατία: 30,6%

-ΣΥΡΙΖΑ: 16,2%

-Κίνημα Αλλαγής: 7,5%

-Χρυσή Αυγή: 7,3%

-ΚΚΕ: 6,3%