Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Αποσπάσεις ημετέρων σε απόλυτο σκοτάδι με πρόσχημα τα προσωπικά δεδομένα!

Πόσα χρόνια πίσω; Σα να μην πέρασε μια μέρα. Επιστροφή στις εποχές της αδιαφάνειας, στις εποχές που όλα γίνονταν στα μουλωχτά, χωρίς ν...

Αποσπάσεις ημετέρων σε απόλυτο σκοτάδι με πρόσχημα τα προσωπικά δεδομένα!

Πόσα χρόνια πίσω; Σα να μην πέρασε μια μέρα. Επιστροφή στις εποχές της αδιαφάνειας, στις εποχές που όλα γίνονταν στα μουλωχτά, χωρίς να μαθαίνουν οι πολλοί απολύτως τίποτα.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία απόσπασης 784 εκπαιδευτικών σε Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Μόνο που αυτή τη φορά το Υπουργείο Παιδείας δεν ανάρτησε, ως όφειλε, τα ονόματα των αποσπασμένων εκπ/κών, λόγω του GDPR και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων! 

Και ο καημένος ο εκπαιδευτικός που έχει κάνει αίτηση αναρωτιέται:

- Μέχρι πότε θα περιμένω να με πάρουν τηλέφωνο, για να μάθω αν πήρα απόσπαση; Και πώς μπορώ να ελέγξω ποιοι άλλοι πήραν απόσπαση, σε περίπτωση που θελήσω να κάνω ένσταση;

Φίλε, αν θέλεις να μάθεις, πάρε τηλέφωνο το «βύσμα» σου. Αν δεν ξέρει ούτε αυτός, τότε την πάτησες. Αν πάλι δεν έχεις «βύσμα», μάλλον το ήξερες από την αρχή ότι δεν είχες και πολλές ελπίδες.

Στον ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας διαβάζουμε:  

«Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ολοκληρώθηκε η διαδικασία απόσπασης 785 εκπαιδευτικών στις 58 Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, 58  Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις.

Στη διαδικασία τηρήθηκε απολύτως η σειρά κατάταξης των αιτούντων όπως διαμορφώθηκε με τις προτάσεις – εισηγήσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΑΠΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΔΕ), χωρίς καμία παρέμβαση.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των αποσπασμένων στις συγκεκριμένες Διευθύνσεις είναι φέτος μειωμένος κατά  26,55%  σε σχέση με το σχολικό έτος 2014 - 2015.

Συγκεκριμένα:

• Σχολικό έτος 2014-15, αριθμός αποσπασμένων σε ΔΙΠΕ/ΔΙΔΕ/ΠΔΕ: 1071
Σχολικό έτος 2018-19, αριθμός αποσπασμένων σε ΔΙΠΕ/ΔΙΔΕ/ΠΔΕ: 785   

Οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τις περιοχές αρμοδιότητας των οποίων αποσπώνται οι εκπαιδευτικοί θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους.»

Αν γελάσω, μήπως να προσέξω να μην με ακούσουν; «Ο αριθμός των αποσπασμένων είναι φέτος μειωμένος κατά  26,55%»!!

Μωρέ μπράβο! Αυτοί εδώ το είπαν και το έκαναν. Ή μήπως όχι; Ας διαβάσω όλη την πρόταση: «Ο αριθμός των αποσπασμένων είναι φέτος μειωμένος κατά  26,55% σε σχέση με το σχολικό έτος 2014 - 2015»!!

Ας ψάξω λίγο καλύτερα, γιατί κάτι δεν πάει καλά. Στην περσινή ανακοίνωση του Υπουργείου διαβάζουμε:

«Ολοκληρώθηκε η διαδικασία απόσπασης 784 εκπαιδευτικών στις 58 Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, 58  Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις.

Στη διαδικασία τηρήθηκε απολύτως η σειρά κατάταξης των αιτούντων όπως διαμορφώθηκε με τις προτάσεις – εισηγήσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΑΠΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΔΕ), χωρίς καμία παρέμβαση.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των αποσπασμένων στις συγκεκριμένες Διευθύνσεις είναι φέτος μειωμένος κατά 26,7% σε σχέση με το σχολικό έτος 2014 - 2015.

• Σχολικό έτος 2014-15, αριθμός αποσπασμένων σε ΔΙΠΕ/ΔΙΔΕ/ΠΔΕ: 1071

• Σχολικό έτος 2015-16, αριθμός αποσπασμένων σε ΔΙΠΕ/ΔΙΔΕ/ΠΔΕ: 968

• Σχολικό έτος 2016-17, αριθμός αποσπασμένων σε ΔΙΠΕ/ΔΙΔΕ/ΠΔΕ: 823

• Σχολικό έτος 2017-18, αριθμός αποσπασμένων σε ΔΙΠΕ/ΔΙΔΕ/ΠΔΕ: 784»

Τώρα μπορώ να γελάσω χωρίς να φοβάμαι τίποτα. Ο αριθμός των αποσπασμένων, όχι μόνο δεν είναι μικρότερος από πέρυσι, αλλά είναι κατά ένας (1) μεγαλύτερος!!!

Και η κοροϊδία συνεχίζεται. Εγώ όμως γι’ αυτό θέλω να δω τα ονόματα. Για να μάθω ποιος είναι αυτός ο ΕΝΑΣ.

Γιώργος Βαρδακώστας