Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Η συνταγή της ημέρας

Ρεβυθόσουπα βελουτέ με φάβα, φακή, ρύζι και πατάτα Το χειμώνα που ο καιρός είναι κρύος και μας κυνηγάνε τα κρ...

Η συνταγή της ημέρας

Ρεβυθόσουπα βελουτέ με φάβα, φακή, ρύζι και πατάτα

Ρεβυθόσουπα βελουτέ με φάβα, φακή, ρύζι και πατάτα

Το χειμώνα που ο καιρός είναι κρύος και μας κυνηγάνε τα κρυολογήματα, το ιδανικότερο πιάτο για υγιεινή διατροφή είναι η σούπα. Εδώ θα δούμε μια σούπα βελουτέ με όσπρια, σκέτη απόλαυση. Είναι και σχετικά εύκολη.

Υλικά
  • 200 γραμμάρια ρεβύθια μουλιασμένα
  • 1 φλιτζάνι φακή
  • 1 φλιτζάνι φάβα
  • 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • αλάτι
  • 2 πατάτες μέτριες καθαρισμένες
  • 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
  • 1 κουταλιά δυόσμο αποξηραμένο
  • 1 κουταλιά μπούκοβο

Εκτέλεση

1. Καταρχήν, ξεπλένουμε καλά τη φακή, και την φάβα.

2. Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια.

3. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε όλα τα όσπρια μαζί με το ρύζι και τις πατάτες.

4. Κατά το βράσιμο, θα δούμε να δημιουργείται ένας αφρός που προέχεται από τα όσπρια. Αυτόν τον αφρό πρέπει να ξαφρίσουμε με μια τρυπητή κουτάλα. Επίσης, αν θέλουμε να μειώσουμε τον αφρό, ρίχνουμε στην κατσαρόλα λίγο λάδι την ώρα του βρασμού.

5. Στη συνέχεια αλατίζουμε, ρίχνουμε το ντοματοπελτέ, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσουν τα όσπρια καλά μέχρι να μαλακώσουν.

6. Αφού βράσουν τα όσπρια, βγάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Παίρνουμε ένα σουρωτήρι με ψιλή σίτα, και το βάζουμε πάνω σε μία κατσαρόλα. Με μία κουτάλα ρίχνουμε τα όσπρια στο σουρωτήρι και με το γουδοχέρι τα πιέζουμε να περάσουν από τη σίτα.

7. Προσθέτουμε το δυόσμο,το βούτυρο και τέλος το μπούκοβο.

8. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε να πάρουν μία βράση .

Η βελουτέ ρεβυθόσουπα μας είναι έτοιμη  και σερβίρεται ζεστή.

Καλή όρεξη!

Συμβουλή: Προσέξτε το μπούκοβο να μην ειναι πολύ καυτερό!

Καλή επιτυχία!