Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Ψέματα και αλήθειες

Ανακοίνωση των αιρετών στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας   Μπουλούμη Δημήτρη και  Βαρδακώστα Γιώργου Αγαπητοί συνάδελφοι Σε πρόσφατη επίσκ...

Ψέματα και αλήθειες

Ανακοίνωση των αιρετών στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας

 Μπουλούμη Δημήτρη και Βαρδακώστα Γιώργου

Αγαπητοί συνάδελφοι

Σε πρόσφατη επίσκεψή μας στη σχολική μονάδα του 3ου Γυμνασίου για ενημέρωση των συναδέλφων, γίναμε μάρτυρες του ακόλουθου περιστατικού:

Ακριβώς τη στιγμή, που ο αιρετός Μπουλούμης ενημέρωνε τους συναδέλφους για τους λόγους, για τους οποίους καταψηφίζουμε στο ΠΥΣΔΕ τη διάθεση εκπαιδευτικών στο Δ.Ι.Ε.Κ. Κατερίνης, για συμπλήρωση ωραρίου χωρίς αίτησή τους, πρώην αιρετός και πρώην Διευθυντής σχολικής μονάδας «αγανακτισμένος» διέκοψε την ενημέρωση αναφέροντας τα εξής:

«… και τότε, αν είναι έτσι, γιατί κύριε Μπουλούμη εσείς προσωπικά, με δική σας απόφαση στείλατε στο Ι.Ε.Κ. τη γυναίκα μου, πολύ περισσότερο όταν υπήρχαν και άλλοι εκπαιδευτικοί της ίδιας ειδικότητας, που είχαν πλεόνασμα ωρών; … Θυμάστε τις εποχές που εσείς και η γυναίκα σας παίρνατε κατά προτεραιότητα αποσπάσεις; … Και αφού τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχουν μεταθέσεις, γιατί κάθε χρόνο αργείτε τόσο πολύ με τις τοποθετήσεις; Πού είναι η δυσκολία; Μήπως το κάνετε επίτηδες, προκειμένου να βολέψετε τους δικούς σας; …»  

Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Κι επειδή ο πρώτος χρόνος έχει περάσει, προς αποκατάσταση της αλήθειας, θα πρέπει να αναφέρουμε τα εξής:

Απόσπασμα πρακτικού της 39ης πράξης του ΠΥΣΔΕ στις 28-09-2017, όπου αναγράφεται ότι η τοποθέτηση της συζύγου του καταγγέλλοντος αλλά και όλων των εκπ/κών, που τοποθετήθηκαν στο ΔΙΕΚ Κατερίνης χωρίς να υποβάλλουν αίτηση, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία 3:2 μειοψηφούντων των δύο αιρετών, για τους λόγους που αναφέρονται σ’ αυτό, μολονότι επιτρέπεται από τη νομοθεσία τα τρία τελευταία χρόνια η υποχρεωτική τοποθέτηση εκπ/κών στα ΔΙΕΚ, για συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου:


Ο λασπωμένος τη λάσπη δεν τη φοβάται. Το θράσος κάποιων δεν έχει όρια. Θυμίζουμε, για όσους δε γνωρίζουν, ότι το Σχολικό έτος 2011-12 ο Δημήτρης Μπουλούμης υπηρετούσε στην Κατερίνη με δύο παιδιά, το ένα στη Γ΄ Λυκείου, το άλλο στη Β΄ Λυκείου και η γυναίκα του στην Πτολεμαΐδα με το τρίτο παιδί στην Α΄ Δημοτικού, μολονότι πλεόναζε στην συγκεκριμένη περιοχή και ασκούσε μόνο διοικητικό έργο, όταν κάποιοι με μοναδικό προσόν τις κομματικές τους γνωριμίες, χωρίς παιδιά ή σκυλιά και χωρίς οικογενειακές ή άλλες υποχρεώσεις βρίσκονταν αποσπασμένοι σε Διευθύνσεις εκπαίδευσης ή γραφεία βουλευτών.

Καλούμε δημόσια τον καταγγέλλοντα πρώην αιρετό να ανακοινώσει οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο, που να αποδεικνύει ότι ο Μπουλούμης πήρε έστω και μία απόσπαση από άλλο ΠΥΣΔΕ. Επίσης οφείλουμε να του υπενθυμίσουμε ότι οι αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ, τουλάχιστον κατά τη θητεία μας, παίρνονται κατά πλειοψηφία και όχι από ένα μέλος.

Σε αντίθεση με τους πρώην, εμείς αντιμετωπίζουμε όλους τους συναδέλφους με τον ίδιο τρόπο. Δεν έχει σημασία ποιανού αδερφός, ή σύζυγος ή φίλος είναι κάποιος. Δεν έχει σημασία  σε ποια παράταξη ανήκει ή ποιο βουλευτικό γραφείο βρίσκεται από πίσω. Όλοι αντιμετωπίζονται το ίδιο. Χωρίς εμπάθεια, αλλά και χωρίς εύνοια. 

Όμως τα λόγια του πρώην αιρετού είναι ενδεικτικά: «Γιατί τη γυναίκα μου και όχι κάποιον άλλο;» Δε νοιάζεται για το αν πρέπει όντως να διατεθεί κάποιος εκπαιδευτικός, αρκεί να μην είναι η γυναίκα, ο αδερφός, ο φίλος ή κάποιος άλλος ημέτερος. Οι φωνές από το παρελθόν απειλούν. Μας κουνούν το δάχτυλο και μας υπενθυμίζουν τι πρόκειται να συμβεί όταν επανέλθουν στα πράγματα.

Είναι φυσικό να αναπολούν κάποιοι τις μέρες που οι συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ τελείωναν σε χρόνο μηδέν. Οι δύο αιρετοί είχαν από μία λίστα με «δικούς» τους, που έπρεπε να βολευτούν. Μόλις αυτοί τοποθετούνταν, τα μέλη του ΠΥΣΔΕ αποχωρούσαν για καφέ σε γνωστή καφετέρια της πόλης και τις τοποθετήσεις των υπολοίπων καημένων ολοκλήρωνε ο ανεπίσημος γραμματέας και μαϊντανός του ΠΥΣΔΕ.

Είναι λογικό, όταν δεν τηρείς καμία διαδικασία, οι τοποθετήσεις να τελειώνουν γρήγορα. Για να γελάσουμε, ας αναφέρουμε ενδεικτικά μερικές περιπτώσεις, για να θυμηθούμε όλοι πώς ήταν κάποτε τα πράγματα και για ν’ αναλογιστούμε πόσο εύκολα μπορούμε και πάλι να γυρίσουμε εκεί.  

Εκπαιδευτικός με μετάθεση στην τότε Α΄ Πιερίας καλείται από μέλος του ΠΥΣΔΕ να επιλέξει υποχρεωτικά σχολική μονάδα του Λιτοχώρου ή της Λεπτοκαρυάς. Ούτε η περιοχή μετάθεσης έπαιζε ρόλο, ούτε κενά έβγαιναν, ούτε αιτήσεις από τους συναδέλφους γίνονταν, ούτε τα μόρια μετάθεσης λαμβάνονταν υπόψη και φυσικά κανείς δεν τολμούσε να κάνει ένσταση

Ο εκπαιδευτικός Β με τα περισσότερα μόρια έχει δηλώσει πρώτα το σχολείο Δ και μετά το σχολείο Α. Κανένα από τα δύο σχολεία δεν εμφανίζει κενό. Ωστόσο ο εκπαιδευτικός Β τοποθετείται από το ΠΥΣΔΕ στο σχολείο Α και αμέσως μετά, ως εκ θαύματος, στο σχολείο Δ εμφανίζεται κενό με αποτέλεσμα να τοποθετηθεί εκεί ο εκπαιδευτικός Ε που έχει όμως λιγότερα μόρια από τον εκπαιδευτικό Β. 

Ο εκπαιδευτικός Τ, που έχει οργανική στο σχολείο Λ, έχει πάρει άδεια άνευ αποδοχών. Το ΠΥΣΔΕ μετακινεί τον εκπαιδευτικό Β στο σχολείο Λ, το οποίο όμως δεν έχει δηλώσει, και τότε γίνεται κι άλλο θαύμα. Στο σχολείο Γ (που είχε δηλώσει ο εκπαιδευτικός Β) εμφανίζεται κενό και ο εκπαιδευτικός Τ επιστρέφει από την άδεια και αποσπάται στο σχολείο Γ.

Κάπως έτσι παίρνονταν οι αποφάσεις στα αμαρτωλά συμβούλια του παρελθόντος. Και κάπως έτσι, ενώ ο νομός είχε πλεονάσματα, το τότε ΠΥΣΔΕ ανακάλυψε κενά, με αποτέλεσμα να προκύψουν οι γνωστές μεταθέσεις του 2012, με τις οποίες εκατοντάδες συνάδελφοι εγκλωβίστηκαν εδώ και έξι χρόνια και παραμένουν χωρίς οργανική, ενίοτε και χωρίς ωράριο.

Στο σπίτι του κρεμασμένου όμως δεν μιλάνε για σκοινί. Αν είσαι πρώην, πριν διαμαρτυρηθείς θα πρέπει να αναλογιστείς: 

«Ήμουν εντάξει; Υπάρχουν ράμματα για τη γούνα μου; 

Μήπως ήμουν ο μόνος Διευθυντής στο νομό, που συμπλήρωνα το ωράριό μου με διοικητικό έργο στο σχολείο μου, όταν ταυτόχρονα έβγαζα και κενό στην ειδικότητά μου, εξαπατώντας έτσι και το Δ/ντή Β΄/θμιας Εκπ/σης, αλλά και τον Περιφερειακό Δ/ντή Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας; 

Μήπως ήμουν ο μόνος Διευθυντής, που ζητούσα για το σχολείο μου και έπαιρνα από το ΠΥΣΔΕ (με ψήφους 4-1, μειοψηφούντος του Μπουλούμη) κατά προτεραιότητα και κατά παράβαση όλων των κανόνων, συγκεκριμένο εκπαιδευτικό (όπως γινόταν παλιά) για γραμματειακή υποστήριξη; 

Μήπως στις συνεντεύξεις των υποψηφίων Δ/ντών το 2011, οι δύο αιρετοί και ο αντιπρόεδρος του επόμενου ΠΥΣΔΕ πήραμε τους τρεις μεγαλύτερους βαθμούς ;»

Ο Μπουλούμης και ο Βαρδακώστας όλα τα παραπάνω μπορούν να τα τεκμηριώσουν με επίσημα έγγραφα, σε αντίθεση τους λασπολόγους, που δεν μπορούν να αποδείξουν απολύτως τίποτα.

Όλα αυτά τα χρόνια, δεν πήραμε το παραμικρό δώρο υπηρετώντας στη θέση των αιρετών με αξιοπρέπεια, με μοναδικό σκοπό να προσφέρουμε στον κλάδο, όλα αυτά που του είχαν στερήσει οι προηγούμενοι.

Προς όλους τους πρώην: 

Καταλαβαίνουμε την πικρία σας! 

Ξέρουμε, όπως άλλωστε το έχετε δηλώσει δημοσίως, ότι περιμένετε να γυρίσει ο τροχός! Περιμένετε ν’ αλλάξουν τα πράγματα στην πολιτική σκηνή, για να επιστρέψετε εκεί που ήσασταν. Προς το παρόν εμείς είμαστε εδώ για να σας χαλάμε τα σχέδια. Όσο περνάει από το χέρι μας οι κανόνες δικαίου θα εφαρμόζονται. Όταν οι συνάδελφοι αποφασίσουν ότι δεν είμαστε απαραίτητοι για να διασφαλίζουμε τα δίκαια όλων των συναδέλφων, τότε θα μπορείτε να πανηγυρίζετε. Μόνο τότε θα δρέψετε τους καρπούς των  κομματικών «αγώνων» σας!  

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 
αιρετό τακτικό μέλος του ΠΥΣΔΕ 
τηλ. 6940044993

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
αιρετό αναπληρωματικό μέλος του ΠΥΣΔΕ
τηλ. 6930478469

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών