Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Το λιοντάρι και … εμείς οι άλλοι

Η ΔΑΚΕ της διαπλοκής ξύπνησε και βρυχάται. Απειλεί και για άλλη μια φορά συκοφαντεί. Μας κουνάει το δάχτυλο και μας προειδοποιεί ότι «...

Το λιοντάρι και … εμείς οι άλλοι

Η ΔΑΚΕ της διαπλοκής ξύπνησε και βρυχάται. Απειλεί και για άλλη μια φορά συκοφαντεί. Μας κουνάει το δάχτυλο και μας προειδοποιεί ότι «και οι κρίνοντες κρίνονται», αφού ως γνωστόν ο Κούλης έρχεται και τότε θα επιστρέψει η αξιοκρατία στο δημόσιο βίο.

Συμπαρίσταται η ΔΑΚΕ στον «αδικημένο» συνάδελφο Α. Βρακόπουλο, ο οποίος (σύμφωνα με τη ΔΑΚΕ) απλά είχε διαφορετική άποψη και άσκησε κριτική στα όργανα της διοίκησης, επειδή διακατέχεται από το αίσθημα της αδικίας!!

Για την ιστορία παραθέτουμε αυτούσιο το υβριστικό και προσβλητικό κείμενο του κου Βρακόπουλου που προκάλεσε την αντίδραση της Ε.Λ.Μ.Ε. και το οποίο φρόντισε να κοινοποιήσει ο ίδιος παντού!

"Τελικά με «ζυγίσατε» με το μάτι και με βρήκατε λειψό όχι στα κιλά αλλά στο μυαλό με βαθμό 7,43 τον μικρότερο που δώσατε στους εν ενεργία διευθυντές. Και τον 58ο βαθμό σε 76 συνεξεταζόμενους.
Μη μας περάσετε και για μ@
Κακία δεν βγάζω την πραγματικότητα περιγράφω. Την κακία την έβγαλαν άλλοι τους ευχαριστώ. Με προσγείωσαν στην πραγματικότητα.
Που πας ρε καραμήτρο (με την καλή έννοια).
Τελικά μπορεί να ήμουν και επικίνδυνος για την διοίκηση σχολικής μονάδας.
Διευθυντής δεν γεννήθηκα σε ηλικία 57 ετών έγινα πρώτη φορά με 29 έτη στην τάξη.
Την τάξη δεν την φοβάμαι κύριοι ακόμη και σε αυτήν την ηλικία
Λειψός μπορεί να είμαι μα Προσκυνημένος όχι και ποτέ και σε κανέναν Π..
Το 7,43 δεν είναι κακός σε σχέση με το 8 είναι κάκιστος όταν δείχνει την θέση 58 σε 76 δηλαδή 18ος πριν το τέλος, αν μπορείς να το καταλάβεις, ακόμη δείχνει και κάτι το χειρότερο δείχνει ότι είμαι ο τελευταίος από τους εν ενεργία διευθυντές αν και αυτό μπορείς να το καταλάβεις"

Σε άλλα κείμενά του ο κος Βρακόπουλος περηφανεύεται για το πόσες χορηγίες εξασφάλισε για το σχολείο του και για το ότι αναμορφώνει το πρόγραμμα του σχολείου του όταν υπάρχει απεργία, προκειμένου οι μαθητές να σχολάνε πιο νωρίς και οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται να κλείνουν τα κενά τους!

Προφανώς αυτές είναι και οι θέσεις της ΔΑΚΕ, τις οποίες σπεύδει να υπερασπιστεί. Όμως υπάρχει κι ακόμα ένας λόγος. Όταν ο συνάδελφος βγήκε δημόσια να πει τον πόνο του, οι κύριοι της ΔΑΚΕ δεν τον προστάτευσαν. Αντίθετα τον παρότρυναν στα social media να συνεχίσει να αυτοεξευτελίζεται.

- Μπράβο μεγάλε. Δίκιο έχεις. Καλά τους τα είπες. Πες κι άλλα.
- Σοβαρά; Αυτά σε ρωτήσανε; Απαράδεκτο το συμβούλιο.
- Η αναμφισβήτητη αξία σου δεν αναγνωρίζεται.

Το πιο αστείο είναι ότι ο συνάδελφος προκαλούσε καθημερινά την Ε.Λ.Μ.Ε. να πάρει θέση, ελπίζοντας προφανώς ότι θα τον στηρίξει στην μεγάλη αδικία που του έγινε, ξεχνώντας όμως ν’ αναφέρει ότι από δική του επιλογή τα τελευταία χρόνια απέχει απ’ όλες τις διαδικασίες και δεν είναι καν μέλος της Ε.Λ.Μ.Ε.!

Από πότε κύριοι της ΔΑΚΕ το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. θα πρέπει να στηρίζει τους διευθυντές ακόμα κι όταν αυτοί με τη δράση τους αντιστρατεύονται την ίδια την Ε.Λ.Μ.Ε.;

Διαμαρτύρεται η ΔΑΚΕ γιατί οι συνδικαλιστές στελέχη της δεν πήραν για 1η φορά κατά προτεραιότητα απόσπαση (!) παρακάμπτοντας, όπως πάντα, όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που κι αυτοί έχουν οικογένειες και παιδιά. Τζάμπα παραιτήθηκαν τρία εκλεγμένα πρωτοκλασάτα μέλη της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας, προκειμένου τη θέση τους να πάρουν άλλα δύο μέλη τα οποία εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιούν αυτό το τρυκ για να παίρνουν κατά προτεραιότητα αποσπάσεις.

Προφανώς όλοι εμείς οι κοινοί εκπαιδευτικοί έχουμε μνήμη χελώνας. Ξεχάσαμε τι γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια με τις αποσπάσεις, με τις οποίες η ΔΑΚΕ συντηρούσε την εκλογική της πελατεία. Ξεχάσαμε επίσης και τις μεταθέσεις του 2012. Όποιος δει τις λίστες των μετατιθέμενων ας προσέξει τους τελευταίους σε μόρια και ας τους συγκρίνει με τα μέλη της ΔΑΚΕ. Θα μπορούσε να είναι quiz «βρείτε τις διαφορές» αλλά δυστυχώς δεν είναι.

Και βέβαια ξεχάσαμε τι έγινε στις κρίσεις του 2007 και του 2011.

ΔΑΚΕ: «Εσείς τι αλγόριθμο χρησιμοποιήσατε για να πετάξετε εκτός διοίκησης διευθυντές με μεγάλη διοικητική εμπειρία, που είχαν μάλιστα και την καθολική αποδοχή του συλλόγου τους;»

Εδώ γελάμε. Δεν χρειάζεται να ξέρεις ούτε πρόσθεση ούτε διαίρεση. Αρκεί να δεις το φύλλο με τη βαθμολογία των υποψηφίων. Όλα αυτά τα στελέχη που απέκτησαν την πολύτιμη εμπειρία τους με τις αμαρτωλές κρίσεις του 2007 και 2011 έχουν υψηλότατες βαθμολογίες στις κρίσεις του 2017. Απλώς «ξέχασαν» ν’ αποκτήσουν και κανένα τυπικό προσόν ή μάλλον θεώρησαν ότι θα τα κατάφερναν και πάλι με τη βοήθεια της συνέντευξης.  

Αλλά το ερώτημα είναι άλλο. Γιατί αυτά τα εκλεκτά στελέχη δεν δήλωσαν μακρινά σχολεία, ώστε με την μεγάλη τους εμπειρία να τα βοηθήσουν να λειτουργήσουν καλύτερα; Εκτός κι αν είναι ικανοί να διοικήσουν μόνο μεγάλα σχολεία και δεν καταδέχονται τα μικρά. Ή εκτός κι αν πήραν χαρτί και μολύβι και τα υπολόγισαν. Μικρό διευθυντικό επίδομα, περισσότερες ώρες μάθημα χωρίς υποδιευθυντές και γραμματειακή υποστήριξη, πολλά χιλιόμετρα πήγαινε έλα. Δε συμφέρει.

ΔΑΚΕ: «Με τι ποσοστά έγινε η κατανομή των θέσεων μεταξύ συνδικαλιστών, συζύγων και φίλων των ΚΕΕ και ΑΑΚ;»

Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια. Η λάσπη στον ανεμιστήρα. Προκαλούμε τους συκοφάντες της ΔΑΚΕ να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία των συναδέλφων που οι ίδιοι θεωρούν ότι είναι μέλη, σύζυγοι και φίλοι της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών, δημοσιοποιώντας ταυτόχρονα και τα αντικειμενικά τους μόρια καθώς και τα μόρια της συνέντευξης.

Στη συνέχεια όμως θα πρέπει να δημοσιοποιήσουν και τα στοιχεία όλων εκείνων των πρώην και νυν Διευθυντών που πέρασαν από τα ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ, που θήτευσαν οι ίδιοι ή συγγενείς τους σε βουλευτικά γραφεία ή άλλες θέσεις λούφας και παραλλαγής. Ταυτόχρονα να μας δώσουν και τα αντικειμενικά τους μόρια στις κρίσεις του 2007, 2011, 2015 και 2017 και τις βαθμολογίες που συγκέντρωσαν στις συνεντεύξεις. Δεν μας πειράζει στη λίστα αυτή να συμπεριληφθούν και όσοι στο μεταξύ συνταξιοδοτήθηκαν.

Ας μας εξηγήσουν επίσης για ποιο λόγο προσπάθησαν μέσω γνωστών και φίλων να επηρεάσουν τα μέλη του σημερινού διευρυμένου ΠΥΣΔΕ, προκειμένου να ευνοηθούν οι κομματικοί τους φίλοι;

Διαμαρτύρεται η ΔΑΚΕ για τον τρόπο με τον οποίο στελεχώθηκαν τα διευρυμένα ΠΥΣΔΕ. Εδώ και πάλι γελάμε. Στο σπίτι του κρεμασμένου, μιλάτε για σκοινί; Δεν μας εξηγείτε καλύτερα πώς έγινε «αξιοκρατικά» η επιλογή των μελών του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ το 2007 και το 2011; Δεν μας εξηγείτε και τη συμπεριφορά των αιρετών σας τότε; Δεν συμμετείχαν; Δεν κατέθεσαν βαθμολογίες; Δεν βαθμολόγησαν με άριστα τους κομματικούς σας φίλους; Δεν χαντάκωσαν όσους θέλατε να πετάξετε απέξω;

Πράγματι η σημερινή κυβέρνηση στελέχωσε τα ΠΥΣΔΕ με ημέτερους, όπως ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενες. Πράγματι η σημερινή κυβέρνηση έφτιαξε ένα νόμο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της, όπως ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενες. Προς τι λοιπόν οι διαμαρτυρίες και η οχλοβοή; Αν η ΔΑΚΕ θεωρεί κάποιους από τους καινούργιους Διευθυντές ανίκανους ας μας πει ποιοι είναι και με ποιους θα πρέπει να αντικατασταθούν.

Εμείς ως Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών συγχαίρουμε τους νέους Διευθυντές και τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους.

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών