Το "δικό μου" σχολείο

Το "δικό μου" σχολείο

Όλο και συχνότερα ακούγεται τελευταία αυτή η φράση, με αφορμή και την επιλογή Δ/ντών σχολικών μονάδων που γίνεται αυτό το διάστημα. Ορισμένοι υποψήφιοι Δ/ντές θεωρούν το σχολείο στο οποίο υπηρετούσαν ως στελέχη ως "δικό τους" και μην τολμήσει κανείς άλλος να το δηλώσει γιατί θα γίνει της "Κορέας". Τι κι αν έχουν στο ίδιο σχολείο 8, 10 ή και 15 χρόνια; Τι κι αν υπολείπονται στα μετρήσιμα κριτήρια άλλων υποψηφίων; Τότε φτάνουν στα όρια της αυτογελοιοποίησης βάζοντας τους Συλλόγους γονέων να στέλνουν παντού επιστολές για το πόσο καλοί Δ/ντές ήταν και να απειλούν θεούς και δαίμονες μην τολμήσουν και τους πάρουν τον καλό Δ/ντή.

Μάλιστα...ο σύλλογος γονέων αξιολογητής του Δ/ντή κι αύριο, γιατί όχι; θα προσλαμβάνει, θα αξιολογεί και θα απολύει και το διδακτικό προσωπικό. Αφού μπορεί να κρίνει τον Δ/ντή,δεν θα μπορεί να κρίνει το προσωπικό;

Η πρόταση που διατυπώθηκε στη βουλή, από τον υπουργό παιδείας κατά την ψήφιση του νέου νόμου για την επιλογή Δ/ντών, για υποχρεωτική μετακίνηση όσων Δ/ντών συμπληρώνουν δυο θητείες-8 χρόνια-στο ίδιο σχολείο είναι προς την ορθή κατεύθυνση. Το σχολείο δεν είναι "δικό μου", "δικό σου" κλπ. Είναι του ελληνικού λαού. Κι όποιος θέτει υποψηφιότητα για Δ/ντής, θέτει εν δυνάμει για όλες τις σχολικές μονάδες του ΠΥΣΠΕ κι όχι για το "δικό του" σχολείο μόνο. Αν δεν του αρέσει ας μην καταθέσει καθόλου υποψηφιότητα κι ας αφήσει άλλους να γίνουν, που επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οπουδήποτε.

Αυτά...

Δημήτρης Μπράτης

Σχετικές αναρτήσεις

Σχολείο 9002723163446131256

Δημοσίευση σχολίου

1 σχόλιο

Firebird είπε...

Αυτο προφανως ισχυει για ολους, σε καθε πεδιο της Εκπαιδευσης...και για τον κ. Μπρατη, που κοντευει να γινει ισοβιος.

Τοπικές επιχειρήσεις

Ενημέρωση στο email σας

Εισάγετε το email σας:

Πρόσφατα

Δημοφιλή

Σαν σήμερα

Προβολή επιχειρήσεων

item