Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Ένας Φυσικός από το 6ο Γυμνάσιο Κατερίνης στο 10ο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ Φυσικών Επιστημών

Ο κ. Χρήστος Πετούσης, εκπαιδευτικός του 6ου Γυμνασίου Κατερίνης, συμμετείχε στην ομάδα Ελλήνων επιστημόνων που πήρε μέρος στο 10ο Παν...

Ένας Φυσικός από το 6ο Γυμνάσιο Κατερίνης στο 10ο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ Φυσικών Επιστημών

Ο κ. Χρήστος Πετούσης, εκπαιδευτικός του 6ου Γυμνασίου Κατερίνης, συμμετείχε στην ομάδα Ελλήνων επιστημόνων που πήρε μέρος στο 10ο Πανευρωπαϊκό φεστιβάλ «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο» (Science on Stage), που έγινε στο συνεδριακό κέντρο Kölcsey στο Debrecen της Ουγγαρίας, από τις 29 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 2017.

Την ελληνική αποστολή αποτελούσαν οι βραβευθέντες εκπαιδευτικοί των «9ων Πανελληνίων Αγώνων Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών», που πραγματοποιήθηκαν στις 11 και 12 Νοεμβρίου 2016, στο Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγάλεω. Μάλιστα η ελληνική ομάδα κέρδισε βραβεία και διακρίσεις ανάμεσα σε 400 συναδέλφους τους από 32 άλλες χώρες (Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ολλανδία, Σουηδία, Καναδάς κ.ά.) που συμμετείχαν στη διοργάνωση αυτή. Το φεστιβάλ επισκέφθηκαν 600 εκπαιδευτικοί από όλη την Ευρώπη. Ο Χρήστος Πετούσης συμμετείχε με την εργασία του « Ασύρματη μεταφορά ενέργειας. Πηνίο Tesla, παρελθόν ή μέλλον; »

Τα φεστιβάλ είναι η κεντρική εκδήλωση του προγράμματος «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο» (Science on Stage) και πραγματοποιούνται κάθε δύο χρόνια (το επόμενο θα γίνει στο Cascais της Πορτογαλίας).Με τα διεθνή φεστιβάλ, το «Science on Stage» υποστηρίζει την επαγγελματική εξέλιξη των εκπαιδευτικών. Ο γενικός στόχος είναι η αντιμετώπιση του επιστημονικού αλφαβητισμού η προσέλκυση περισσότερων σπουδαστών στις Θετικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, την Μηχανική και την Πληροφορική και η βελτίωση της διδασκαλίας συνδέοντας εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που επεξεργάζονται και παρουσιάζουν πρωτότυπες ιδέες, νέες μεθόδους διδασκαλίας και πειραματικές κατασκευές που αναζωογονούν τα μαθήματα των Φυσικών Επιστημών στα σχολεία και αναδεικνύουν την άμεση σύνδεσή τους µε την καθημερινή µας ζωή.

Είναι αξιοσημείωτο ότι όλες οι εργασίες των Ελλήνων εκπαιδευτικών προσκλήθηκαν να παρουσιασθούν στους εκπαιδευτικούς πολλών χωρών, ενώ παρουσιάστηκαν και από τηλεοπτικά δίκτυα της Ουγγαρίας και της Ταϊλάνδης!

Έως σήμερα, η Ελλάδα έχει βραβευτεί στις επτά από τις εννέα διοργανώσεις του προγράμματος που συµμετείχε. 

Φωτογραφίες από το φεστιβάλ είναι ανηρτμµένες στην διεύθυνση: 
και βίντεο των εργασιών στην διεύθυνση:

Θερμά συγχαρητήρια από τον Διευθυντή του 6ου Γυμνασίου, κ. Νικόλαο Κωστόπουλο, καθώς και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς.