Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Ναζί "Χρυσαυγίτες" σε διατεταγμένη υπηρεσία με την κάλυψη της ελληνικής αστυνομίας τα ΜΑΤ (του Παναγιώτη Σαββίδη)

Παναγιώτης Σαββίδης Χρυσαυγίτες ναζί σε διατεταγμένη υπηρεσία με σιδερολοστούς και ρόπαλα και με της πλάτες της αστυνομίας και των ΜΑΤ...

Ναζί "Χρυσαυγίτες" σε διατεταγμένη υπηρεσία με την κάλυψη της ελληνικής αστυνομίας τα ΜΑΤ (του Παναγιώτη Σαββίδη)
Παναγιώτης Σαββίδης
Χρυσαυγίτες ναζί σε διατεταγμένη υπηρεσία με σιδερολοστούς και ρόπαλα και με της πλάτες της αστυνομίας και των ΜΑΤ, επιτίθενται στους πάντες, με τα προστάγματα των κατά τα άλλα,βουλευτών του τρίτου κόμματος όπως αρέσκονται να επικαλούνται, τους ναζί Κασιδιάρη και Λαγό.

Σε ομάδα ναζί χρυσαυγιτών, που επικεφαλής είναι ο υπόδικος Λαγός, ξεπηδάει χρυσαυγίτης και με σιδερολοστό επιτίθεται χωρίς κανένα λόγο σε τηλεοπτικό συνεργείο.
Είχε προηγηθεί φιέστα των ναζί στον Πειραιά, σε εκδήλωση κατά της «Ισλαμοφοβίας». Όπου τα κηρύγματα ρατσιστικού μίσους, μισαλλοδοξίας και ξενοφοβίας περίσσεψαν, βγάζοντας λάδι πάλι ιμπεριαλιστές, Ε.Ε. και κεφάλαιο, που ευθύνονται για το δράμα προσφύγων, μεταναστών.
 Βέβαια οι ίδιοι αυτοί καπιταλιστές, ευθύνονται και για της πολιτικές φτωχοποίησης και εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού που επεκτείνεται στην Ε.Ε. (βλ. κινητοποιήσεις Γαλλικού λαού).
Οι χρυσαυγίτες δεν βγάζουν άχνα, παρά μόνο καλούν τον λαό, να διαλέξει ιμπεριαλιστή, εκμεταλλευτή. Τώρα υποστηρίζει σθεναρά και την εκστρατεία του Ντόναλντ Τράμπ, με εκτενές αρθρογραφίες μέσα από το σάιτ τους. Τόσο πατριώτες οι «λεβέντες» της «χρυσής αυγής».
 Η «χρυσή αυγή» βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία από το ίδιο το σύστημα. Αξιοποιείται σε περίοδο οικονομικής κρίσης, για να αποσβήσει κάθε ριζοσπαστική φλόγα που πάει να ανάψει από τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα.
Πλασαρίζετε σαν αντισυστιμική δύναμη για αυτό ακριβώς τον λόγο. Για να μετατρέψει κάθε δίκαια λαϊκή αγανάκτηση, σε στρεβλή και αποπροσανατολισμένη δράση, εμποτισμένη με ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις, στα πλαίσια του συστήματος, που δεν αμφισβητεί την οικονομική του βάση. Για αυτό η «χρυσή αυγή» χαρακτηρίζεται γιος και φρουρός του συστήματος και έχει μεγάλη υποστήριξη από εφοπλιστές, βιομηχάνους και από άλλα τμήματα του κεφαλαίου.
Η «χρυσή αυγή» έχει μέχρι και σχέσεις με τμήματα της αστικής τάξης της Ρωσία που στελέχη της επισκέπτονται συχνά. Δημοσιεύματα κατά καιρούς κάνουν λόγο ότι χρηματοδοτείται αδρά από κέντρα της Ρωσικής αστικής τάξης. Για αυτό και υποστήριξε από την πρώτη στίγμα την Ρωσική αστική τάξη, στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς της, με ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε. για το θέμα της Συρίας και γενικότερα με τους ανταγωνισμούς της στην Μέση Ανατολή. Βέβαια για το Ουκρανικό ζήτημα δεν βγάζει τσιμουδιά.
Από αυτή την σκοπιά, κάνει κριτική, περιστασιακά σε Ε.Ε. και ΗΠΑ και όχι από την σκοπιά ότι πρόκειται για ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς που εχθρεύονται ταξικά, τα εργατικά- λαϊκά συμφέροντα προς όφελος των μονοπωλίων και καπιταλιστών και οι μεταξύ ανταγωνισμοί τους οδηγούν σε πολέμους και αιματοκυλούνται οι λαοί. Για αυτό η δράση της στοχεύει στο να υποσκάπτει κάθε αντιιμπεριαλιστική πρωτοβουλία, ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό που βοηθούν στην χειραφέτηση του λαού και στην ριζοσπαστικοποίηση του.
 Είναι χρήσιμες οι υπηρεσίες της προς το σύστημα, που υπηρετεί με αξιοθαύμαστο φανατισμό η «χρυσή αυγή», σαν απροκάλυπτη αντικομμουνιστική δύναμη που εχθρεύεται και μισή, τους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες και της διεκδικήσεις τους και κυρίως εκείνους που γίνονται από ταξική σκοπιά και καλούν σε αντεπίθεση.
Είναι καιρός να κατανοηθεί ο χαρακτήρας και ο ρόλος της « χρυσής αυγής» που δρα εφεδρικά για λογαριασμό του συστήματος. Υπάρχουν πολλά εχέγγυα για αυτό και ενδεικτικά αναφερθήκαμε στην αρχή αυτού του κειμένου.
Σήμερα η «χρυσή αυγή» κυνηγάει τον ξένο, τον πρόσφυγα, μετανάστη, αντιφασίστα, απεργό, διαδηλωτή, κομμουνιστή. Αύριο θα κυνηγήσει και εσένα, που σήμερα δηλώνεις φίλος της, Γιατί θα θέλεις να σηκώσεις κεφάλι στα αφεντικά, να διεκδικήσεις καλύτερη ζωή και δικαιώματα. Και το χουμε ξαναπεί και πολλοί πριν από εμάς. Όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται τότε δεν μιλάμε για φάρσα.
Απομόνωσε την « χρυσή αυγή» σαν δύναμη αντιδραστική, αντιλαϊκή, που εχθρεύεται τα λαϊκά συμφέροντα και δικαιώματα. Ένας είναι ο δρόμος του λάου. Λαϊκή οργάνωση, ταξική, αντιμονοπωλιακή, συσπείρωση, όξυνση της ταξικός πάλης, ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, για την εργατική - λαϊκή εξουσία. Είναι ο δρόμος για την λαϊκή διέξοδο από την κρίση, ο δρόμος της κοινωνικής προοπτικής και λαϊκής ευημερίας.

Σαββίδης Παναγιώτης