Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Ανοίγουν άλλες 10.000 θέσεις στους παιδικούς σταθμούς

Δεύτερη ευκαιρία στα 40.000 παιδιά που έμειναν εκτός παιδικών σταθμών τον Ιούνιο, επειδή δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια, δομές κα...

Ανοίγουν άλλες 10.000 θέσεις στους παιδικούς σταθμούς

Δεύτερη ευκαιρία στα 40.000 παιδιά που έμειναν εκτός παιδικών σταθμών τον Ιούνιο, επειδή δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια, δομές και προσωπικό, δίνεται από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.

Με ανακοίνωση της η ΕΕΤΑΑ, έπειτα από εντολή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Αλέξη Χαρίτση, καλεί τους γονείς που τα παιδιά τους έμειναν εκτός του προγράμματος δωρεάν φιλοξενίας να διεκδικήσουν τώρα μια θέση από τις 10.000 που έμειναν κενές σε όλη τη χώρα. Οι 10.000 κενές θέσεις οφείλονται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν υποδομές σε κάποιες περιοχές της χώρας προκειμένου να φιλοξενήσουν τα παιδιά που είναι κυρίως βρεφικής ηλικίας. Ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, τα μη χρησιμοποιηθέντα vouchers (δελτία δωρεάν φιλοξενίας παιδιών) να τα αξιοποιήσουν τώρα άλλοι γονείς σε περιοχές όπου υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις σε παιδικούς σταθμούς.

Χθες, η ΕΕΤΑΑ εξέδωσε τη σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση, καλώντας τους γονείς που, ενώ είχαν όλα τα δικαιολογητικά, δεν έλαβαν voucher τον Ιούνιο, επειδή εξαντλήθηκε ο προϋπολογισμός, να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση για τη συμμετοχή στην αναδιανομή των μη χρησιμοποιηθέντων vouchers.

Ο αριθμός των vouchers ανέρχεται περίπου σε 10.000, από ένα σύνολο 92.300, και θα διανεμηθούν με βάση αυστηρά τη μοριοδότηση που έλαβαν όλοι τον Ιούνιο, με την απαραίτητη προϋπόθεση, βέβαια, οι γονείς να έχουν εξασφαλίσει θέση σε παιδικό σταθμό δημόσιο ή ιδιωτικό.

Με βάση τα περσινά δεδομένα, η ΕΕΤΑΑ εκτιμά ότι, τέλη Σεπτεμβρίου που θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αναδιανομής, ο συνολικός αριθμός των ωφελούμενων παιδιών μπορεί να προσεγγίσει τα 100.000.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι μέχρι της 27 Σεπτεμβρίου 2017. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμβουλευτούν την ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ.