Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Ανακοίνωση του αιρετού μέλους του ΠΥΣΔΕ Πιερίας Μπουλούμη Δημήτρη

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών 1ο Θέμα:  Βαθμολογική αναγνώριση προϋπηρεσίας εκπ/κών Α΄/θμιας και Β΄/θμιας εκπ/σης, η οποία δε σ...

από την Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών
Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών
1ο Θέμα: Βαθμολογική αναγνώριση προϋπηρεσίας εκπ/κών Α΄/θμιας και Β΄/θμιας εκπ/σης, η οποία δε συνιστά δημόσια υπηρεσία. 

Αγαπητοί συνάδελφοι

Όσοι επιθυμείτε να αναγνωρίσετε βαθμολογικά προϋπηρεσία από μη δημόσια υπηρεσία αλλά με συναφές αντικείμενο, μπορείτε να ενημερωθείτε για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από το άρθρο 9 του κεφ. Γ΄ του Ν. 4452/2017, καθώς επίσης και από τη διευκρινιστική εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 35527/Ε2/03-03-2017, η οποία έχει αποσταλεί και στα σχολεία και στη συνέχεια να τα καταθέσετε στη Δ/νση Β΄/θμιας Εκπ/σης, προκειμένου να εξεταστούν από το ΠΥΣΔΕ.

Η αναγνώριση αυτή θα οδηγήσει σε αύξηση του πλεονάζοντος χρόνου σε βαθμό, κάτι που αφορά προς το παρόν την περίπτωση υποβολής αίτησης για θέση ευθύνης. 

2ο Θέμα: Απάντηση στην ανακοίνωση της Α.Α.Κ. καθηγητών Πιερίας.

Αγαπητοί συνάδελφοι

Με αφορμή την ανακοίνωση της Α.Α.Κ. καθηγητών Ν. Πιερίας σχετικά με αίτημα της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών, που κατατέθηκε στο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας, ώστε να χορηγούνται οδοιπορικά στους αιρετούς όλων των παρατάξεων, για τις επισκέψεις που πραγματοποιούν στις σχολικές μονάδες, για ενημέρωση των συναδέλφων αναφέρω τα εξής:

Η κυβερνητική παράταξη της Α.Α.Κ. εδώ και δύο χρόνια συνεχίζει να υποκρίνεται με τον πιο άκομψο τρόπο και να υπονομεύει εκ των έσω το συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου.

Πάνω από τέσσερα χρόνια υπηρέτησα με αξιοπρέπεια και αμεροληψία ως αιρετό μέλος στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Πιερίας, τιμώντας στο έπακρο την ψήφο σας. Όλα αυτά τα χρόνια βίωσα πρωτόγνωρες καταστάσεις, διότι ανήκω σε μία μη κομματική παράταξη την Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών, που λειτουργεί με γνώμονα το καλό του εκπαιδευτικού, αλλά και του μαθητή. Εκτός όμως όλων των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίσαμε, υπάρχει και ένα άλλο αντικειμενικό πρόβλημα, που είναι το οικονομικό, διότι η Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών δεν χρηματοδοτείται από κανέναν και δεν θέλει να χρωστάει σε κανέναν. Θέλοντας λοιπόν να ξεπεράσουμε με αξιοπρέπεια το σκόπελο αυτό και να συνεχίσουμε απρόσκοπτα το έργο μας, ενημερώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους συναδέλφους, απευθυνθήκαμε στο συνδικάτο μας, ώστε να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα. Αυτό απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία 5:2, μειοψηφώντας τα δύο μέλη της Κ.Ε.Ε.

Με την συγκεκριμένη λοιπόν ανακοίνωσή της η Α.Α.Κ. δηλώνει ότι ουδέποτε συμφώνησε με την πρόταση αυτή και ότι είναι ευθύνη της πολιτείας και όχι των τοπικών Ε.Λ.Μ.Ε., να χορηγεί οδοιπορικά στους αιρετούς των συμβουλίων. Επίσης αναφέρει ότι μετά το 2009 δεν προβλέπεται καμία αποζημίωση από την πολιτεία για τους αιρετούς του Π.Υ.Σ.Δ.Ε., καθώς επίσης και ότι τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. δεν λαμβάνουν οδοιπορικά από το ταμείο της Ε.Λ.Μ.Ε., για επισκέψεις σε σχολεία, μολονότι κάτι τέτοιο προβλέπεται από το καταστατικό της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας.

Επειδή λοιπόν κάποιοι συνάδελφοι της Α.Α.Κ. και πρώην μέλη του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. έχουν κοντή μνήμη, τους υπενθυμίζω ότι μέσα στο 2013 και οδοιπορικά έχουν πάρει (κάτι το οποίο μπορεί να βεβαιωθεί από τα βιβλία εσόδων- εξόδων της Ε.Λ.Μ.Ε.), αλλά και πρόταση στήριξαν ώστε να αποζημιωθεί πρώην αιρετός από την Ε.Λ.Μ.Ε. για δικαστικά έξοδα, που κατέβαλε σε παλαιότερη υπόθεση του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. με τους δημόσιους ελεγκτές, όταν μάλιστα ο συγκεκριμένος αιρετός εισέπραττε αποζημίωση 41.€ ανά συνεδρίαση για αρκετά χρόνια και ειδικότερα, μέχρι τον Οκτώβριο του 2011 που καταργήθηκε. Επίσης υπενθυμίζω ότι τα μέλη της Α.Α.Κ. στο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ενέκριναν αρκετά ποσά για μετακινήσεις όπως χορωδίας εκπαιδευτικών, μαθητών για συμμετοχή σε διαγωνισμό πληροφορικής, για αγορά εξοπλισμού του γραφείου ΠΛΗΝΕΤ, θεατρικό Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κ.α. τα οποία ούτε προβλέπονται από το καταστατικό αλλά και ούτε απαγορεύονται.

Επίσης σας υπενθυμίζω συνάδελφοι ότι όταν μπήκε εκπρόσωπος της Κ.Ε.Ε. στο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε., στο ταμείο υπήρχαν μόνο 300 € και μετά από τέσσερα χρόνια επί προεδρίας Βαρδακώστα έφτασε στις 15.000 € καθώς και ότι πριν από μερικούς μήνες με πρόταση της Κ.Ε.Ε.  μειώθηκε η συνδρομή στην Ε.Λ.Μ.Ε. από 10 € σε 6 €.

Τώρα λοιπόν φοβήθηκε η Α.Α.Κ. μήπως ζημιωθεί το ταμείο της Ε.Λ.Μ.Ε., χορηγώντας στους αιρετούς αποζημίωση οδοιπορικών, που θα ήταν της τάξης περίπου των 150 € και θα αποτελούσε παρακαταθήκη για τους επόμενους αιρετούς και τον κλάδο;

Προφανώς λοιπόν, ένας είναι ο πραγματικός λόγος που καταψήφισαν τα μέλη της Α.Α.Κ., αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., την πρόταση της Κ.Ε.Ε.: Να φύγουν οι ελεύθερες φωνές από το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. και το συνδικαλιστικό μας κίνημα, που είναι επικίνδυνες για αυτούς και τις παρατάξεις που εκπροσωπούν, ώστε να αναλάβουν, όπως στο παρελθόν, ηγετικό ρόλο οι κομματικές παρατάξεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον κλάδο.

Παρατήρηση:

Σας παραθέτω την παράγραφο 3 του άρθρου 4 του Κεφαλαίου Β ΄(πόροι Ε.Λ.Μ.Ε) του καταστατικού της Ε.Λ.Μ.Ε, ώστε να εξάγετε τα δικά σας συμπεράσματα:

Άρθρο 4

3. Τα έσοδα της Ε.Λ.Μ.Ε διατίθενται:
α) για έξοδα λειτουργίας γραφείου,
β) για μισθούς υπαλληλικού προσωπικού,
γ) για την έκδοση περιοδικού και εκτύπωση κάθε είδους διαφωτιστικού και ενημερωτικού έντυπου,
δ) για έξοδα κίνησης και παράστασης των μελών του Δ.Σ. και Ε.Σ.,
ε) για πληρωμή της ετήσιας συνδρομής των μελών της στην Ο.Λ.Μ.Ε., σε ύψος που ορίζει η Γ.Σ. ή το Συνέδριο της Ομοσπονδίας και μέσα στα χρονικά όρια που προβλέπει το καταστατικό της Ο.Λ.Μ.Ε και
στ) για κάθε άλλη ανάγκη της Ε.Λ.Μ.Ε., που περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό

Με εκτίμηση
ο αιρετός Μπουλούμης Δημήτρης


ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
αιρετό τακτικό μέλος του ΠΥΣΔΕ
τηλ. 6940044993

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
αιρετό αναπληρωματικό μέλος του ΠΥΣΔΕ
τηλ. 6930478469

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών