Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Το πουκάμισο είναι γεμάτο, η τσέπη όμως αδειανή.

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών Σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση της κυβερνητικής συνδικαλιστικής παράταξης Α.Α.Κ., στην οποία αν...

από την Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών
Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών
Σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση της κυβερνητικής συνδικαλιστικής παράταξης Α.Α.Κ., στην οποία αναφέρεται το όνομά μου, έχω να δηλώσω τα ακόλουθα:

Μετά τις τελευταίες εκλογές για το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας, ως αιρετοί της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών (βασικό και αναπληρωματικό μέλος) στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Πιερίας δεν έχουμε πραγματοποιήσει καμία επίσκεψη σε σχολείο εκτός της πόλης της Κατερίνης, λόγω αδυναμίας να ανταπεξέλθουμε στο οικονομικό κόστος της μετακίνησης. Ως αποτέλεσμα, το δικαίωμα των συναδέλφων μας για ζωντανή ενημέρωση (όπως κάναμε με συνέπεια επί 4 χρόνια) απεμπολείται.

Το πουκάμισο είναι γεμάτο, η τσέπη όμως αδειανή.

Θέλω να δηλώσω επίσης κατηγορηματικά ότι τα 4,5 χρόνια της συνδικαλιστικής μας ζωής δεν είχαμε ποτέ καμία οικονομική συναλλαγή με βουλευτικά γραφεία, κόμματα ή αποκόμματα. Επίσης δεν έχουμε και κρυφά εισοδήματα, ώστε να έχουμε την πολυτέλεια ενός ακριβού χόμπι, όπως είναι αυτό του γιαλαντζί συνδικαλιστή, που γυρνάει από λουλούδι σε λουλούδι χτυπώντας τους συναδέλφους φιλικά στην πλάτη.

Για το λόγο αυτό, υποβάλαμε αίτημα στην Ε.Λ.Μ.Ε. να καλύψει ένα μικρό μέρος από τα οδοιπορικά των αιρετών (ανεξαρτήτως παράταξης) για τις μετακινήσεις τους σε σχολεία εκτός Κατερίνης με το συμβολικό ποσό των 150 € το χρόνο! Η πρόταση απορρίφθηκε ομόφωνα από όλες τις κομματικές παρατάξεις, συμπεριλαμβανομένης και της Α.Α.Κ. 

Τόσο για την πρόταση που καταθέσαμε, όσο και για την απόφαση αυτή του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ενημερώσαμε τους συναδέλφους με σχετικό ενημερωτικό δελτίο. Ως εκ τούτου κανένας λόγος δεν υπήρχε να το κάνει εκ νέου η Α.Α.Κ., εκτός κι αν θεωρεί εαυτό μη κομματική παράταξη.

Σ’ αυτή την αστεία περίπτωση όμως, θα πρέπει να εξηγήσει στους συναδέλφους τη στάση της τα τελευταία 2 χρόνια. 

Θα πρέπει να μας εξηγήσουν, γιατί καταψηφίζουν σχεδόν κάθε κείμενο που στρέφεται ενάντια στην κυβέρνηση. 

Θα πρέπει να μας πουν γιατί συντάχθηκαν με τις υπόλοιπες κομματικές παρατάξεις (ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ πακέτο) αποσύροντας τα κείμενα που κατέθεσαν προς ψήφιση, όταν φέραμε ως θέμα τις δημιουργικές εργασίες, τη θεματική εβδομάδα, ακόμα και για τις δηλώσεις της επόμενης υπουργού παιδείας κας Κεραμέως για εκπαιδευτικούς φαντάσματα.

Ας μας εξηγήσουν, για ποιο λόγο αρνήθηκαν να βγει έστω ένα κείμενο διαμαρτυρίας για το μπάχαλο της μοναδικής καθαρά εκπαιδευτικής γιορτής των Τριών Ιεραρχών.

Συνάδελφοι,

έχουν περάσει τρεις μήνες από την εκλογή του νέου Δ.Σ. και ενώ βρισκόμαστε στη δίνη ραγδαίων εξελίξεων η Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας ασχολείται μόνο με σημαντικά θέματα.

Όχι, δεν ασχολείται με τις συμπτύξεις ειδικοτήτων που έχουν προαναγγελθεί. Ούτε και με τις αιτήσεις μετάθεσης, που για άλλη μια χρονιά έγιναν καθυστερημένα και με τέτοιο τρόπο, ώστε κάθε εκπαιδευτικός, που επιθυμεί μετάθεση, βελτίωση ή οριστική τοποθέτηση να είναι ένας εν δυνάμει χάκερ.

Αντίθετα ασχολείται με:

- την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων που έστησαν οι κομματικές παρατάξεις χωρίς να ρωτήσουν κανένα συνάδελφο, για να εξυπηρετήσουν τους «ημέτερους».

- τη θεατρική παράσταση «Πες το ψέματα», την οποία μάλιστα χρηματοδότησε στ’ αλήθεια και όχι στα ψέματα.

- τη συμμετοχή της Ε.Λ.Μ.Ε. στις δράσεις του Κ.Κ.Ε. 

Και φυσικά να μην ξεχάσουμε το πιο σημαντικό:

- την ομάδα της Ε.Λ.Μ.Ε. στο facebook, την οποία προσπαθούν εναγωνίως οι κομματικές παρατάξεις να ελέγξουν και αποτελεί θέμα ημερήσιας διάταξης σε όλα τα Δ.Σ. που έχουν γίνει μέχρι σήμερα!!

Έξις, δευτέρα φύσις. Όταν έχεις συνηθίσει να λες ψέματα, μπερδεύεις την αλήθεια με το ψέμα. Για να βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους και επειδή στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί, καλώ τους συντάκτες του κειμένου, οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και είναι γενναιόδωροι με τα λεφτά των άλλων, να απαντήσουν στα εξής ερωτήματα:

- Υπάρχουν μέλη της Α.Α.Κ. που έχουν πάρει δάνεια από την Ε.Λ.Μ.Ε. που παρέμειναν για χρόνια ανεξόφλητα;

- Υπάρχουν μέλη της Α.Α.Κ. που τα τελευταία χρόνια, αντίθετα με τα όσα γράφει η ανακοίνωση, έχουν πάρει οδοιπορικά από την Ε.Λ.Μ.Ε. για επισκέψεις σε σχολεία;

Όταν η πένα της Αυτόνομης Αγωνιστικής Κωλοτούμπας ασχολείται με μέλη της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών, θα πρέπει να απολυμαίνεται πρώτα με betadine.

Γιώργος Βαρδακώστας

Αντιπρόεδρος Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας

Αναπληρωματικός αιρετός Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Πιερίας

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών