Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Ο ψεύτης και ο κλέφτης τα πρώτα 8 χρόνια χαίρονται …

  Μια φορά κι έναν καιρό το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας συνεδρίαζε κάθε Τρίτη στις 20:00. Ίδιος Πρόεδρος και τότε, ίδιος και σήμερα. Βέβαια απ...

 


Μια φορά κι έναν καιρό το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας συνεδρίαζε κάθε Τρίτη στις 20:00. Ίδιος Πρόεδρος και τότε, ίδιος και σήμερα. Βέβαια από τότε κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι. Φαίνεται ότι τα περισσότερα προβλήματα του κλάδου έχουν ήδη λυθεί και ο Πρόεδρος έχει ξενερώσει λίγο με αυτές τις αγγαρείες … τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. ντεε.

Έτσι φτάσαμε στα προβλεπόμενα από το καταστατικό:

«Άρθρο 14.

1. Το Δ.Σ. συνεδριάζει τακτικά δυο φορές το μήνα και είναι ανοικτές για τα μέλη της ΕΛΜΕ χωρίς δικαίωμα λόγου και έκτακτα όταν το κρίνει αναγκαίο ο Πρόεδρος ή το ζητήσουν με έγγραφη αίτηση τρία (3) τουλάχιστον μέλη του.»

Αν σας φαίνεται «ό,τι να ’ναι» η σύνταξη στο παραπάνω κείμενο, δεν φταίει ο δαίμων του τυπογραφείου, αλλά φταίει το ότι η Ε.Λ.Μ.Ε. είναι «ό,τι να ’ναι». Ομοίως και παρακάτω:

«2. Την Ημερήσια Διάταξη καταρτίζει ο Πρόεδρος με το Γεv.Γραμματέα, αφού λάβουν υπόψη τους τις απόψεις των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. και την ανακοινώνει μαζί την πρόσκληση στα μέλη του Δ.Σ. τουλάχιστον δύο μέρες πριν από τη συνεδρίαση. Όταν πρόκειται για έκτακτη συνεδρίαση τα θέματα αναγράφονται απαραιτήτως στην αίτηση των μελών που τη ζητούν και γνωστοποιούνται στα υπόλοιπα μέλη από τον Πρόεδρο, όπως και τα θέματα της τακτικής συνεδρίασης ή απευθείας από τα μέλη που υπογράφουν την αίτηση για συνεδρίαση σε περίπτωση που αρνείται ο Πρόεδρος να συγκαλέσει το Δ.Σ. Για έκτακτη συνεδρίαση δεν είναι αναγκαία η διήμερη προειδοποίηση.»

Υποθέτουμε ότι όλες οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. είναι έκτακτες, διότι ποτέ δεν τηρείται η προθεσμία που αναφέρεται στο καταστατικό.

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. λοιπόν συνεδριάζει δυο φορές το μήνα … ή μία … ή καμία … ή όποτε του καπνίσει του Προέδρου, που είναι και το σωστό εδώ που τα λέμε. 

- Δεν μπορώ αυτή την εβδομάδα. 

- Όχι, ούτε αυτή την εβδομάδα μπορώ, πρέπει να πάω στην Καβάλα. 

- Θα αργήσω λίγο … όχι πολύ … καμιά ώρα μόνο … ή … για την ακρίβεια, θα έρθω 10 λεπτά πριν τελειώσει το Δ.Σ. γιατί έχω δουλειά. 

- Δεν έχω χρόνο, σε 20 λεπτά πρέπει να πάω στο νοσοκομείο. Είστε για μια συνεδρίαση στα όρθια;

- Φτάνουν Πρόεδρε 20 λεπτά; 

- Πώς δεν φτάνουν; Και 5 λεπτά φτάνουν όταν είσαι φουντωμένος.

Μία φούντωση, μια φλόγα

έχω μέσα στην καρδιά

λες και μάγια μου 'χεις κάνει

Συνεδρίαση γλυκιά

Είναι προφανής η αδυναμία του Προέδρου να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, αλλά είναι επίσης προφανής και η απροθυμία του να παραιτηθεί από το αξίωμα που του χαρίζει την αίγλη. Πρόεδρος … και καλά.

Στην πρώτη καραντίνα το Δ.Σ. δεν συνεδρίασε ούτε μία φορά. Στη δεύτερη καραντίνα το Δ.Σ δεν συνεδρίασε ούτε μία φορά. Όχι, ψέματα. Τηλεσυνεδρίασε τρεις φορές (που λέει ο λόγος).

- Θα μπείτε όλοι στην ψηφιακή τάξη Webex του Προέδρου.

- Έγινε Πρόεδρε.

- Τι έγινε Πρόεδρε; Πού είναι ο Γραμματέας; Δεν ακούγεται.

- Έχει πρόβλημα. Προσπαθεί να μπει.

Έμπαινε Γιούτσο φώναζαν κάποτε οι οπαδοί του Ολυμπιακού, αλλά δεν εννοούσαν ακριβώς αυτό. Για την Ιστορία ο Γραμματέας το πάλεψε πολύ, αλλά δεν … Στις 2 συνεδριάσεις ίσα που τον είδαμε και τον ακούσαμε για 5 λεπτά και όπως είναι προφανές ούτε πρακτικά κράτησε ούτε και κατάλαβε τι έγινε. Στη τρίτη συνεδρίαση αντικαθιστούσε και τον Πρόεδρο, ψήφισε μάλιστα κατά λάθος και ένα κείμενο (που «δεν έπρεπε» να ψηφίσει), το οποίο με τη δική του ψήφο πέρασε. Μην ανησυχείτε όμως. Το κείμενο δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας, όχι διότι θάφτηκε στα χιόνια, αλλά διότι πνίγηκε στη λάσπη.

- Έλα Μιχάλη … μας ακούς; Εμείς δεν σ’ ακούμε όμως.

Ούτε και πρόκειται. Ο Μιχάλης αδύνατο να ακουστεί, έχει πρόβλημα με το μικρόφωνο. Κρίμα γιατί είχε τόσα πολλά να πει. Ο άλλος, ο ποιητής φανφάρας, ποιητική αδεία μπαίνει ως Σταματία. Αηδία. Ούτε ο Πρόεδρος δεν ακούγεται στη δική του τάξη και αναγκάζεται να πάρει τηλέφωνο τον εαυτό του (!). Στο τέλος μάλιστα, μη γνωρίζοντας πώς να τερματίσει την τηλε-αηδία αποχωρεί από την δική του αίθουσα, αφήνοντας εμάς τους υπόλοιπους να νομίζουμε ότι η συνεδρίαση συνεχίζεται. 

Μπάχαλο; Και να φανταστεί κανείς ότι υποτίθεται ότι πρόκειται για μάχιμους εκπαιδευτικούς που κάνουν μάθημα επί τρεις μήνες μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας. Πώς τα καταφέρνουν με 25 μαθητές όταν με άλλα 6 μέλη του Δ.Σ. η τηλεδιάσκεψη είναι αδύνατη; Η απάντηση είναι προφανής. Κάτω τα χέρια από τη Webex!

Ράδιο Αρβύλα από την Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας. Ας προσπεράσουμε όμως το νούμερο 18 και το νούμερο 12 και το νούμερο 7 και το 4 και το 3 και όλα τα υπόλοιπα νούμερα και ας πάμε κατευθείαν στο μεγαλύτερο από όλα τα νούμερα … στο νούμερο 1.

Στις 26 Ιανουαρίου ημέρα Τρίτη, δηλαδή την ημέρα που κανονικά θα έπρεπε να συνεδριάσει το Δ.Σ. στις 10:45 π.μ. ο Πρόεδρος αποστέλλει email στους ιθαγενείς:

«Λόγω κωλύματος δεν θα μπορέσω να παραβρίσκομαι στην συνεδρίαση αυτή την εβδομάδα. Αν θέλετε να κάνετε μπορείτε να συννενοηθείτε με τον Αντιπρόεδρο , αν είναι κάτι επείγον.

Από την άλλη εβδομάδα την Τρίτη 2/2/2021 από κοντά.

Να βρούμε μία μεγάλη αίθουσα για να κάνουμε τις συνεδριάσεις μας.

Επίσης πολλοί συνάδελφοι με πήραν τηλ για τις βαθμολογίες- αξιολογήσεις μαθητών και ζητάνε να προωθήσουμε ξανά το έγγραφο της ΟΛΜΕ το οποίο στάλθηκε στις 15-12-2020 από ΟΛΜΕ.

ο Πρόεδρος

Χρήστος Αντωνίου»

Αυτολεξεί και χωρίς να αλλοιώσουμε ούτε ένα κόμμα, μιας και το κόμμα το ίδιο εμπιστεύεται τον Πρόεδρο, ο οποίος κάνει τη δουλειά του όπως πρέπει.

Ο Πρόεδρος δεν μπορεί. Σιγά το νέο. Το περίεργο θα ήταν να μπορούσε. Άντε … να πάει και το παλιάμπελο. Μια βδομάδα πιο πίσω και κοπριά στα λάχανα. Ίσα ίσα που ο Πρόεδρος θα έχει περισσότερο χρόνο να ετοιμάσει την ημερήσια διάταξη και να αποστείλει τα θέματα 2 μέρες πριν, όπως προβλέπει το καταστατικό, δηλαδή την Κυριακή. Φυσικά τέτοια έγκαιρη ενημέρωση δεν έγινε. Αντί γι’ αυτό την Δευτέρα στις 9:51 μ.μ., την ώρα ακριβώς που σκίζονται τα σαγόνια όσων έχουν κουραστεί για το μεροκάματο, ο Πρόεδρος αποστέλλει email:

«Δ.Σ ΤΡΙΤΗ 2 02 2021 ΩΡΑ 18.00

1. ΥΠΟΓΡΑΦΗ - ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΩΝ

2. KATAΣΤΑΤΙΚΟ - ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ - ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ( ΠΡΟΕΔΡΟΣ)

3. 2ο ΓΕΛ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ


ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕ ΠΟΙΟ ΧΩΡΟ ΝΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΝΕΤΟΣ!!!»

Και όποιος το είδε … το είδε. Και όποιος κατάλαβε … κατάλαβε. Από πότε άραγε υπογράφονται και διορθώνονται τα καταστατικά στις συνεδριάσεις της Ε.Λ.Μ.Ε.; Who knows? Ίσως ο Πρόεδρος να εννοεί κάτι άλλο. Ίσως να είναι συνθηματικό για να καταλαβαίνουν μόνο οι μυημένοι. Ή ίσως ακόμη να είναι και αλήθεια. Έτσι κι αλλιώς ο Πρόεδρος το συνηθίζει να «διορθώνει», να παρακάμπτει και να παρερμηνεύει το καταστατικό κατά το δοκούν.

Φυσικά πρόκειται και ένα από τα γνωστά καψόνια του Προέδρου, που θέλει να διαπιστώσει αν τα μέλη του Δ.Σ. είναι πάντα σε ετοιμότητα. Όποιος αγωνιά και καίγεται για να γίνει το Δ.Σ., μιας και το κόμμα έχει στείλει κείμενα προς ψήφιση, θα πρέπει να κοιτάει κάθε τρεις και λίγο τα email του. Όποιος θεώρησε ότι για να μην έστειλε ο Πρόεδρος εγκαίρως ημερήσια διάταξη, μάλλον το Δ.Σ. δεν θα γίνει και αυτή την εβδομάδα όπως δεν έγινε και την προηγούμενη και την προπροηγούμενη … την πάτησε.

Μάλιστα ο Πρόεδρος θέλει να του βρούμε και μια ωραία και άνετη αίθουσα, για να προεδρεύσει της συνεδρίασης, όπως αρμόζει σε έναν Πρόεδρο. Και καλά κάνει. Ποιος δεν θέλει να είναι άνετος κι ωραίος; Για να βρει ο Πρόεδρος την ωραία και άνετη αίθουσα, το πρωί της Τρίτης σκάει μύτη στο Μουσικό Σχολείο. Όχι, δεν είναι αστείο. Ο Πρόεδρος ζητάει από τον Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου και μέλος του Δ.Σ. μια ωραία, άνετη και κυρίως ζεστή αίθουσα για να συνεδριάσει το Δ.Σ., αλλά «ξεχνάει» να του πει ότι έχει ορίσει το Δ.Σ. για το απόγευμα και μάλιστα στις 6:00 μ.μ., χωρίς να ρωτήσει αν κάποιος έχει κάποιο πρόβλημα με την αλλαγή της ώρας. Μόλις ο Πρόεδρος αντιλαμβάνεται ότι το Μουσικό Σχολείο θα διαθέτει ωραία, άνετη και ζεστή αίθουσα, όταν κάποτε αποκτήσει και κτίριο, αποχωρεί προς αναζήτηση αίθουσας. Και φαίνεται ότι την βρίσκει, διότι στις 12:14 μ.μ. αποστέλλει νέο email:

«ΤΟ ΔΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ 5ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΙΣ 18.00»      

Λακωνικός κι ωραίος ο Πρόεδρος και σίγουρα άνετος.

Η αλήθεια δεν διαφέρει πολύ από το ψέμα. Για την ακρίβεια το ψέμα είναι ολόιδιο με την αλήθεια, τροποποιημένη όμως από τον ψεύτη για τον εξυπηρετεί καλύτερα. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι η αλήθεια κι ας αναλογιστεί ο καθένας μας για ποιο λόγο χρειάζονται 5 σελίδες για να ανασκευαστεί ένα ψέμα 5 σειρών, σε ένα κείμενο της Ε.Λ.Μ.Ε. το οποίο έγραψε μόνος του ο Πρόεδρος, αφού φυσικά το Δ.Σ. δεν είχε συνεδριάσει (τι πρωτότυπο)! 

Από την εν λόγω συνεδρίαση με τα τρία παραπάνω αναφερόμενα θέματα, δεν απουσιάζει η Κ.Ε.Ε. Απουσιάζουν δύο μέλη του Δ.Σ. ο Μπουλούμης και ο Βαρδακώστας, που δεν φρόντισαν να έχουν ελεύθερες όλες τις ημέρες και τις ώρες της εβδομάδας, περιμένοντας πότε θα του καπνίσει του Προέδρου να ορίσει Δ.Σ. 

Ο πρώτος γράφει το ενημερωτικό της συνεδρίασης του Π.Υ.Σ.Δ.Ε., που είχε προηγηθεί την ίδια μέρα, προκειμένου να ενημερώνονται σωστά οι συνάδελφοι από τον μοναδικό πραγματικό αιρετό του κλάδου (θυμίζουμε ότι ο άλλος, ο υπηρεσιακός αιρετός υποτίθεται ότι θα είχε παραιτηθεί μέχρι σήμερα). Άα, πρέπει να διορθώσει και τα διαγωνίσματα, που έβαλε για να προλάβει να καταθέσει και βαθμολογία, καθότι μερικοί από εμάς είμαστε και λίγο εκπαιδευτικοί, εκτός από αγωνιστές συνδικαλιστές της δεκάρας.

Ο δεύτερος έχει ραντεβού με γιατρό, από αυτά που κλείνεις δύσκολα και που δεν μπορείς να ακυρώνεις για να σπάνε πλάκα μαζί σου οι κομματικοί συνδικαλιστές.

Απόντων των δύο, που σημειωτέων είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει στα 8 χρόνια της συνδικαλιστικής μας δράσης, οι υπόλοιποι 5 έχοντας πράγματι απαρτία, μπορούν να συνεδριάζουν και να συναποφασίζουν, όπως άλλωστε κάνουν και σε όλες μα όλες τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. είτε πραγματοποιούνται με 5 είτε με 7 μέλη.

Το Σάββατο 6/2, δηλαδή 4 μέρες μετά την  συνεδρίαση των 5, φτάνει στα email του Δ.Σ. κείμενο του ΠΑΜΕ (μια βόλτα στο Σύνταγμα) με θέμα «καμία κάμερα σε σχολική αίθουσα». Για να μην υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία παραθέτουμε το ακόλουθο screenshot:

 


Ουπς. Τι έγινε ρε παιδιά; Μας πιάσανε;

Στο email απαντούν μόνο οι δύο ΣΥΡΙΖΑΑΑΚ: «AAK-ΣΥΝΕΚ: Να σταλεί στις σχολικές μονάδες». Η ΔΑΚΕ δεν απάντησε ποτέ και φυσικά ούτε και η Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών, αφού όπως έχουμε αναφέρει άπειρες φορές, δεν συμμετέχουμε σε κανενός είδους διάλογο και ψήφιση κειμένων δια περιφοράς μέσω email, από τότε που η Γραμματέας της Ε.Λ.Μ.Ε. Μπέση Σταματία, ξεπερνώντας κάθε όριο αθλιότητας, χρησιμοποίησε αποσπάσματα της εσωτερικής αλληλογραφίας των μελών του Δ.Σ., τα οποία δεν ντράπηκε να παραποιήσει κιόλας προσθέτοντας τις δικές της σάλτσες και να τα αποστείλει, χρησιμοποιώντας μάλιστα το email της Ε.Λ.Μ.Ε. (σα να είναι το email του άντρα της), στους συναδέλφους, στις σχολικές μονάδες, αλλά και στα Μ.Μ.Ε. προκειμένου να πλήξει (όπως τουλάχιστον πίστευε) τον τότε Αντιπρόεδρο του Δ.Σ.

Την Τετάρτη 10/2 το παραπάνω κείμενο, ως δια μαγείας, μετατρέπεται σε κείμενο της Ε.Λ.Μ.Ε.! Τώρα, πώς γίνεται το Δ.Σ. των 5 την Τρίτη 2/2 να αποφάσισε για ένα κείμενο που κατατέθηκε το Σάββατο 6/2, μόνο ο Spielberg και ο Πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. το γνωρίζουν! Επιστροφή στο μέλλον από τον Μάγο της Ε.Λ.Μ.Ε., όμως τα ερωτήματα παραμένουν:

1. Ποια είναι τα δύο σχολεία της Κατερίνης, όπου άρχισε να εφαρμόζεται η Υ.Α ( ΦΕΚ 1859-15/05/20) και έχουν μετατρέψει τα μαθήματα σε reality show; Σε σχετική μας ερώτηση στο Δ.Σ. της Τετάρτης 17/2, ο αντιπρόεδρος αποκάλυψε ότι το ένα σχολείο είναι το δικό του σχολείο, το 2ο Γυμνάσιο. Ωστόσο για το δεύτερο δήλωσε άγνοια κι ας ψήφισε το παραπάνω κείμενο. Μάλιστα δήλωσε περήφανος (!) που το κείμενο της Ε.Λ.Μ.Ε. έπεσε κατά 50% μέσα! 

2. Από πού προέρχονται οι πληροφορίες της Ε.Λ.Μ.Ε.;  Ήδη απαντήθηκε κατά το ήμισυ. Για το άλλο ήμισυ θα πρέπει να ρωτήσουμε τον μάντη Κάλχα.

3. Πριν προχωρήσει η Ε.Λ.Μ.Ε. στην σύνταξη του εγγράφου της,  προέβηκε σε κάποιου είδους έρευνα, προκειμένου  να διαπιστώσει τη μετατροπή του μαθήματος στα εν λόγω σχολεία σε reality show ή η εν λόγω φράση αποτελεί απλά ένα σχήμα λόγου και έναν κώδικα επικοινωνίας ανάμεσα στην μπλε και την κόκκινη ομάδα; Θυμίζουμε ότι σε άλλες περιπτώσεις, για να βγει ένα κείμενο ο Πρόεδρος μας βγάζει την ψυχή. «Όχι, να ρωτήσουμε, όχι, να το διερευνήσουμε» και βασικά να το καθυστερήσουμε όσο γίνεται προκειμένου είτε να ξεχαστεί είτε να μην έχει νόημα όταν θα βγει. 

4. Πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ., στην οποία συζητήθηκε και ψηφίστηκε το παραπάνω κείμενο και ποια μέλη του Δ.Σ. το υπερψήφισαν; Ρητορικό το ερώτημα, αφού γνωρίζουμε ότι δεν έγινε Δ.Σ. 

5. Συντάχθηκε πρακτικό; Υπογράφηκε; (από πους άραγε;) 

6. Η (μη) απάντηση της Ε.Λ.Μ.Ε. στο έγγραφο του Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου συντάχθηκε με τη συνδρομή και των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. ή ο Πρόεδρος το έκανε μόνος του για να μην κουραστούν τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ.; Ρητορικό και αυτό το ερώτημα.

Πρόεδρε, αυτούς που κάνουν τα πράγματα πάντα μόνοι τους ξέρεις πώς τους λένε; Και για να σου επιστρέψουμε το καψόνι, τις επόμενες μέρες κοίτα καλού κακού τα email του σχολείου σου, διάβαζε τα blog, ενημερώσου. Μπορεί να βρεις κάτι που σε αφορά.

Ασήμαντη λεπτομέρεια, μόνο και μόνο για να συμπληρωθούν οι 5 σελίδες: Η τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. ήταν να γίνει την Τρίτη 16/2. Μετατέθηκε όμως και πραγματοποιήθηκε μέσω Webex την Τετάρτη 17/2, διότι, λόγω της Μήδειας τα σχολεία την Τρίτη ήταν κλειστά. Τώρα βέβαια μπορεί να αναρωτιέσαι. Μήπως την Τετάρτη τα σχολεία ήταν ανοιχτά; Και πώς η Μήδεια επηρεάζει τις τηλεδιασκέψεις την Τρίτη, αλλά τις αφήνει ανεπηρέαστες την Τετάρτη; Ίσως την Τρίτη να είχε «δουλειά», αφού ως γνωστόν η Μήδεια σκότωσε τα παιδιά της για να εκδικηθεί τον Ιάσονα. Την Τετάρτη έχοντας τελειώσει τη δουλειά της, μπορεί να χαλαρώσει και να παρακολουθήσει Champions League. 

Και άντε, αφού έφτασες ως εδώ, σου αξίζει η άχρηστη πληροφορία της ημέρας. Ποιος έφυγε και πάλι πρώτος από την συνεδρίαση του Δ.Σ. εγκαταλείποντας τη δική του αίθουσα, επειδή για άλλη μια φορά είχε δουλειά (λέγε με Champions League); Ναι το βρήκες. Ο καπετάνιος εγκαταλείπει πάντα πρώτος το καράβι, το οποίο όμως έχει βυθιστεί προ πολλού.


Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών