Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Και τώρα … η ώρα της ανευθυνοευθύνης

  Φίλες και φίλοι, πιστεύουμε ότι μετά από 8 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα υπηρεσιακά συμβούλια και στα συνδικαλιστικά όργανα, έχουμε αποδεί...

 

Και τώρα … η ώρα της ανευθυνοευθύνης

Φίλες και φίλοι,

πιστεύουμε ότι μετά από 8 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα υπηρεσιακά συμβούλια και στα συνδικαλιστικά όργανα, έχουμε αποδείξει το πραγματικό μας ενδιαφέρον για την δημόσια παιδεία.

Μέσα από τα εκατοντάδες κείμενά μας, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, γνωρίζετε πλέον τα πάντα για μας και εφόσον συνεχίζετε να μας εμπιστεύεστε, θεωρούμε ότι είμαστε όλοι μέλη μιας μεγάλης παρέας.

Επί 8 χρόνια έχουμε πορευτεί με συνέπεια και με τη στήριξή σας έχουμε ξεπεράσει εμπόδια, που κάποτε έμοιαζαν ανυπέρβλητα. Παρά τις δυσκολίες σταθήκαμε δίπλα σας βάζοντας τις αρχές και τις αξίες μας πάνω από το προσωπικό συμφέρον. Δεν λυπηθήκαμε ούτε κόπο ούτε χρόνο, στην προσπάθειά μας να δώσουμε λύσεις σε χρόνια προβλήματα της δημόσιας παιδείας και των λειτουργών της, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και με τη συμμετοχή μας στα συνέδρια της Ο.Λ.Μ.Ε., καταθέτοντας εποικοδομητικές προτάσεις.

Όλα αυτά τα χρόνια διατυπώσαμε δημόσια και με σαφήνεια τις θέσεις μας. Δεν σας είπαμε ποτέ ψέματα. Δεν διστάσαμε να συγκρουστούμε με τη Διοίκηση, όταν οι αποφάσεις της ήταν αντίθετες με το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Στον δημόσιο λόγο μας, που ήταν και το μεγάλο μας όπλο, υπήρξαμε αποκαλυπτικοί και καταγγελτικοί όταν χρειάστηκε, προασπιζόμενοι τα συμφέροντα των συναδέλφων μας.

Δυστυχώς, σ’ αυτή μας την πορεία είχαμε πάντα απέναντι όλες ανεξαιρέτως τις κομματικές παρατάξεις, που χρησιμοποιούν τόσο τους αιρετούς στα υπηρεσιακά συμβούλια, όσο και τους επαγγελματίες συνδικαλιστές στα συνδικαλιστικά όργανα για να αποκομίζουν μικροκομματικά οφέλη, θυσιάζοντας το συμφέρον του κλάδου στον βωμό του κόμματος.

Τις τελευταίες ημέρες βιώσαμε έναν άνευ προηγουμένου παραλογισμό. Από τη μια το υπουργείο κρατώντας αδιάλλακτη στάση, προσπάθησε να δημιουργήσει τετελεσμένα με προφανή σκοπό να μην υπάρχουν αιρετοί στα υπηρεσιακά συμβούλια. Από την άλλη οι κομματικές παρατάξεις σε μια επίδειξη τσαμπουκά, δήλωσαν ότι αποσύρουν τα ψηφοδέλτιά τους και προέτρεψαν τους εκπαιδευτικούς σε αποχή από την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Στο μπάχαλο συνέβαλαν και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με τις συνεχείς ανακοινοποιήσεις των ψηφοδελτίων και των υποψηφίων, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στις 7 του Νοέμβρη και πολλοί εκπαιδευτικοί να μη γνωρίζουν αν τελικά οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν ή όχι.

Εμείς, ως Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών αντισταθήκαμε στον ωμό εκβιασμό του υπουργείου και των κομματικών παρατάξεων. Δεν αποσύραμε τα ψηφοδέλτιά μας και ήμασταν από την αρχή συνεπείς στη θέση μας να μη μείνουν τα υπηρεσιακά συμβούλια χωρίς αιρετούς. Αποκαλύψαμε την απάτη και προτρέψαμε τους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν κανονικά στη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε, αφού ο νομός Πιερίας είναι ο νομός με τη μεγαλύτερη συμμετοχή πανελλαδικά. Ταυτόχρονα όμως αποδείχθηκε και η απόλυτη ξεφτίλα των κομματικών συνδικαλιστών, που από τη μια υποτίθεται ότι είχαν αποσύρει τα ψηφοδέλτιά τους και προέτρεπαν τους εκπαιδευτικούς σε αποχή, ενώ από την άλλη επιδόθηκαν σε έναν άνευ προηγουμένου τηλεφωνικό μαραθώνιο, προκειμένου να πείσουν τους κομματικούς στρατιώτες να συμμετέχουν και να στηρίξουν τους κομματικούς υποψηφίους. Περιμένουμε από Δευτέρα τις παραιτήσεις τους, όπως έχουν δεσμευθεί, ως μια ελάχιστη ένδειξη συγνώμης απέναντι στους συναδέλφους, τους οποίους εξαπάτησαν.

Ωστόσο, η Ιστορία θα γράψει για τις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων στο νομό Πιερίας στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου του σωτήριου έτους 2020, τα ακόλουθα αποτελέσματα:

1) ΠΥΣΔΕ Πιερίας: Ψήφισαν 552

Κ.Ε.Ε.: 312 - 56,5 %  

ΔΑΚΕ: 210 - 38 %

ΣΥΡΙΖΑΑΑΚ: 12 - 2,2 %

ΠΑΜΕ: 6 - 1,1%

ΛΕΥΚΑ: 12 - 2,2 %   

2) ΑΠΥΣΔΕ Κ. Μακεδονίας: Ψήφισαν 483

Κ.Ε.Ε.: 260 - 53,8 %  

ΔΑΚΕ: 162 - 33,5 %

ΣΥΝΕΚ: 9 - 1,9 %

ΠΑΜΕ: 14 - 2,9%

ΠΕΚ: 9 - 1,9 %

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: 7 - 1,4 %

ΛΕΥΚΑ: 22 - 4,6 %   

3) ΚΥΣΔΕ: Ψήφισαν 492

Κ.Ε.Ε.: 242 - 49,2 %  

ΔΑΚΕ: 212 - 43,1 %

ΣΥΝΕΚ: 12 - 2,4 %

ΠΑΜΕ: 6 - 1,2%

ΠΕΚ: 9 - 1,8 %

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: 7 - 1,4 %

ΔΙΑΦΟΡΑ: 4 - 0,8 %

Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους, που αντιλαμβανόμενοι ότι το πραγματικό διακύβευμα αυτών των εκλογών ήταν το αν τα υπηρεσιακά συμβούλια θα συνεχίσουν να έχουν ή όχι αιρετούς, στήριξαν το μοναδικό πραγματικά ανεξάρτητο ενιαίο ψηφοδέλτιο της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών, αναδεικνύοντάς μας για 5η συνεχόμενη φορά 1η δύναμη.

Τέλος, συγχαρητήρια στη ΔΑΚΕ, που με όπλο την ανευθυνότητα  και την ανεντιμότητα της ηγετικής της ομάδας, έτρεξε υπογείως με όλη της τη δύναμη, για να βγει τελικά δεύτερη, αλλά στη συνείδηση των συναδέλφων τελευταία και καταϊδρωμένη στον στίβο των αρχών και των αξιών.


Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών