Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Νεκρός από κορωνοϊό ... ή μήπως όχι;

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση θανάτου του 72χρονου από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, σε θά...

Νεκρός από κορωνοϊό ... ή μήπως όχι;

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση θανάτου του 72χρονου από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, σε θάλαμο Covid του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Για την υπόθεση έχει ήδη διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες νοσηλείας και θανάτου του ηλικιωμένου άντρα. Οι συγγενείς την επόμενη μέρα από τον θάνατο του 72χρονου κατέθεσαν υπόμνημα στον εισαγγελέα υπηρεσίας της Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας ότι ο άνθρωπός τους «αφέθηκε» να πεθάνει σε θάλαμο Covid αφού εξήλθε από τη ΜΕΘ υγιής, ενώ δεν νοσούσε πλέον από κορωνοϊό.

Η σύζυγος του 72χρονου και τα παιδιά του έχουν ήδη δώσει κατάθεση για την υπόθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Πυλαίας – Χορτιάτη. Σήμερα, ο φάκελος του 72χρονου παρελήφθη από το νοσοκομείο και παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές. Οι εισαγγελικές αρχές έχουν διατάξει ιατροδικαστική εξέταση η οποία αναμένεται να διενεργηθεί την ερχόμενη Τρίτη. Παράλληλα, η οικογένεια έχει ορίσει δικό της πραγματογνώμονα.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι ο 72χρονος κατέληξε από κορωνοϊό, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Λίγες ώρες αργότερα όμως νοσοκομειακές πηγές ανέφεραν ότι ο ηλικιωμένος είχε βρεθεί αρνητικός σε δύο τεστ και πως ο θάνατός του δεν θα καταχωρούνταν στη λίστα θανατηφόρων κρουσμάτων λόγω κορωνοϊού.

Ο ηλικιωμένος είχε εισαχθεί με αρνητικό τεστ covid στο νοσοκομείο Γεννηματάς για επέμβαση ρουτίνας στην ουροδόχο κύστη. Εκεί, όμως, κόλλησε κορωνοϊό στον θάλαμο όπου νοσηλευόταν μετά την επέμβαση. Άμεσα τότε διακομήσθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Επί 14 ημέρες έδωσε μάχη διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Μιλώντας στη Voria.gr ο γιος του 72χρονου ξεκαθαρίζει ότι οι γιατροί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έδωσαν μεγάλο αγώνα και έσωσαν τον πατέρα του, ο οποίος είχε άριστη ιατρική παρακολούθηση και ακριβώς λόγω των γιατρών βελτιώθηκε η κατάσταση του.

Ωστόσο, αφού έγιναν δύο τεστ στον ηλικιωμένο με αρνητικό αποτέλεσμα, αποφασίστηκε να εξέλθει από τη ΜΕΘ. Μεταφέρθηκε όμως όχι σε απλό θάλαμο αλλά σε θάλαμο Covid, παρότι δεν νοσούσε πλέον από κορωνοϊό, γεγονός που, όπως υποστηρίζουν οι συγγενείς, του στοίχισε τη ζωή. Οι συγγενείς του 72χρονου υποστηρίζουν ότι έπρεπε να μεταφερθεί σε απλό θάλαμο προκειμένου να υπάρχει η απαιτούμενη νοσηλεία και φροντίδα για τον καθετήρα - κάτι, που όπως λέει η οικογένεια, ζητούσαν και οι γιατροί της ΜΕΘ.

Σύμφωνα με την οικογένεια, ενώ αρχικά τους έλεγαν από τη μονάδα Covid ότι ο άνθρωπός τους βρισκόταν ικανοποιητική κατάσταση, στη συνέχεια άρχισε να ανεβάζει υψηλό πυρετό. Οι γιατροί της μονάδας είπαν στην οικογένεια ότι οι υψηλοί πυρετοί οφείλονται στον ορό που έχει στο χέρι του. Μάλιστα, λίγο αργότερα τον ενημέρωσαν ότι μεταφέρεται ξανά στην Εντατική, κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ. Σύμφωνα με την οικογένεια, ο 72χρονος έπαθε σηψαιμικό σοκ, με αποτέλεσμα να ανεβάζει υψηλούς πυρετούς και στη συνέχεια να χάσει τη ζωή του από ανακοπή.

Η οικογένεια του ηλικιωμένου αυτό που επιθυμεί είναι να ξεκαθαριστούν οι λόγοι για τους οποίους έχασε τη ζωή του, να βρεθούν οι υπαίτιοι και κυρίως να μη βρεθεί άλλος άνθρωπος σε τέτοια θέση.

Πηγή