Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Τοποθετήσεις, αποσπάσεις, ανακλήσεις, αιτήματα εκ/κων και Δ/ντων - Ενημερωτικό Δελτίο των Αιρετών στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας

Μπουλούμη Δημήτρη και Βαρδακώστα Γιώργου της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών Ακολουθεί το ενημερωτικό δελτίο για την τελευταία συνεδ...

Τοποθετήσεις, αποσπάσεις, ανακλήσεις, αιτήματα εκ/κων και Δ/ντων - Ενημερωτικό Δελτίο των Αιρετών στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας

Μπουλούμη Δημήτρη και Βαρδακώστα Γιώργου της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών

Ακολουθεί το ενημερωτικό δελτίο για την τελευταία συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Πιερίας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ 
ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 
και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ
της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 18 & 19-09-2018 είναι τα εξής:

Θέμα 1ο: Προσωρινές τοποθετήσεις και αποσπάσεις σε λειτουργικά κενά – πλεονάσματα των σχολείων Γενικής Αγωγής και του Μουσικού σχολείου.

Οι παραπάνω τοποθετήσεις αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Δ/νσης και κάλυψαν νέες λειτουργικές ανάγκες, που προέκυψαν από αναρρωτικές άδειες, από αποσπάσεις στο εξωτερικό αλλά και από αύξηση τμημάτων σε κάποιες σχολικές μονάδες, αλλά και εξαιτίας της ανάκλησης κάποιων προσωρινών τοποθετήσεων και αποσπάσεων, που οφείλεται στην τροποποίηση του πίνακα υπεραρίθμων λόγω των μεταβολών των στοιχείων σε κάποιες σχολικές μονάδες.

Οι παραπάνω τοποθετήσεις αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Δ/νσης και έγιναν ομόφωνα με εξαίρεση τη μετακίνηση δύο λειτουργικών κενών της ειδικότητας ΠΕ78 στην ειδικότητα ΠΕ02, λόγω μη ύπαρξης εκπ/κών της πρώτης ειδικότητας, όπου η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία 3:2 μειοψηφώντας οι δύο αιρετοί.  

Παρατήρηση

Δυστυχώς οι καθημερινές μεταβολές των κενών ήταν αναμενόμενο ότι θα συμβαίνουν, όπως είχαμε προβλέψει και προαναφέρει ότι θα συμβεί, διότι ακόμη και σήμερα επιτρέπονται οι μετεγγραφές των μαθητών και οι αλλαγές σε μαθήματα επιλογής, ειδικότητες, ομάδες προσανατολισμού κ.α. Όλα αυτά κάποτε πρέπει να τα λάβουν υπόψη οι αρμόδιοι στο Υπουργείο Παιδείας, ώστε να γίνουμε όλοι πιο αποτελεσματικοί και να μειωθούν στο ελάχιστο οι παρενέργειες εις βάρος των εκπ/κών και των μαθητών.

Θέμα 2ο: Ανακλήσεις και τροποποιήσεις της προσωρινής τοποθέτησης εκπ/κών ειδικότητας ΠΕ02 και ΠΕ86, λόγω ανάκλησης υπεραριθμίας και λειτουργικού κενού, στην ειδικότητά τους στο 5ο Γυμνάσιο και στο Γυμνάσιο Αιγινίου αντίστοιχα.

Οι παραπάνω αποφάσεις πάρθηκαν ομόφωνα και αφού έγιναν δεκτές οι ενστάσεις των συναδέλφων.

Θέμα 3ο: Λειτουργικά κενά για την Β΄ φάση των προσλήψεων των αναπληρωτών. 

Ειδικότητα
Πλήθος κενών
ΠΕ06
-1
ΠΕ08
-2
ΠΕ87.01
-1
ΠΕ87.02
-1
ΠΕ87.09
-3
ΠΕ79.01
-1
ΤΕ01.19
-1 (μειωμένου ωραρίου)

Θέμα 4ο: Υποβολή διευκρινιστικού ερωτήματος στο Υπουργείο Παιδείας σχετικά με την μοριοδότηση των εκπ/κών, που αιτούνται απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ.

Ομόφωνα πάρθηκε η απόφαση να υποβληθεί το ερώτημα ως εξής: «αν οι εκπ/κοί που έρχονται με απόσπαση από άλλο ΠΥΔΕ παίρνουν τα μόρια συνυπηρέτησης σε όλο το Νομό, ενώ οι αιτούντες απόσπασης εντός ΠΥΣΔΕ μόνο στο Δήμο, που υπηρετεί ο/η σύζυγος».

Όπως προαναφέραμε και τεκμηριώσαμε στο προηγούμενο ενημερωτικό μας, για τους αιρετούς της ΚΕΕ είναι οφθαλμοφανές ότι πρέπει οι δύο κατηγορίες των εκπ/κών να αντιμετωπίζονται ισότιμα, αφού συγκρίνονται μόνο μεταξύ τους σύμφωνα με τη νομοθεσία. 

Θέμα 5ο: Αίτημα του συμβούλου των φιλολόγων ώστε να του διατεθεί εκπ/κός για γραμματειακή υποστήριξη.

Το αίτημα θα επανεξεταστεί μετά την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων σε διδακτικό ωράριο.

Θέμα 6ο: Αίτημα του Μουσικού σχολείου, που αφορούσε την κάλυψη προσωρινού λειτουργικού κενού στην ειδικότητα ΠΕ03, λόγω άδειας του εκπ/κού για πολύ σοβαρό οικογενειακό λόγο.

Ο αιρετός της ΚΕΕ ζήτησε να τοποθετηθεί άλλος εκπ/κός προσωρινά, ώστε να διευκολυνθεί ο συνάδελφος, και παράλληλα να μη διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Το συμβούλιο αποφάσισε να επανεξεταστεί το αίτημα αμέσως μετά τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου των εκπ/κών.

Θέμα 7ο: Αιτήματα Δ/ντών τριών σχολικών μονάδων σχετικά με τον τρόπο συμπλήρωσης του υποχρεωτικού τους ωραρίου.

Ο αιρετός της ΚΕΕ ανέφερε ότι αυτό ανήκει στις αρμοδιότητες του Δ/ντή Εκπ/σης και ότι αυτό που συνέβη την προηγούμενη σχολική χρονιά στο Νομό μας, όπου κατόπιν τηλεφωνικής εντολής πολλοί Δ/ντές σχολικών μονάδων υποχρεώθηκαν να πάρουν υπερωρίες, που δεν θα πληρώνονταν, δε συνέβη σε κανένα άλλο Νομό. Επίσης υποστήριξε πως είναι απαράδεκτο να συμβαίνει αυτό σε ένα Νομό με αρκετά πλεονάσματα όταν γνωρίζουμε μάλιστα ότι οι Δ/ντές έχουν αυξημένες υποχρεώσεις και δεν διαθέτουν πολλές φορές γραμματειακή υποστήριξη.

Οι αιρετοί της ΚΕΕ, όπως κατήγγειλαν το γεγονός αυτό την προηγούμενη σχολική χρονιά, θα το πράξουν και φέτος, εφόσον αντιληφθούν ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, με εξαίρεση βέβαια την περίπτωση που κάποιος Δ/ντής επιλέξει ο ίδιος να πάρει υπερωρία για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας. 

Θέμα 8ο: Αίτημα Δ/ντή σχολικής μονάδας ώστε να γίνει ανάθεση του μαθήματος της οικιακής οικονομίας σε εκπ/κό ειδικότητας ΠΕ11, που κατέχει οργανική θέση στο σχολείο του.

Η απόφαση αυτή μπορεί να παρθεί μετά την 30η Σεπτεμβρίου, διότι τότε μόνο ενεργοποιούνται οι Γ΄ αναθέσεις.

Θέμα 9ο: Αίτημα Υποδ/ντή σχολικής μονάδας ειδικότητας ΠΕ04.01, που αφορούσε στην παραίτησή του από τη θέση του Υποδ/ντή.

Το αίτημα της παραίτησης ανήκει στις αρμοδιότητες του Δ/ντή Εκπ/σης, ενώ η απόφαση για τον ορισμό νέου Υποδ/ντή ανήκει στις αρμοδιότητες του διευρυμένου συμβουλίου.

Θέμα 10ο: Αίτημα του 2ου ΕΠΑ.Λ για την κάλυψη λειτουργικού κενού στην ειδικότητα ΠΕ87.09, ενός κενού που προέκυψε από την απαλλαγή εκπ/κού από το διδακτικό του ωράριο, λόγω αναπηρίας σε ποσοστό 90%.

Το αίτημα δεν μπορεί να ικανοποιηθεί άμεσα λόγω έλλειψης προσωπικού, αλλά όταν προσληφθούν αναπληρωτές για την κάλυψη των κενών, που ήδη έχουν δηλωθεί στο Υπουργείο. 

Θέμα 11ο: Αίτημα εκπ/κών του Γυμνασίου Ρητίνης με το οποίο αιτούνταν τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου στο τμήμα ένταξης του σχολείου τους.

Το συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να επικαιροποιήσει αύριο Πέμπτη όλα τα κενά για τα τμήματα ένταξης και εφόσον το Υπουργείο δεν τα καλύψει με την πρόσληψη αναπληρωτών ειδικής αγωγής, στη συνέχεια να καλύψει τις παραπάνω ανάγκες με μόνιμο προσωπικό.

Θέμα 12ο: Αιτήματα δύο σχολικών μονάδων για έγκριση ολιγομελών τμημάτων.

Εγκρίθηκαν ομόφωνα και τα δύο.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

1) Αύριο Πέμπτη 20-09-18 θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Δ/νσης πίνακας, που θα περιέχει όλα τα κενά των σχολικών μονάδων, που είναι κάτω από 12 ώρες και θα κληθούν με σχετική ανακοίνωση οι εκπ/κοί, που δεν συμπληρώνουν το υποχρεωτικό τους ωράριο, να υποβάλλουν σχετική δήλωση, εφόσον το επιθυμούν φυσικά. Οι παραπάνω αιτήσεις θα υποβληθούν με το σύστημα «Αθηνά» έως την Κυριακή 23-09-18 και ώρα 23:59μ.μ

2) Όσοι εκπ/κοί επιθυμούν να συμπληρώσουν το υποχρεωτικό τους ωράριο σε κατ’ οίκον διδασκαλία ή τμήματα ένταξης, μπορούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση δια ζώσης ή ηλεκτρονικά ( email ή fax ) στη Δ/νση, έως τη Δευτέρα 24-09-18 και ώρα 15:00μ.μ.




ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 
αιρετό τακτικό μέλος του ΠΥΣΔΕ 
τηλ. 6940044993

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
αιρετό αναπληρωματικό μέλος του ΠΥΣΔΕ
τηλ. 6930478469

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών