Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Δεν θα γίνουν μαθήματα στα σχολεία στις 28 Σεπτεμβρίου

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. εναρμονίζει την 5η...

Δεν θα γίνουν μαθήματα στα σχολεία στις 28 Σεπτεμβρίου

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. εναρμονίζει την 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018.

Κεντρικός στόχος είναι η δραστηριοποίηση των σχολικών μονάδων ώστε να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου. Ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης θα οδηγήσει στην απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών, αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα, που αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Με σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ» προτείνεται οι σχολικές μονάδες να υλοποιήσουν εντός του σχολικού ωραρίου τις παρακάτω αθλητικές δράσεις (μεμονωμένα ή συνδυαστικά):

- αερόβιες κινητικές δραστηριότητες δίνοντας έμφαση στο γρήγορο βάδην, καθώς επίσης και τρέξιμο, σκυταλοδρομία, ποδηλασία, σχοινάκι, χορός κ.ά.,

- ομαδικά -ατομικά αθλήματα, καλαθοσφαίριση 3Χ3, ποδόσφαιρο 5Χ5, χειροσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση κ.ά. (με δυνατότητα δημιουργίας και μικτών ομάδων).

Επίσης, δύναται να αναπτυχθούν δράσεις σε συνεργασία με όμορες σχολικές μονάδες ή αθλητικά κέντρα- αθλητικές Ομοσπονδίες και αθλητικούς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την προϋπόθεση ότι εάν απαιτηθούν μετακινήσεις πρέπει να τηρηθούν τα οριζόμενα στις κείμενες διατάξεις

Για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών στις ανωτέρω αθλητικές δραστηριότητες απαιτείται:

α. έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.),
β. ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα με ευθύνη του οποίου θα εξασφαλίζεται η δυνατότητα συμμετοχής των μαθητών/τριών στις αθλητικές/φυσικές δραστηριότητες,
γ. κατάλληλη αθλητική ενδυμασία,
δ. συμπληρωμένη η ονομαστική κατάσταση συμμετοχής των μαθητών/τριών ΜΟΝΟ σε περίπτωση μετακίνησης εκτός της σχολικής μονάδας (επισυνάπτεται η σχετική κατάσταση).

Επισημαίνεται ότι, σε περίπτωση που ακυρωθούν οι προγραμματισμένες δράσεις λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, ή άλλων γεγονότων, θα πρέπει να μεταφερθούν σε άλλη ημερομηνία με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και με ταυτόχρονη ενημέρωση των Ομάδων Φυσικής Αγωγής των Δ.Δ.Ε. Σε περίπτωση τοπικής εορτής ή αργίας, ο οικείος Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης θα ορίσει νέα ημερομηνία η οποία θα ισχύει για όλες τις σχολικές μονάδες της περιοχής ευθύνης του. Όσον αφορά στα ολιγοθέσια σχολεία τα οποία δεν διαθέτουν εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής προτείνεται η συνεργασία με άλλες σχολικές μονάδες.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. συμμετέχοντας ενεργά στην 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018 με σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ», έχει προγραμματίσει εκδήλωση με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών διαφόρων αθλημάτων και μαθητών/τριών την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ. στο Ε.Γ.Α. «ο Ι. ΦΩΚΙΑΝΟΣ» (Δ/νση: Λεωφόρος Βασίλισσας Όλγας 1) εποπτείας ΥΠ.Π.Ε.Θ.