Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Ανάστατη η Γαύδος, κινδυνεύει να μείνει χωρίς δασκάλα

Η δασκάλα κατέβηκε μόνο για τον αγιασμό όμως όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να επιστρέψει για να αναλάβει κανονικά τα καθήκοντά της κ...

Ανάστατη η Γαύδος, κινδυνεύει να μείνει χωρίς δασκάλα

Η δασκάλα κατέβηκε μόνο για τον αγιασμό όμως όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να επιστρέψει για να αναλάβει κανονικά τα καθήκοντά της και η Γαύδος ψάχνεται. Συγκεκριμένα η δασκάλα, όπως υποστηρίζει η δήμαρχος Γαύδου, Ευαγγελία Καλλίνικου, έφυγε την Παρασκευή από τη Γαύδο με προορισμό τα Χανιά, προκειμένου να πάει στη Διεύθυνση Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων να καταθέσει κάποια χαρτιά.

Όμως όπως δηλώνει η δήμαρχος του νησιού, σε επικοινωνία που είχε με τη δασκάλα, η τελευταία της δήλωσε πως τελικά δεν θα επιστρέψει στη Γαύδο γιατί μάλλον θα παραιτηθεί. Σύμφωνα με την κυρία Καλλίνικου ήταν γνωστό ότι η δασκάλα είναι από τη Θεσσαλονίκη και έχει 3 παιδιά. Η ίδια ενδιαφερόταν να πάει στα Χανιά ώστε να έχει πρόσβαση στο αεροδρόμιο Χανίων για να μπορεί να πηγαίνει και σπίτι της.

Η δασκάλα δεν είχε επιλέξει τη Γαύδο καθώς αυτό θα την απέκοπτε τελείως από την οικογένειά της. Ωστόσο, την έστειλαν στο νησί. Εντός της ημέρας η κυρία Καλλίνικου, αναμένεται να πάει στη Διεύθυνση Α΄Βάθμιας Εκπαίδευσης για να εξεταστεί με ποιον τρόπο θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα.

Η Γαύδος ψάχνει δασκάλα

Από την πλευρά του  Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Α’ βάθμιας εκπαίδευσης, Μανώλης Μηλιαράκης, δήλωσε ότι ενημερώθηκε σχετικά από την κα. Καλλίνικου. Όπως είπε ο ίδιος, η δασκάλα δεν έχει ενημερώσει καθόλου επισήμως τη διεύθυνση, δεν πήγε στο πρωτόκολλο να υποβάλει την παραίτησή της και δεν έχει κάνει καμία προβλεπόμενη διαδικασία ή επικοινωνία για να κάνει γνωστή την πρόθεσή της να παραιτηθεί.

Μάλιστα, ο κ. Μηλιαράκης τόνισε ότι η διεύθυνση Α΄βάθμιας είχε βεβαιώσει τη δασκάλα ότι θα τη βοηθούσε και θα φρόντιζε να εξασφαλίσει βελτίωση της θέσης της μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, κατανοώντας την ιδιαιτερότητα της περίπτωσής της ως τρίτεκνης μητέρας από τη Θεσσαλονίκη. Όπως ανέφερε ο προϊστάμενος, ήδη έχει επικοινωνήσει με τον  Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, Γιώργο Τερζάκη προκειμένου να υπάρξει η ταχύτερη δυνατή άμεση κάλυψης της θέσης από το Υπουργείο.

Η ανάρτηση που αποκάλυψε το θέμα



«Η δασκάλα, αποφάσισε να μην ξαναέρθει στο σχολείο χωρίς να ενημερώσει κανένα, ούτε γονείς ούτε Δήμο, ούτε πρωτοβάθμια μέχρι και αυτή τη στιγμή. Ο εκπαιδευτικός έχει ευθύνη για το μέλλον παιδιών και οφείλει να κλειδώνει την επιπόλαιη συμπεριφορά στο σπίτι του πριν αναλάβει καθήκοντα έστω και για μια μέρα».