Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Προεργασία για λειτουργικά κενά και προσωρινές τοποθετήσεις - Ενημερωτικό Δελτίο των Αιρετών στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας

Μπουλούμη Δημήτρη και Βαρδακώστα Γιώργου της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών Ακολουθεί το ενημερωτικό δελτίο για την τελευταία συνεδ...

Προεργασία για λειτουργικά κενά και προσωρινές τοποθετήσεις - Ενημερωτικό Δελτίο των Αιρετών στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας

Μπουλούμη Δημήτρη και Βαρδακώστα Γιώργου της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών

Ακολουθεί το ενημερωτικό δελτίο για την τελευταία συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Πιερίας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ 
ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 
και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ
της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Θέμα 1ο: Δύο αιτήσεις εκπ/κών για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου. (Η μία αίτηση αφορούσε τροποποίηση προηγούμενης άδειας).

Εγκρίθηκαν ομόφωνα και οι δύο.

Θέμα 2ο: Μία αίτηση εκπ/κού για αναγνώριση της συνάφειας του μεταπτυχιακού τίτλου.

Αναγνωρίστηκε ομόφωνα.

Θέμα 3ο: Ενημέρωση από την υπηρεσία για τις οργανικές θέσεις δύο εκπ/κών αποσπασμένων στο εξωτερικό.

Η μία εκπ/κός ειδικότητας ΠΕ06 επανέρχεται αυτοδίκαια στην οργανική της θέση στο 7ο Γυμνάσιο, ενώ η άλλη εκπ/κός ειδικότητας ΠΕ02 χάνει την οργανική της θέση από το 4ο Γυμνάσιο, διότι η απόσπασή της στο εξωτερικό παρατάθηκε για 6η χρονιά. 

Θέμα 4ο: Προεργασία για τα λειτουργικά κενά-πλεονάσματα και τις προσωρινές τοποθετήσεις.

Η υπηρεσία ζήτησε από τους Δ/ντές των σχολικών μονάδων να αποστείλουν μέχρι τις 30-06-18 τους πίνακες Α΄ στους οποίους πλέον θα αναγράφονται και οι ώρες Β΄ ανάθεσης, ώστε να γίνει η απαραίτητη προεργασία για τις προσωρινές τοποθετήσεις.

Επίσης, προκειμένου να υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση των σχολικών μονάδων ως προς την έγκριση των ολιγομελών τμημάτων, αποφασίστηκε ομόφωνα ότι ο αριθμός των τμημάτων θα υπολογίζεται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Κατ’ εξαίρεση μόνο για τις σχολικές μονάδες, που συντρέχουν σοβαροί αντικειμενικοί λόγοι για το σπάσιμο των τμημάτων (π.χ μικρές αίθουσες και εργαστήρια) θα προαποφασίσει το συμβούλιο, ώστε να είναι λιγότερο επισφαλή τα λειτουργικά κενά-πλεονάσματα των σχολικών μονάδων και να περιοριστούν οι παρενέργειες στις προσωρινές τοποθετήσεις.

Καλό θα είναι λοιπόν οι Δ/ντές των σχολικών μονάδων, όπου υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες, να τις αναφέρουν στις παρατηρήσεις τους στους πίνακες Α΄, που θα αποστείλουν στη Δ/νση, ώστε το συμβούλιο να αποφασίσει έγκαιρα για τον αριθμό των τμημάτων.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι η διαδικασία για τα λειτουργικά κενά και τις προσωρινές τοποθετήσεις τα τελευταία χρόνια πραγματοποιείται κατά τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου. Επειδή όμως το Υπουργείο μας έχει αιφνιδιάσει αρκετές φορές, σας εφιστούμε την προσοχή για να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις των αιρετών και της υπηρεσίας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μη χάσετε τις προθεσμίες για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων.

Οι αιρετοί της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών, αλλά και όλα τα μέλη της, σας εύχονται ολόψυχα να έχετε ένα όμορφο καλοκαίρι, ώστε να ανανεώσετε τα ψυχικά και σωματικά αποθέματα, που χρειάζεται κάθε εκπ/κός, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο του.

Επίσης ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές καλή συνέχεια στις εξετάσεις τους, καλά αποτελέσματα και καλές διακοπές.

Οι αιρετοί της ΚΕΕ παραμένουμε όπως πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

«Καλό καλοκαίρι»


ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 
αιρετό τακτικό μέλος του ΠΥΣΔΕ 
τηλ. 6940044993

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
αιρετό αναπληρωματικό μέλος του ΠΥΣΔΕ
τηλ. 6930478469

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών