Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Τον βίαζε καλόγρια από τα 12 και τώρα γνώρισε την 62χρονη κόρη του

Απίστευτη είναι η ιστορία ενός ηλικιωμένου ο οποίος γνώρισε την κόρη του σε ηλικία 76 ετών. Ο άνδρας είχε πέσει θύμα βιασμού επί τρία ...

Τον βίαζε καλόγρια από τα 12 και τώρα γνώρισε την 62χρονη κόρη του

Απίστευτη είναι η ιστορία ενός ηλικιωμένου ο οποίος γνώρισε την κόρη του σε ηλικία 76 ετών. Ο άνδρας είχε πέσει θύμα βιασμού επί τρία χρόνια, όταν ήταν εσώκλειστος σε καθολικό σχολείο.

Το μαρτύριό του ξεκίνησε σε ηλικία μόλις 12 ετών και δράστης ήταν μία από τις καλόγριες, η οποία και έμεινε έγκυος.

Ο 76χρονος πλέον ικέτεψε την Καθολική Εκκλησία να του δώσει τις βασικές λεπτομέρειες για το παιδί του που είχε γεννηθεί τη δεκαετία του 1950. Αρχικά το μόνο που ζήτησε ήταν να μάθει το φύλο του παιδιού, όμως όταν πριν από λίγο καιρό το θέμα πήρε δημοσιότητα γνώρισε την 62χρονη κόρη του και τα τέσσερα παιδιά της.

«Νόμιζα ότι δε θα έρθει ποτέ αυτή η ημέρα που θα γνωριζόμασταν. Τα τελευταία χρόνια μου θα είναι και τα καλύτερα», δήλωσε ο ίδιος.

Η κόρη του από την πλευρά της έκανε λόγο για «ευτυχία» της ίδιας και της οικογένειάς της. Μετά από 20 χρόνια αναζήτησης του πατέρα μου, τον βρήκα τελικά σε ηλικία 62 ετών. Και τα παιδιά μου έχουν πλέον παππού».


Ο άνδρας είχε αρχικά διατηρήσει την ανωνυμία του, όταν πριν από 60 χρόνια είχε πέσει θύμα βιασμού από την τότε 27χρονη Ιρλανδή μοναχή.

Ο ηλικιωμένος σήμερα είχε μπει στο εκκλησιαστικό ίδρυμα σε ηλικία 10 ετών, ενώ πριν είχε μεγαλώσει στη φτώχεια και την παραμέληση. Όταν έφτασε υποσιτισμένος εκεί, το θεώρησε ευλογία που βρήκε ένα σπίτι, φαγητό και μπάνιο.

Αναπολώντας τα πρώτα ευχάριστα χρόνια του εκεί μόνο καλά έχει να θυμάται, αφού ήταν καλός μαθητής, μέλος της χορωδίας, και μέλος τις ποδοσφαιρικής ομάδας.

Όταν η Ιρλανδή καλόγρια έφτασε εκεί, δύο χρόνια μετά από αυτόν, αναλαμβάνοντας τα πλυντήρια και ζήτησε τη βοήθειά του, κατέληξαν να περνούν πολλές ώρες μαζί.

Λίγες μέρες αφού άρχισε να πηγαίνει στο πλυντήριο, περιγράφει ότι «μου τράβηξε το παντελόνι, με έριξε στο πάτωμα κι έπεσε πάνω μου».

Ο ίδιος μάλιστα, νομίζοντας ότι τα μωρά συλλαμβάνονται από το φιλί, δεν την άφηνε να τον φιλήσει, όταν εκείνη του μίλαγε πρόστυχα και τον κακοποιούσε σεξουαλικά.


Σε ηλικία 14 ετών το αγόρι είχε το δικό του δωμάτιο, κάτι που δεν συνέβαινε ποτέ στο ίδρυμα. Υπεύθυνη γι’αυτό ήταν η καλόγρια, που φυσικά τον επισκεπτόταν τα βράδια.

Η κακοποίησή του σταμάτησε το 1956 όταν η καλόγρια ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της.

«Τότε δεν κατάλαβα ότι εγώ την άφησε έγκυο, γιατί νόμιζα ότι τα παιδιά συλλαμβάνονται από το φιλί!».

Η καλόγρια εστάλη πίσω στην Ιρλανδία, όπου έμεινε με την αδελφή της και το αγόρι αποβλήθηκε από το σχολείο, για να υιοθετηθεί αργότερα από μία οικογένεια και να ξεκινήσει μία χαοτική ζωή. Πριν ακόμα κλείσει τα 21 του ήταν αλκοολικός.

Αργότερα παντρεύτηκε και απέκτησε δύο παιδιά, αλλά γρήγορα χώρισε.

Το 1988 διαβάζοντας ένα άρθρο για κακοποίηση παιδιών αποφάσισε να μιλήσει κι έτσι απευθύνθηκε στην Αστυνομία, καταγγέλλοντας τα όσα είχε περάσει ως παιδί. Στη συνέχεια μίλησε με κοινωνικούς λειτουργούς και ένας τοπικός βουλευτής τον έστειλε σε οργάνωση που ασχολείται ειδικά με θέματα της Καθολικής Εκκλησίας.

Έφτασε 2010 για να φτάσει στη Δικαιοσύνη και να λάβει τελικά αποζημίωση 20.000 βρετανικών λιρών, οι περισσότερες εκ των οποίων εξαφανίστηκαν λόγω φόρων.

Μετά από αυτό έφτασε στο σημείο να αναζητήσει και το παιδί του και τελικά να το βρει.

Όσο για την καλόγρια, πέθανε το 2002, ενώ το ορφανοτροφείο απολογήθηκε στον άνδρα, κατακρίνοντας τέτοιου είδους πρακτικές σε βάρος των παιδιών και προαναγγέλλοντας αυστηρότερα μέτρα προφύλαξής τους.

Ο ίδιος,ο Βρετανός, μίλησε ανοιχτά για το Γολγοθά του και προέτρεψε τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης να μιλούν.