Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Θάνατος 10χρονου στην Κύπρο: Υπό πενθήμερη κράτηση οι γιατροί

Συγκλονισμένη είναι η Κύπρος μετά το θάνατο από ιατρική αμέλεια ενός 10χρονου μαθητή. Το Δικαστήριο Λάρνακας το πρωί του Σαββάτου διέτ...

Θάνατος 10χρονου στην Κύπρο: Υπό πενθήμερη κράτηση οι γιατροί

Συγκλονισμένη είναι η Κύπρος μετά το θάνατο από ιατρική αμέλεια ενός 10χρονου μαθητή. Το Δικαστήριο Λάρνακας το πρωί του Σαββάτου διέταξε την πενθήμερη κράτηση των δύο γιατρών που συνελήφθησαν σχετικά με την υπόθεση.

Κατά την παρουσίαση της υπόθεσης στο Δικαστήριο, έγινε γνωστό ότι κατά τη σύλληψη τους τα ξημερώματα, ο γιατρός Κυριάκος Κυριακίδης ανέφερε «δεν έχω να πω τίποτε», ενώ ο γιατρός Ηρακλής Παντελιδάκης είπε «αυτό είναι απαράδεκτο».

Εκδίδοντας τα διατάγματα κράτησης των δύο γιατρών ο δικαστής ανέφερε ότι υπάρχουν εύλογες υποψίες για διάπραξη των αδικημάτων. Οι δύο γιατροί οι οποίοι συνελήφθηκαν, θεωρούνται ύποπτοι σύμφωνα με Αστυνομικό εκπρόσωπο, για «πρόκληση θανάτου από αμελείς και απερίσκεπτες πράξεις».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εναντίον των δύο Ιατρών έχει προκύψει μαρτυρία, ότι είχαν εξετάσει και διαχειριστεί, τον αποβιώσαντα 10χρονο μαθητή Σταύρο Γιωργαλλή από τα Κλαυδιά.

Η νεκροψία στη σορό του άτυχου παιδιού θα διενεργηθεί κατά τη διάρκεια της μέρας στη Λευκωσία, στην παρουσία του ιδιώτη ιατροδικαστή Μάριου Ματσάκη ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια.