Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

10 χρόνια 5ο ΓΕ.Λ Κατερίνης

Με μεγάλη επιτυχία έγιναν οι δύο παραστάσεις της θεατρικής ομάδας του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης: η πρώτη στον σχολικό χώρο για τους μαθητές (έ...

10 χρόνια 5ο ΓΕ.Λ Κατερίνης

Με μεγάλη επιτυχία έγιναν οι δύο παραστάσεις της θεατρικής ομάδας του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης: η πρώτη στον σχολικό χώρο για τους μαθητές (ένα ενθουσιώδες κοινό που παρακολούθησε με έκδηλο ενδιαφέρον) και η δεύτερη για το κοινό, το Σάββατο 5 Μαΐου στην Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων του σχολικού συγκροτήματος (με μεγάλη συμμετοχή και ενθουσιασμό για τις μαθητικές επιδόσεις).

Το έργο του Νηλ Σάϊμον «Οι ηλίθιοι», μια σάτιρα της αγραμματοσύνης και της απελευθερωτικής σημασίας της γνώσης ήταν το θεατρικό έργο που διάλεξαν οι μαθητές για την παράστασή τους. Πρόκειται για μια ρομαντική κωμωδία που παίζεται με μεγάλη επιτυχία σε όλες τις σκηνές του κόσμου, ένα έργο που σατιρίζει τα κοινωνικά ήθη και τα πολιτικά συστήματα του 20ου αιώνα γραμμένο από τον σπουδαίο και πολυβραβευμένο Αμερικανό θεατρικό συγγραφέα και σεναριογράφο Νηλ Σάιμον.

Στην παράσταση συμμετείχαν με αλφαβητική σειρά οι εξής μαθητές: Τάσος Αναστασιάδης, Μιλτιάδης Αρβανίτης, Ασπασία Κεραμιδιώτη, Κατερίνα  Κυρλίδου, Χριστίνα Λαβαντσιώτη, Μελίνα Μανωλούλη, Κυριάκος Μαχαιρίδης, Θεανώ Μαχαιρίδου, Κωσταντίνος Παπαδόπουλος, Χριστίνα Φουντουκίδου. Διδασκαλία χορογραφίας: Νικόλαος Τσιρώνης, Θεανώ Μαχαιρίδου. Ενδυματολογική επιμέλεια: Κωσταντίνος Δελαβερίδης. Μουσική επιμέλεια: Άρης Γιαννακόπουλος. Φωτιστική-ηχητική κάλυψη: Μιχάλης Καμανατζής. Καλλιτεχνική επιμέλεια αφίσας: Φάνης Σκαρλάτος.  Σκηνοθεσία: Πελάγος Βαλεντίνος.