Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Ηλεκτρονικές εγγραφές ... και η βλακεία πάει σύννεφο

Στο υπ. αριθμ. 67181/ΓΔ4 έγγραφο που υπογράφει η Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. κα Ανδρονίκη Μπάρλα και προω...

Ηλεκτρονικές εγγραφές ... και η βλακεία πάει σύννεφο

Στο υπ. αριθμ. 67181/ΓΔ4 έγγραφο που υπογράφει η Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. κα Ανδρονίκη Μπάρλα και προωθήθηκε στα σχολεία, αναφέρονται μεταξύ των άλλων και τα εξής:

«… Τέλος, επειδή θα χρησιμοποιηθούν οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis) του κηδεμόνα του/της μαθητή/τριας για τους ανήλικους μαθητές/τριες, οι Διευθυντές/ντριες καλούνται να επιβεβαιώσουν ότι ο κηδεμόνας που έχει καταχωριστεί στο Μyschool είναι εκείνος/η του/της οποίου/ας οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis) θα χρησιμοποιηθούν για την είσοδο στην εφαρμογή e-εγγραφές

Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων θα πρέπει να μαντέψουν ποιος από τους δύο γονείς θα εγγραψεί το παιδί στο σχολείο, και στη συνέχεια να ελέγξουν, αν στο myschool, ο γονέας που εμφανίζεται ως κηδεμόνας, ταυτίζεται με τη μαντεψιά που έκαναν!

Διαφορετικά, αν δε θέλουν να το αφήσουν στην τύχη θα πρέπει να ανοίξουν το myschool και για κάθε έναν μαθητή κεχωριστά να ακολουθήσουν την παρακάτω διαδικασία.

Ντριιιν

- Παρακαλώ!
- Ναι γεια σας. Η κυρία Παπαδοπούλου;
- Μάλιστα.
- Η μαμά του Νίκου του Νικολοόπουλου;
- Η ίδια. Ποιος είναι;
- Είμαι ο Διευθυντής του σχολείου. Μην ανησυχείτε. Δεν συμβαίνει κάτι με το Νίκο. Θέλω να σας ενημερώσω ότι, όπως βλέπω στο myschool, εσείς φαίνεστε ως κηδεμόνας του παιδιού. Ως εκ τούτου, εσείς θα πρέπει να κάνετε την ηλεκτρονική εγγραφή του παιδιού για την επόμενη χρονιά. 
- Μάλιστα.
- Θα χρειαστείτε τους κωδικούς σας για το taxis.
- Τι είναι αυτό; Δεν έχω τέτοιους κωδικούς.
- Πιθανώς να τους έχει ο λογιστής σας. Αν δεν έχετε, θα πρέπει να βγάλετε. Διαφορετικά θα πρέπει να έρθετε με τον σύζυγο στο σχολείο, για να τον καταχωρίσουμε αυτόν ως κηδεμόνα, για να μπορέσει αυτός να κάνει την εγγραφή του παιδιού με τους δικούς του κωδικούς.
- Δεν είμαι σίγουρη αν κατάλαβα. Να πω τον σύζυγο να σας πάρει, μόλις γυρίσει από τη δουλειά;

Ο διάλογος αυτός θα πρέπει να επαναληφθεί τόσες φορές, όσοι είναι οι μαθητές του σχολείου. και φυσικά θα πρέπει να την κάνει ο Διευθυντής σε μια περίοδο που, λόγω εξετάσεων, τα σχολεία είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένα. Όποιος το σκέφτηκε είναι αϊτός (χωρίς φτερά).

Άραγε, αφού ήταν γνωστό από πέρυσι ότι οι εγγραφές φέτος θα γίνουν ηλεκτρονικά, γιατί το υπουργείο περίμενε πάλι μέχρι την τελευταία στιγμή για να κάνει τις ανακοινώσεις;