Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Η συνταγή της ημέρας

Σπετσοφάι Μια πολύ καλή συνταγή για σπετζοφάι, όπως το φτιάχνουν στο Βόλο. Να ξέρετε ότι το σπετζοφάι (ή αλλιώς σ...

Η συνταγή της ημέρας

Σπετσοφάι

Σπετζοφάι Σπετσοφάι

Μια πολύ καλή συνταγή για σπετζοφάι, όπως το φτιάχνουν στο Βόλο. Να ξέρετε ότι το σπετζοφάι (ή αλλιώς σπεντζοφάι ή σπετσοφάι το λέτε όπως θέλετε) είναι 100% παραδοσιακό φαγητό της Ελληνικής κουζίνας που όμως το φτιάχνουν και στην Ιταλία!

Χαρακτηρίζεται από τα τηγανισμένα χωριάτικα λουκάνικα που δένουν ιδανικά με σάλτσα από γλυκιές πιπεριές και ντομάτα (κάποιοι βάζουν και κρεμμύδι).

Στην Ελλάδα είναι πασίγνωστα το σπετζοφάι Πηλίου και το σπετζοφάι με φασόλια γίγαντες. Αυτή εδώ η συνταγή είναι για σπετζοφάι Πηλίου. Αν βρείτε και βολιώτικο λουκάνικο θα το φχαριστηθείτε! Τα υλικά είναι για 4 άτομα. Να η συνταγή:


Υλικά
  • 1/2 κιλό λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες
  • 10 πράσινες πιπεριές κέρατο
  • 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

1. Χαράξτε τις πιπεριές με ένα μαχαιράκι κατά μήκος.

2. Βάλτε το μισό λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίστε ελαφρά τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Βγάλτε τις και φυλάξτε τις.

3. Καθαρίστε το τηγάνι και προσθέστε το υπόλοιπο λάδι.

4. Βάλτε μέσα στο τηγάνι τα λουκάνικα και ψήστε τα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

5. Βάλτε και τις πιπεριές και περιχύστε με τη σάλτσα ντομάτας. Αφήστε να μαγειρευτεί το σύνολο μέχρι να φύγουν τα ζουμιά και να πήξει η σαλτσούλα. Σερβίρετε το σπετζοφάι ζεστό.

Σερβίρετε δίπλα και ωραία φέτα και  ψωμάκι, και καλή όρεξη!

Καλή επιτυχία!