Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Άνοιξε "ξαφνικά" η … πόρτα των πρόωρων εκλογών

Την … πόρτα των πρόωρων εκλογών, παρά τις επίμονες δηλώσεις του Πρωθυπουργού ότι οι κάλπες θα στηθούν το 2019, άνοιξε σήμερα «αιφνιδια...

Άνοιξε "ξαφνικά" η … πόρτα των πρόωρων εκλογών

Την … πόρτα των πρόωρων εκλογών, παρά τις επίμονες δηλώσεις του Πρωθυπουργού ότι οι κάλπες θα στηθούν το 2019, άνοιξε σήμερα «αιφνιδιαστικά» ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, δηλώνοντας ότι είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο, σε μια δήλωση που προκάλεσε «αναταραχή, καθώς το πολιτικό φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με το Κίνημα Αλλαγής «δυναμώνει», όχι μόνο με αφορμή τον εκλογικό νόμο, αλλά και με την παρουσία πρωτοκλασάτων στελεχών της Κυβέρνησης, σε εκδήλωση του Γιάννη Ραγκούση.

Το «παράθυρο» του Ξυδάκη

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό SBC, ο κ. Ξυδάκης είπε ότι τον ερχόμενο Αύγουστο κλείνει ο ιστορικός κύκλος των Μνημονίων κι από εκεί και ύστερα θα πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να καταθέσουν προτάσεις για την επόμενη ημέρα της χώρας, τονίζοντας ότι οι όποιες εκλογές μετά το τέλος του προγράμματος, δηλαδή τον Αύγουστο, του 2018 δεν θα είναι πρόωρες.

Όλα αυτά, ενώ η Κυβέρνηση παίζει… «κρύο-ζέστη» το Κίνημα Αλλαγής. Κάνει ανοίγματα και συγχρόνως πρεσάρει πολιτικά τις αντίρροπες δυνάμεις στο εσωτερικό του, για «δεξιά στροφή» πίσω από την αιφνιδιαστική γραμμή των πρόωρων εκλογών.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο News247 έκανε λόγο για «δεξιά στροφή» της κ. Γεννηματά, λέγοντας χαρακτηριστικά «είδαμε μια στροφή, που την οδηγεί σε μια σύγκλιση τουλάχιστον με την πολιτική ρητορική της ΝΔ. Αυτό κατά την γνώμη μου είναι κάτι, που θα πρέπει να προβληματίσει το Kίνημα Aλλαγής», για να πάρει απάντηση από τον Εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλο Χρηστίδη, ο οποίος δήλωσε «φαίνεται ότι έχει ζαλιστεί από τις κωλοτούμπες της κυβέρνησης του. Εκλογές τώρα, όσο και αν αγαπάνε τις καρέκλες τους».

Το "τυράκι" της Β' Αθήνας και η απλή αναλογική 

«Η συζήτηση για το εκλογικό σύστημα και την απλή αναλογική είναι για εμάς ανοιχτή, γιατί θεωρούμε πως έτσι θα δοθεί η δυνατότητα συναινέσεων και εμβάθυνσης της Δημοκρατίας», δήλωσε ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας στον Real FM. 

Ο Πάνος Σκουρλέτης έριξε πάλι στην Φώφη Γεννηματά το «τυράκι» της κατάτμησης της Β΄ Αθήνας στην φάκα… της απλής αναλογικής από τώρα, προκαλώντας την άμεση αντίδραση της ΝΔ. 

Ο Υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στον Real FM, σημείωσε ότι «ούτως ή άλλως, η απλή αναλογική είναι νόμος του κράτους για τις μεθεπόμενες εκλογές, μακάρι να μπορεί να εφαρμοστεί στις επόμενες εξασφαλίζοντας τις 200 ψήφους" 

Σε δηλώσεις του στον ίδιο σταθμό, ο Γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης είπε «δεν τους σώζει κανένα σωσίβιο, είναι τελειωμένοι και ο κ. Σκουρλέτης και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος». 

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ότι η ΝΔ δεν μπορεί να μπει σε μια συζήτηση για τον εκλογικό νόμο που βασικό της άξονα έχει την καθιέρωση της απλής αναλογικής, σημειώνοντας ότι «το μεγαλύτερο ζήτημα για την εικόνα της Ελλάδας σήμερα είναι η αβεβαιότητα, είναι η διαρκής καλλιεργούμενη αβεβαιότητα εν όψει των εκλογικών αναμετρήσεων. Γι΄ αυτό και η ΝΔ διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ότι θα αλλάξει την επόμενη μέρα τον εκλογικό νόμο».

«Το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών είναι μία πρόταση, που είχε κάνει το Ποτάμι κατά τη διάρκεια της συζήτησης του εκλογικού νόμου και τότε ο ΣΥΡΙΖΑ την είχε απορρίψει μετά βδελυγμίας. Τώρα, όψιμα το ξαναθυμήθηκε και το ερώτημα είναι, γιατί άραγε;», δήλωσε ο Γιώργος Μαυρωτάς από Το Ποτάμι. 

O Βασίλης Λεβέντης δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ότι η Ένωση Κεντρώων θα ψηφίσει μόνο την απλή αναλογική, υπογραμμίζοντας «εγώ θα συναινέσω για την απλή αναλογική αλλά χωρίς κοπή των περιφερειών». 

Πουλάκης: Τα κριτήρια για την κατάτμηση εκλογικών περιφερειών

Στις αλλαγές που δρομολογούνται για τις δύο μεγάλες εκλογικές περιφέρειες της Αττικής αναφέρθηκε ο ΓΓ του ΥΠΕΣ. Ο Κώστας Πουλάκης, μιλώντας «Στο Κόκκινο», είπε ότι τα επιχειρήματα που δείχνουν ότι είναι αναγκαία η κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών έχουν να κάνουν με τον πληθυσμό τους (η Β’ Αθηνών η οποία βγάζει 44 βουλευτές) και με θέματα ισονομίας και διαφάνειας, καθώς όπως εξήγησε «είναι σαφές ότι εκλογικός ανταγωνισμός στις περιφέρειες αυτές διαμεσολαβείται από την πανελλαδική εμβέλεια των ΜΜΕ και τη διαφήμιση, άρα η διαφθορά και το μαύρο χρήμα παίρνουν μεγαλύτερη δύναμη». 

Κορυφαίοι του ΣΥΡΙΖΑ …ακροατές του Ραγκούση 

Διόλου τυχαία φαίνεται πως ήταν η παρουσία πρωτοκλασάτων του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Παππάς, ο Νίκος Βούτσης και ο Δημήτρης Παπαδημούλης σε εκδήλωση του Γιάννη Ραγκούση, που ευθέως ζητά διάλογο ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ και θεωρεί προδοσία την όσμωση με τη ΝΔ. 

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος πάντως, τον κάρφωσε στο Twitter αναρτώντας φωτογραφία του συνδικαλιστή ταξιτζή Θύμιου Λυμπερόπουλου και γράφοντας δηκτικά «Μετά την πρόσκληση Ραγκούση για διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ, ανακοινώθηκαν τα ονόματα που θα συμμετέχουν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ! Ο Γιάννης με τον Θύμιο θα έχουν ολιγόλεπτη προσυνάντηση για να λυθούν οι παρεξηγήσεις από το πρόσφατο παρελθόν!».