Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Νέα πρόταση του ΠΥΣΔΕ για τον Διευθυντή του Μουσικού σχολείου - Ενημερωτικό Δελτίο των Αιρετών στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας

Μπουλούμη Δημήτρη και Βαρδακώστα Γιώργου της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών Ακολουθεί το ενημερωτικό δελτίο για την τελευταία συνεδ...

Νέα πρόταση του ΠΥΣΔΕ για τον Διευθυντή του Μουσικού σχολείου - Ενημερωτικό Δελτίο των Αιρετών στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας

Μπουλούμη Δημήτρη και Βαρδακώστα Γιώργου της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών

Ακολουθεί το ενημερωτικό δελτίο για την τελευταία συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Πιερίας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ 
ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 
και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ
της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ



ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ στις 05-03-18

ΘΕΜΑ 1ο : Ορισμός Δ/ντή στο Μουσικό Σχολείο

Λόγω άρνησης ανάληψης υπηρεσίας, από τον εκπ/κό που προτάθηκε για Δ/ντής του Μουσικού Σχολείου από το διευρυμένο συμβούλιο κατά την προηγούμενη συνεδρίαση και μετά από εξέταση του τελικού πίνακα κατάταξης και τις δηλώσεις προτίμησης σχολείων των υποψηφίων Δ/ντών, το ΠΥΣΔΕ διαβίβασε στην Περιφέρεια την νέα πρότασή του για Δ/ντή του Μουσικού Σχολείου τον επόμενο υποψήφιο, που το είχε δηλώσει. Η απόφαση θα εκδοθεί από τον Περιφερειακό Δ/ντή Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας.

Θέμα 2ο: Εξέταση αίτησης εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ02, που αιτούνταν να τοποθετηθεί ως Δ/ντρια στο Μουσικό Σχολείο, μολονότι είχε καταθέσει εκπρόθεσμη δήλωση προτίμησης σχολείων, με αποτέλεσμα να μη συμπεριληφθεί στον τελικό πίνακα .

Όπως ήταν φυσικό το αίτημα απορρίφθηκε ομόφωνα.

ΚΑΝΟΝΙΚΉ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΥΣΔΕ στις 05-03-18

Θέμα: Συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 05-03-2018 είναι τα εξής:

Θέμα 1ο: Μία αίτηση εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ06 για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου.

Το αίτημα έγινε ομόφωνα δεκτό.

Θέμα 2ο: Μία αίτηση εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ02 για να επιστρέψει στο Γυμνάσιο Λεπτοκαρυάς, για παροχή διοικητικού έργου, μετά από την επιστροφή της εκπ/κού, που αναπλήρωνε.

Το αίτημα δεν ήταν δυνατόν να ικανοποιηθεί, διότι η αδειούχος εκπ/κός αιτήθηκε και νέα άδεια.

Θέμα 3ο: Μία αίτηση εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ17.04 για παροχή διοικητικού έργου στο 1ο ΕΠΑΛ, μετά την επιστροφή της στη σχολική της μονάδα από τα ΔΙΕΚ.

Το αίτημα έγινε ομόφωνα δεκτό, διότι κατατέθηκε εγγράφως από όλους τους εμπλεκόμενους εκπ/κούς, ότι αποδέχονται το παραπάνω αίτημα, ώστε να μη διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας.

Θέμα 4ο: Προσωρινή τοποθέτηση αναπληρωτή εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ18.25 στο 1ο ΕΠΑΛ, σε κενό που προέκυψε λόγω αναρρωτικής άδειας.

Θέμα 5ο: Τυπική τοποθέτηση δύο εκπ/κών ειδικότητας ΠΕ01 και ΠΕ12.01 στο Γυμνάσιο Περίστασης, ενώ παρέχουν διοικητικό έργο στο Μουσικό Σχολείο.

Θέμα 6ο: Ανάκληση της απόσπασης εκπ/κού του εσπερινού ΕΠΑΛ στο 6ο Γυμνάσιο και επιστροφή στην οργανική του, διότι βρίσκεται σε μακροχρόνια αναρρωτική άδεια.

Θέμα 7ο: Τροποποίηση της πρότασης προς την Περιφέρεια για συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου με διοικητικό έργο, ως προς τα ονόματα τριών εκπ/κών.

Θέμα 8ο: Τροποποίηση ως προς την διάθεση τριών εκπ/κών στο ΕΚ Κατερίνης, δύο μονίμων και μιας αναπληρώτριας.

Θέμα 9ο: Διάθεση τριών εκπ/κών ειδικότητας ΠΕ02, ΠΕ03 και ΠΕ 04.01 σε κατ’ οίκον διδασκαλία, για συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου.

Οι παραπάνω τοποθετήσεις αποφασίστηκαν κατά πλειοψηφία 3:2 μειοψηφώντας οι δύο αιρετοί, διότι σύμφωνα με τη νομοθεσία οι εκπ/κοί δεν είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν κατ’ οίκον διδασκαλία.

Επίσης ο αιρετός της Κίνησης Ελεύθερων Εκπ/κών πρότεινε να ανακοινωθεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παραπάνω διδασκαλία ώστε να διατεθούν εκπ/κοί, που το επιθυμούν και όχι υποχρεωτικά. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό.

Θέμα 10ο: Διάθεση εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ06 από το Γυμνάσιο Κορινού στο 1ο ΓΕΛ για 7 ώρες, για συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου.

Το παραπάνω κενό προέκυψε από αναρρωτική άδεια εκπ/κού της ίδιας ειδικότητας και η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα.


ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 
αιρετό τακτικό μέλος του ΠΥΣΔΕ 
τηλ. 6940044993

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
αιρετό αναπληρωματικό μέλος του ΠΥΣΔΕ
τηλ. 6930478469

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών