Λάρισα: Μαθητές με λουλούδια και κεριά στα χέρια ζητούν περίφραξη των σιδηροδρομικών γραμμών

Λάρισα: Μαθητές με λουλούδια και κεριά στα χέρια ζητούν περίφραξη των σιδηροδρομικών γραμμών

Μήνυμα ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των πεζών και την περίφραξη των σιδηροδρομικών γραμμών που διαπερνούν τη πόλη της Λάρισας, έστειλαν οι μαθητές του 15ου Γυμνασίου της πόλης.

Τα παιδιά πραγματοποίησαν «ανθρώπινη αλυσίδα» κατά μήκος των γραμμών στη περιοχή Μεζούρλο.

Οι μαθητές έκαναν πορεία, κατέθεσαν λουλούδια και άναψαν κεριά στο σημείο των γραμμών όπου στις 14 Οκτωβρίου κεραυνοβολήθηκε από ρεύμα και βρήκε τραγικό θάνατο ένας 15χρονος μαθητής.

Η διαμαρτυρία διοργανώθηκε με την συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 15ου Γυμνασίου Λάρισας.

Τη στήριξη στον αγώνα των μαθητών εξέφρασε και ο Δήμος Λαρισαίων με την συμμετοχή στην κινητοποίηση του αντιδημάρχου κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρη Δεληγιάννη, ο οποίος απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένος μαθητές είπε πως τα «πολλά λόγια είναι φτώχεια», τονίζοντας πως «πέρα και πάνω από τα χρήματα και τους προϋπολογισμούς αυτό που μετράει είναι οι ζωές των ανθρώπων».

Ο διευθυντής του 15ου Γυμνασίου Λάρισας Γιαννόπουλος Βασίλειος επισήμανε πως στο σημείο που έγινε η κινητοποίηση των μαθητών «είναι μια αφύλακτη έκταση τουλάχιστον 300 μέτρων, όπου τα παιδιά περνούν σε καθημερινή βάση από και προς το σχολείο τους» και τόνισε πως στηρίζει τον αγώνα των μαθητών και των γονέων και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις «με στόχο να ευαισθητοποιηθούν όλοι οι φορείς που είναι αρμόδιοι για να προφυλάξουν την ζωή των μαθητών».

Αξίζει να αναφερθεί πως σε ανακοίνωση του ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 15ου Γυμνασίου Λάρισας τονίζει πως εκτός από τα 300 μέτρα άφρακτης πλευράς των γραμμών του ΟΣΕ στη οδό Ξυλοκάστρου, υπάρχουν διάτρητα σημεία σε όλο το μήκος των περιφράξεων των γραμμών μέσα στη πόλη της Λάρισας.

Οι γονείς και οι μαθητές διεκδικούν να περιφραχθούν σε όλο το μήκος οι σιδηροδρομικές γραμμές, καθώς μόνο το τελευταίο διάστημα έχασαν τη ζωή τους δύο μικρά παιδιά 15 και 10 ετών.

Σχετικές αναρτήσεις

Μαθητές 4752451359658624891

Δημοσίευση σχολίου

Τοπικές επιχειρήσεις

Ενημέρωση στο email σας

Εισάγετε το email σας:

Πρόσφατα

Δημοφιλή

item