Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Ανακοίνωση - Καταγγελία των αιρετών μελών του ΠΥΣΔΕ Πιερίας

Μπουλούμη Δημήτρη και Βαρδακώστα Γιώργου της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών  Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Τις τελευταίες ημέρες βιώ...

Ανακοίνωση - Καταγγελία  των αιρετών μελών του ΠΥΣΔΕ Πιερίας

Μπουλούμη Δημήτρη και Βαρδακώστα Γιώργου της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τις τελευταίες ημέρες βιώνουμε άλλο ένα θέατρο του παραλόγου στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας.

Προσφάτως υλοποιήθηκαν κατά πλειοψηφία, από τα τρία υπηρεσιακά μέλη του συμβουλίου, τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και μάλιστα χωρίς αυτοί να έχουν τα απαραίτητα προσόντα που ορίζει ο σχετικός νόμος 4473 άρθρο 3 (ΦΕΚ 78/Α/30-5-2017)

Επίσης τοποθετήθηκαν εκπαιδευτικοί σε κατ’ οίκον διδασκαλία με τον ίδιο τρόπο και χωρίς αίτησή τους, για να διδάξουν σε μαθητές με ιδιαίτερα προβλήματα υγείας, αλλά και μαθησιακές δυσκολίες, που χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης.

Τώρα καλούνται (με προφορική εντολή) οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων που έχουν πλεόνασμα μιας ώρας και αδυνατούν για αντικειμενικούς λόγους (λόγω έλλειψης μονόωρου μαθήματος στην ειδικότητά τους) να συμπληρώσουν το ωράριό τους, να το υλοποιήσουν με εντελώς παράτυπο τρόπο:

α) είτε παίρνοντας μία ώρα σε μάθημα β΄ ανάθεσης, στερώντας από άλλους εκπαιδευτικούς ώρες μαθημάτων πρώτης ανάθεσης (κάτι που δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία),

β) είτε παίρνοντας και μία ώρα επιπλέον ως υπερωρία (την οποία βέβαια δεν θα πληρωθούν, αφού στην ειδικότητά τους υπάρχουν πλεονάσματα σε επίπεδο νομού), την οποία επίσης αφαιρούν από το ωράριο άλλων εκπαιδευτικών, οι οποίοι με τη σειρά τους εμφανίζονται πλέον με πλασματικά πλεονάσματα.

Θεωρούμε αυτή τη συμπεριφορά των αρμόδιων οργάνων της Διοίκησης εντελώς ανεύθυνη και επιεικώς απαράδεκτη. Αντί να αναγνωρίζουν τις αυξημένες υποχρεώσεις των Διευθυντών των σχολικών μονάδων, τους ζητούν, και μάλιστα προφορικά, να υλοποιήσουν παράνομες αποφάσεις, δημιουργώντας άσκοπη αναστάτωση στις σχολικές μονάδες στη μέση της σχολικής χρονιάς, πολύ περισσότερο όταν σε επίπεδο νομού υπάρχουν αρκετά πλεονάσματα σε πολλές ειδικότητες. Εκτός κι αν συμμερίζονται την άποψη μερίδας συνδικαλιστών που ισχυρίζονται ότι οι Διευθυντές δεν είναι συνάδελφοι ή αν εξυπηρετούνται άλλες σκοπιμότητες.

Επιπλέον οφείλουμε να υπενθυμίσουμε σε όλους τους αρμόδιους εμπλεκόμενους, ότι τα σχολικά έτη 2014-15 και 2015-16 έχουν εκδοθεί από τον Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας δύο αποφάσεις με αριθμούς πρωτοκόλλου 891/02-02-2015 και 11894/29-03-2016 αντίστοιχα, με τις οποίες πρώην Διευθυντής διατέθηκε για διοικητικό έργο τριών και πέντε ωρών αντίστοιχα στην σχολική του μονάδα, ενώ ταυτόχρονα δινόταν λειτουργικό κενό για την ειδικότητά του, στο οποίο τοποθετούνταν άλλος εκπαιδευτικός. Επιπλέον όλα αυτά συνέβησαν εν αγνοία των αιρετών, αφού για τον έλεγχο των στοιχείων που αποστέλλουν οι σχολικές μονάδες την αποκλειστική ευθύνη έχει η υπηρεσία.

Ως αιρετοί του κλάδου και ως μέλη του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας θεωρούμε ότι τέτοιες ενέργειες ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου, ώστε στο μέλλον με μεγάλη ευκολία να δίνονται από τους προϊσταμένους προφορικές εντολές για υπέρβαση του υποχρεωτικού μας ωραρίου, χωρίς ωστόσο να λαμβάνονται οι σχετικές υπερωριακές αποζημιώσεις.

Καλούμε λοιπόν τους αρμόδιους, είτε να ανακαλέσουν τις παραπάνω προφορικές εντολές είτε να τις αποστείλουν εγγράφως, εφόσον θεωρούν ότι είναι νόμιμες.


ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 
αιρετό τακτικό μέλος του ΠΥΣΔΕ 
τηλ. 6940044993

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
αιρετό αναπληρωματικό μέλος του ΠΥΣΔΕ
τηλ. 6930478469

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών