Τραγωδία στην Πάτρα: Κατέρρευσε οροφή στο παλιό λιμάνι

Τραγωδία στην Πάτρα: Κατέρρευσε οροφή στο παλιό λιμάνι

Τραγωδία το απόγευμα της Παρασκευής στην Πάτρα όταν κατέρρευσε η οροφή των παλιών κρατητηρίων στο παλιό Λιμάνι της Πάτρας καθώς ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι δύο τραυματίστηκαν, ο ένας εξ αυτών σοβαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεκρός που ανασύρθηκε από τους πυροσβέστες ήταν ένας 25χρονος μετανάστης από την Αλγερία που είχε βρει καταφύγιο εκεί. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο άτυχος νεαρός είχε μπει στο κτήριο για να φορτίσει το κινητό του.

Η επιχείρηση των πυροσβεστών συνεχίζεται καθώς εκφράζονται φόβοι και για άλλους εγκλωβισμένους.

Ο συγκεκριμένος χώρος επρόκειτο, σύμφωνα με το patrastimes.gr, να κατεδαφιστεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι μόλις σήμερα εκδόθηκε η άδεια κατεδάφισης.


Μια ώρα πριν την κατάρρευση το κτήριο είχε επισκεφθεί για ρεπορτάζ λόγω της έκδοσης της απόφασης για κατεδάφιση, ο δημοσιογράφος από την Πάτρα, Κωνσταντίνος Φλαμής, ο οποίος καταγγέλλει ότι ο χώρος αυτός έπρεπε να είχε κατεδαφιστεί από το 2008 αποκαλύπτοντας ότι πριν από έξι μήνες δίπλα του λειτουργούσε εκεί λούνα παρκ.


«Εδώ και πάρα πολύ καιρό έχουμε πει ότι πρέπει να κατεδαφιστεί το κτίριο αυτό γιατί είναι σεισμόπληκτο. Έχουμε πάμπολλες αναφορές, έχουν γίνει καταγγελίες προς τις αρμόδιες Αρχές και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα. Σήμερα το μεσημέρι, ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών, έβγαλε ένα δελτίο τύπου, που λέει, ότι υπεγράφη η σύμβαση για την κατεδάφιση του κτιρίου αυτού. Εγώ, πήγα εκεί σήμερα, στις δύο και μισή το μεσημέρι, για να κάνω ρεπορτάζ. Κάνω λοιπόν το ρεπορτάζ με την κάμερα μου, μπαίνω από κάτω από το στέγαστρο για λήψεις και βιντεοσκοπούσα τα χάλια του κτιρίου. Μόλις ήρθα να μοντάρω το ρεπορτάζ μου, δηλαδή μετά από μια ώρα περίπου, το κτίριο έπεσε και ξανά πήγα εκεί και βρήκα ένα νεκρό. Αυτό που συμβαίνει είναι απίστευτο πραγματικά. Εάν πήγαινα μια ώρα αργότερα θα ήμουν εγώ νεκρός. Που η κατεδάφιση του έπρεπε να γίνει από το 2008 και φανταστείτε ότι πριν λίγα χρόνια εκεί ήταν το λιμεναρχείο και ήταν ο χώρος που κρατούσαν τους αλλοδαπούς που προσπαθούσαν να μπουν στα πλοία για να φύγουν για Ιταλία μέχρι πριν από δυο χρόνια και το χειμώνα που μας πέρασε δίπλα του λειτουργούσε λούνα παρκ».

Η στιγμή που οι πυροσβέστες ανασύρουν το νεκρό μέσα από τα συντρίμμια


«Ακουσα πρώτα ένα κρότο και μετά ένοιωσα μία μικρή δόνηση, σαν σεισμό»


Ένας πολίτης περιγράφει τις στιγμές της κατάρρευσης της οροφής του κτιρίου στην Πάτρα


Ο Γιάννης Μάκκας βρισκόταν λίγα μέτρα μακριά από το παλιό λιμάνι της Πάτρας την στιγμή που κατέρρευσε η οροφή και περιγράφει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο τις στιγμές που έζησε.

Ειδικότερα, όπως λέει ο Γιάννης Μάκκας, «τη στιγμή που βρισκόμουν στο γραφείο μου το οποίο είναι απέναντι από το παλιό λιμάνι, άκουσα πρώτα ένα κρότο και μετά ένοιωσα μία μικρή δόνηση, σαν σεισμό».

Στη συνέχεια, προσθέτει, «άνοιξα το παράθυρο και τα είδα όλα κατεδαφισμένα».

Ταυτόχρονα, όπως περιγράφει ο Γιάννης Μάκκας, «είδα ανθρώπους να βγαίνουν από τον χώρο που στεγάζονταν παλιά τα κρατητήρια του Λιμενικού, κρατώντας βαλίτσες στα χέρια τους».

Σχετικές αναρτήσεις

Πάτρα 2208586013324589868

Δημοσίευση σχολίου

Τοπικές επιχειρήσεις

Τοπικές επιχειρήσεις

Ενημέρωση στο email σας

Εισάγετε το email σας:

Πρόσφατα

Δημοφιλή

Σαν σήμερα

Προβολή επιχειρήσεων

Text Widget

Connect Us

item