Page Nav

{fbt_classic_header}

Τελευταια νεα:

latest

Το μυρμήγκι δεν κάνει διακοπές

Επίσης δεν κοιμάται ποτέ, γι’ αυτό έχει πάντα γεμάτες τις αποθήκες το χειμώνα. Το λιοντάρι ας βρυχάται όσο θέλει. Άλλωστε το μυρμήγκι ...

Το μυρμήγκι δεν κάνει διακοπές

Επίσης δεν κοιμάται ποτέ, γι’ αυτό έχει πάντα γεμάτες τις αποθήκες το χειμώνα. Το λιοντάρι ας βρυχάται όσο θέλει. Άλλωστε το μυρμήγκι είναι κουφό. Ένα μυρμήγκι όμως μπορεί να σηκώσει μέχρι και 25 φορές το βάρος του.

Συγχαρητήρια στη ΔΑΚΕ. Γιατί εν έτει 2017 διατηρεί ακόμη τους μηχανισμούς που της επιτρέπουν να γνωρίζει πράγματα που όλοι εμείς οι υπόλοιποι αγνοούμε. Έτσι λοιπόν φαίνεται ότι γνωρίζει τους βαθμούς που έβαλαν τα μέλη του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ στους υποψήφιους διευθυντές, παρά το ότι το κάθε μέλος γνωρίζει μόνο τη δική του βαθμολογία και παρά το ότι η ΔΑΚΕ δεν εκπροσωπούνταν επίσημα στο συμβούλιο.

Ως Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών λοιπόν ζητούμε από τη ΔΑΚΕ να μας ενημερώσει τι βαθμούς πήραν όλοι οι υποψήφιοι από τα μέλη του συμβουλίου, όπως έκανε ήδη σε αρκετούς υποψήφιους που φαίνεται ότι γνωρίζουν την αναλυτική τους βαθμολογία.

Είναι επίσης αστείο, πώς η παράταξη του «ενός ανδρός» κατάφερε να κερδίσει σε τρεις συνεχόμενες εκλογές για το ΠΥΣΔΕ Πιερίας τη ΔΑΚΕ των πολλών και ικανών στελεχών αφήνοντάς την στην τρίτη θέση στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις, πολύ περισσότερο όταν η αντίστοιχη ΔΑΚΕ της πρωτοβάθμιας εξέλεξε και τους δύο αιρετούς!

Έχουμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια τις επιθέσεις, τις συκοφαντίες και τον ψυχολογικό πόλεμο που δέχονται οι συνάδελφοι που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό μας, ο οποίος επεκτείνεται και στα μέλη των οικογενειών μας, όπως άλλωστε αρμόζει στην παρεούλα που «ρυθμίζει» τα του κλάδου μας στο νομό Πιερίας.

Το ότι δεν έχουμε απαντήσει με τον ίδιο τρόπο είναι απλά επιλογή μας σε συμφωνία με τις αρχές και τις αξίες μας. Ωστόσο, όταν ο βόθρος κάποια στιγμή ανοίξει, η βρώμα και η δυσωδία θα μας πνίξει όλους.

Είναι επίσης γνωστό ότι η ΔΑΚΕ δεν διαβάζει προσεκτικά τα κείμενά μας γι’ αυτό και απαντά επιλεκτικά, αποφεύγοντας τις κακοτοπιές. Μερικές φορές όμως μπορεί να φταίνε και οι ερωτήσεις. Οπότε ας το κάνουμε πιο συγκεκριμένο:

Ερώτηση 1η: Θεωρεί η ΔΑΚΕ ηθικό και τίμιο να προηγούνται στις αποσπάσεις έναντι όλων των άλλων συναδέλφων οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές στα Δ.Σ. των κατά τόπους Ε.Λ.Μ.Ε.;

Εάν ναι, να μας το πει δημόσια για να γνωρίζουν οι συνάδελφοι τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν παίρνουν αποσπάσεις τώρα που αυτές γίνονται όλο και λιγότερες. Επίσης να μας διευκρινίσει εάν μόνο όσοι συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ είναι σωστό να έχουν αυτό το δικαίωμα.

Εάν πάλι η απάντηση είναι αρνητική, να μας εξηγήσει γιατί τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιεί αυτό το τρυκ για να παίρνουν αποσπάσεις τα στελέχη της, αφού προηγουμένως παραιτούνται με τη σειρά όλοι όσοι εκλέγονται στις πρώτες θέσεις. Ας μας εξηγήσει με ποια λογική πρόεδρος γνωστής μεγάλης γαλάζιας Ε.Λ.Μ.Ε. παίρνει για 8 (!) συνεχόμενα χρόνια απόσπαση χωρίς να έχει πατήσει ούτε μια μέρα στην οργανική του. Ας μας εξηγήσει επίσης, για να το μάθουν όλοι τον τρόπο με τον οποίο γίνονταν «αξιοκρατικά» και δυστυχώς συνεχίζουν να γίνονται οι αποσπάσεις σε γραφεία βουλευτών, διευθύνσεις εκπαίδευσης και άλλους φορείς.

Ερώτηση 2η: Ποιοι από τους καινούργιους Διευθυντές θεωρεί η ΔΑΚΕ ότι είναι ανίκανοι και με ποιους θα πρέπει να αντικατασταθούν;

Ερώτηση 3η: Από πότε η ικανότητα ενός διευθυντή και η αποδοχή του από το σύλλογο διδασκόντων αποτελεί κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τον τρόπο της επιλογής του; Και πώς γνωρίζει η ΔΑΚΕ ότι οι υπόλοιποι υποψήφιοι των κρίσεων του 2007 και 2011 δεν θα γίνονταν εξίσου καλοί αν όχι και καλύτεροι διευθυντές από αυτούς που επιλέχθηκαν;
 
Ερώτηση 4η: Είναι σωστό, όταν προκηρύσσεται απεργία, ένας διευθυντής, επικαλούμενος την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, να προχωρεί σε αναμόρφωση προγράμματος με σκοπό οι μαθητές να σχολάσουν νωρίτερα και οι εκπαιδευτικοί που δεν απεργούν να «κλείνουν» τα κενά τους και να μετατρέπονται άθελά τους σε απεργοσπάστες;

Κάθε ερώτηση βαθμολογείται με 25 μονάδες. Επειδή πρόκειται για τεστ η διάρκειά του θα είναι 10 άντε 15 λεπτά το πολύ. Η βαθμολογία θα ανακοινωθεί αμέσως μόλις δημοσιοποιηθούν οι απαντήσεις.

Πράγματι τα πολλά πειθαρχικά που έγιναν, αθώωσαν τελικά το ΠΥΣΔΕ του 2012. Τις μεταθέσεις βέβαια δεν τις κάνει το ΠΥΣΔΕ, παρά το γεγονός ότι έδωσε κενά εκεί που υπήρχαν μόνο πλεονάσματα. Για την ιστορία καλό είναι να γνωρίζουν οι συνάδελφοι ότι το 2012 υπήρχαν τέσσερις διαφορετικές εκτιμήσεις για τα κενά. Άλλη η εκτίμηση του ΠΥΣΔΕ, άλλη της ΔΙΔΕ, άλλη της περιφέρειας και άλλη του υπουργείου. Τελικά όλες οι εκτιμήσεις πήγαν στα σκουπίδια, αφού πάνω από 200 συνάδελφοι μετατέθηκαν σ' έναν ήδη πλεονασματικό νομό. Για να μην υπολογίσουμε και τις αποσπάσεις.

Φυσικά, εκείνες οι μεταθέσεις έγιναν από την τότε κυβέρνηση καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους, λίγο πριν προσφύγει στις κάλπες. Εξαιτίας τους ο νομός παραμένει πλεονασματικός 5 χρόνια μετά και δεκάδες συνάδελφοι παραμένουν μετέωροι κάθε χρόνο, αφού δεν έχουν καταφέρει να πάρουν οργανική. Πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν διδακτικό ωράριο και αναγκάζονται να παρέχουν διοικητικό έργο για την κάλυψη του υποχρεωτικού τους ωραρίου.

Όμως όταν κάτι είναι άδικο, η μαγκιά είναι να το καταδικάζεις, ακόμα κι αν έτυχε να ωφεληθείς από αυτό. Αντίθετα. εσείς συνάδελφοι της ΔΑΚΕ φαίνεται να περηφανεύεστε και να υπερασπίζεστε το πιο καραμπινάτο ομαδικό ρουσφέτι που έγινε τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύοντας ότι η αξιοπρέπεια, η αξιοκρατία, η διαφάνεια και η δικαιοσύνη είναι για σας άγνωστες λέξεις.

Θα θέλαμε επίσης να θυμίσουμε τη δήλωση του δικού σας τότε αιρετού. Όταν ρώτησε τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, γιατί δεν ελέγχουν και το υπουργείο, πήρε την αφοπλιστική απάντηση ότι δεν μπορούν να ελέγξουν τους από πάνω γι' αυτό αναγκαστικά ελέγχουν τους από κάτω!! Έτσι λοιπόν ελέγχθηκαν οι από κάτω για τα κρίματα των από πάνω και στη συνέχεια αθωώθηκαν για να επανέλθει η ζωή στην κανονικότητά της!

Και τέλος ευχόμαστε στη ΔΑΚΕ, εφόσον είναι βούληση των συναδέλφων, να συνεχίσει την ανοδική της πορεία και να επιστρέψει στην κορυφή, εκεί δηλαδή που ήταν στο ένδοξο παρελθόν της. Ωστόσο μέχρι να συμβεί αυτό, ας εξηγήσει στους ψηφοφόρους της που την ανέδειξαν 1η δύναμη στις πρόσφατες εκλογές για το συνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε. γιατί μαζί με τις ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) δεν επέτρεψαν κατά τη διεξαγωγή του συνεδρίου, να εξαχθούν αποφάσεις και συμπεράσματα, σαμποτάροντας για άλλη μια φορά τη διαδικασία.

Όταν πεθαίνει η βασίλισσα μιας αποικίας μυρμηγκιών, η αποικία επιβιώνει μόνο για λίγους μήνες. Οι βασίλισσες σπάνια αντικαθίστανται. Το θέμα είναι, μπορείς να μαντέψεις ποια είναι η βασίλισσα; Πάντως ορισμένες βασίλισσες μπορούν να ζήσουν αρκετά χρόνια και έχουν εκατομμύρια απογόνους! Γι’ αυτό, ό,τι προλάβετε τώρα.


Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών